banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 20:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 44 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: BOKS NA FILMU!
PostPoslato: 10 Jan 2011, 17:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
"Shutter Island" na mene nije ostavio poseban utisak. Dobar je to film, dobro odglumljen i režiran, sa solidnom pričom. Sa druge strane, tema već viđena, tako da mi je bio predvidljiv od samog početka. Predvidljiv, ne i dosadan. Ali ne bih rekao da je "fenomenalan". Pogotovo što taj termin uopšte ne može da se koristi na način na koji si ga upotrijebio. Sve u univerzumu je na neki način "fenomenalno". Dok film može biti "dobar", "odličan", "two thumbs up", "loš", "dosadan", itd.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2011, 19:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2003, 14:00
Popokatepetl je napisao:
"Shutter Island" na mene nije ostavio poseban utisak. Dobar je to film, dobro odglumljen i režiran, sa solidnom pričom. Sa druge strane, tema već viđena, tako da mi je bio predvidljiv od samog početka. Predvidljiv, ne i dosadan. Ali ne bih rekao da je "fenomenalan". Pogotovo što taj termin uopšte ne može da se koristi na način na koji si ga upotrijebio. Sve u univerzumu je na neki način "fenomenalno". Dok film može biti "dobar", "odličan", "two thumbs up", "loš", "dosadan", itd.

Potpis.

Halpert "izvini" sto ti kaljamo temu i sto koristimo priliku da iznesemo svoje misljenje...mislio sam da forum za te stvari sluzi.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2011, 17:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
TV serija 'Lights Out' izgleda da će biti dobra, glumi Holt McCallany :bounce:

http://collider.com/lights-out-review/69657/#more-69657

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2011, 20:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Na DVD izdanju filma Million Dollar Baby postoji jedna izbačena metafilmska scena, u kojoj Hilary Swank za vrijeme treninga razgovara sa Clintom, on joj daje neke savjete u vezi pokreta u ringu, a ona mu prigovori:
''Ali ja sam vidjela u Rockyju kako se to radi!''
dok joj on odvrati:
''Na filmu seru bez guzice! Kada smo prije 30 godina gledali Rockyja kolege i ja smo popadali od smijeha!'' :lol: :lol: :lol:

Autor F. X. Toole koji je napisao roman-omnibus od čije je jedne priče nastao Clintov moderni klasik time se referirao na sveprisutni filmski serijal, naglašavajući kako je sve uprizoreno u njemu daleko od pravog ''plemenitog'' sporta, ali ipak mu je odao i poštovanje i zahvalnost što je svojim uticajem podstakao brojne mlade muškarce i žene da se počnu baviti sportom i brinuti za svoja tijela i zdravlje.

Rocky IV bio je jedan od najgledanijih filmova u svijetu 1985., naravno radilo se o sumanutom, ridikuloznom, teškom trash blockbusteru koji je bio daleko od ozbiljnog i zrelog prvog klasika. Tadašnja 'reaganovska' Amerika bila je duboko iskompleksirana Rusijom, debaklom u Vijetnamu i sveprisutnim hladnoratovskim tenzijama, zbog čega joj tokom perioda mira nije preostalo ništa nego provocirati istok uz pomoć zabavne industrije, a Stallone je zahvaljujući megauspješnom Rambu 2 bio smatran nacionalnim oružjem br. 1!
Već godinu dana poslije Rambovog masakra crvendaća i spašavanja ratnih zarobljenika u 'Namu, Slyjev drugi alter ego zadao je oštar bol mrskim komunjarama - svjetski šampion Rocky Balboa poslao gorostasnog ruskog izazivača Ivana Dragu natrag u pelene! :boxing:
Američka nacija je bila u delirijumu zbog Rockyjevog krvavo izborenog trijumfa i osvete omiljenog bivšeg prvaka Apolla Creeda, i ne samo to - Rocky je u dalekoj zemlji, tokom meča i nemilosrdnog struganja Drage, uspio natjerati tuđu publiku da navija za njega!!!
Podvig vrijedan svakog divljenja!!!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4_vBxVpXY6c[/youtube]

Za to vrijeme, negdje tamo na sjeveroistoku Evrope, u Finskoj, cijelu ovu svjetsku famu ogorčeno je posmatrao mladi finski filmski autor Aki Kaurismaki, koji će kasnije postati stub filmske umjetnosti u toj hladnoj i bezosjećajnoj nordijskoj zemlji (Unajmio sam plaćenog ubicu, Djevojka iz fabrike šibica, Čovjek bez prošlosti...).
Kaurismaki se jednostavno upitao, KAKO je jedan glupi Amerikanac, odrastao na junk foodu i koji se nakon svoga životnog postignuća odao lagodnom životu u luksuzu, mogao pobijediti jednog do maksimuma istreniranog Rusa odraslog na pravoj, zdravoj hrani, i koji je cijeli život bio skroman?!
Zato je u saradnji sa poznatom finskom rock-grupom The Leningrad Cowboys snimio šaljivi videospot za jednu njihovu pjesmu u kojoj je parodirao Rockyja IV, gdje jedan golemi Rus naprosto ubija malog razmahanog Amerikančića!
Tim apsurdom Kaurismaki je hteo poručiti da mu na živce ide ta američka 'per aspera ad astra' bajka, uz poruku: ''This is my revenge to Stallone, I think he's an asshole!'' :lol:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Fv3U_bB_-jE[/youtube]

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 44 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]