banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 14:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Svilen Konac Project
PostPoslato: 20 Feb 2013, 15:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2009, 13:46
Dakle, sta mislite o radu ovog benda?
Da li podrzavate uopste tu ideju da metalci obradjuju folk pjesme?
Da li ste pristalica onih sto govore kako su to samo prikriveni metalci a zapravo kod kuce slusaju upravo te pjesme koje obradjuju?

Takodje ova tema moze da bude i neka diskusija o tome zasto u zadnje vrijeme od tih metal, rock i punk bendova donekle uspijevaju samo oni zajebantski.
Ne znam da li ste me dobro razumjeli ali sirom Balkana postoji mnogo dobrih bendova koji rade ozbiljno i koje sam otkrivao radeci dugo godina na radiju medjutim publika ne pusi njihove tekstove, filozofiju i pricu i onda se pojave Brkovi, Svilen Konac, Mortal Kombat i Seljacka Buna sa zajebantskim pjesmama i hop, eto im popularnosti :D
Zar to nije malo nepravedno prema ljudima koji muziku shvataju ozbiljno?

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2013, 15:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Moje misljenje je da je vec previse tih zajebantskih bendova. Svi misle da su duhoviti i zanimljivi ako obradjuju narodnjake.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2013, 15:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Avg 2011, 00:44
Svako se bori za svoj komad zvjezdanog neba, a i kruha. Neposteno bi bilo da su napravili kakve spacke ostalim "ozbiljnim bendovima" pa ih time sprijecili u snimanju pjesama, svirkama itd. Meni je inace Svilen Konac super zajebancija i rado ih poslusam. Dok god ne rade nista neposteno i na stetu ostalih bendova i prave dobru atmosferu, ako ce svirati djecije pjesmice, himne ili tuzbalice, ja nemam nista protiv toga.
Svilen Konac ruls! :)

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2013, 17:34 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Slušao sam Brkove i Svilen Konac Project....Nije isto. Brkovi ne obrađuju ništa, samo u svoju muziku unose dašak ruralnog :D Kažu iz prkosa javnoj osudi narodnjaka u HR i licemjernom uživanju u istim u potaji....SKP je side projekt, momci i cure imaju svoj zvanični metal bend, a ovo im je razonoda valjda...Ono, nisu loši al' nakon nekog vremena dosadi slušati Karleušine pjesme u drugom aranžmanu i sa pokojim izmjenjenim stihom. Da valjaju slušao bi ih i bez SKP....

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2013, 17:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Avg 2011, 00:44
Svaka roba ima svog kupca, pa tako i muzika. Daleko kvalitetniji mi je Block Out, neuporedivo, ali njih npr ne bih mogla slusati svaki dan. Druga emocija, muzika, atmosfera.
Sto se tice ovakvih bendova, zajebantskih, kao sto je navedeno, ljudi ih slusaju iz razonode i ne zele se zamarati teskim temama i tekstovima, nego puste mozak na pasu, slusaju budalestine i dobro im je. Naravno dok je to u granicama normale i ne pocne se pretjerivati pa onda i sam bend gubi smisao.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2013, 17:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Meni je to obradjivanje turbo folka golo govno....

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2013, 18:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Ja mislim da je to ok, ja poslusam i Brkove, i Peru i taj svilen konac, skoro sam poslusao i par obrada od Teske Industrije... Ma neka samo rade, pa kome se svidja ok a kome se ne svidja jebiga :)

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2013, 18:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
_зока je napisao:
Slušao sam Brkove i Svilen Konac Project....Nije isto. Brkovi ne obrađuju ništa, samo u svoju muziku unose dašak ruralnog :D Kažu iz prkosa javnoj osudi narodnjaka u HR i licemjernom uživanju u istim u potaji....SKP je side projekt, momci i cure imaju svoj zvanični metal bend, a ovo im je razonoda valjda...Ono, nisu loši al' nakon nekog vremena dosadi slušati Karleušine pjesme u drugom aranžmanu i sa pokojim izmjenjenim stihom. Da valjaju slušao bi ih i bez SKP....

Meni je suština u ovom - sranje je sranje, ma koliko se trudio da ga uljepšaš. SKP sam slušao na jutjubu jednog kišnog dana, i shvatio da je meni taj koncept bezze. Međutim, ljudi ih gotive i prejzuju, dosta pozitivnih komentara ima tamo. To je samo potvrdilo ono što sam odavno znao, a to je da je svaki hevi metalac ništa drugo do folker sa distorzijom (i eventualno duplom bas pedalom...što je gazi kad ne zna da pazi :D ). U tim muzikama je manje-više sve isto, sve neki harmonski molovi, vokalne linije liče jedne na druge, a obje zvuče onako malo ruralno, pa nije ni čudno što se sve fino uklapa kad se obrađuje.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2013, 04:01 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Meni su zajebantski tekstovi najbolji kad nisu samo zbog zajebancije nego kad pjesnika nesto opasno zajebava...tipa "Babe". Il kad zajebancija prelazi granicu normale, tipa "Piknik". Nešto mi je Deformero uvijek nekako napola, nije da nije smiješno, al' ne crkavam baš i ne razmišljam kasnije o pjesmi. SKP mi nije interesantan, poslušao sam koju stvar, pomislio"...njah...nije ovo za mene" i ostalo je na tome.

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2013, 10:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2011, 15:13
Kao prvo, folk-rock, folk-metal pravac postoji preko 20 godina.
Problem je sto mi ne volimo svoju muziku i ne pricam sad o turbo folku vec o nasoj narodnoj muzici.

Svi vole Orthodoxe, oni koji ih ne slusaju, nemaju lose misljenje o njima, a sta su oni nego folk-rock, samo sto je nama irska narodna muzika ljepsa od nase narodne.
Kad se vec pominje muzika koja nije prioritet u navedenom bendu vec tekst, pocetak se moze uzeti od Vlatka Stefanovskog, dok je na nase prostore (Bosna) u metal folk uveo Emir Hot sa Sevdah Metal Rapsodijom.

Svilen Konac se moze porediti sa Teskom Industrijom ali nikako sa Perom Defformerom ili Brkovima.
SKP, kao i Teska I su totalne obrade u metal/rock fazon dok to PD i Brkovi nisu, jer su ova dva benda vokalno bazirani na folk sto nije slucaj u prva dva benda.

Ne vidim razlog zasto se ne bi mogla mijesati alternativna i narodna muzika, kako u svijetu tako i kod nas...
Ne vidim smisao ogranicavanja muzike na jedan zanr, kao ni ljude koji ne mogu slusati neku vrstu muzike iz nekog principa.

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2013, 10:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Bilo bi puno bolje da se zovu "Svilen kolac".

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2013, 18:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Jedno je kad radis obradu neke dobre pjesme...pa ajd...to moze i zvucat dobro...zavisi koliko se truda ulozi u sam aranzman....al drugo je kad pokusavas da napravis obradu od neke manje ili vece gluposti...to nikako ne moze bit dobro..

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2013, 20:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Mozda su super genijalni, mozda nisu... Ni ne zanima me jer su mi dosadni.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2013, 00:52 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Spoiler:
guess who je napisao:
Bilo bi puno bolje da se zovu "Svilen kolac".

ako neko usvoji tvoju ideju, tuzicu te za plagijat ispred benda Glazgov kolac :)

Ej, imam ideju za prednju stranu CD-a Svilen konca. Kao neki klub ili prostor za svirke, nebitno je u sustini gdje. Crtez kao crno bijeli strip, ala Modesty Blaze. Bend u pozadini prasi. Imaju preduge kose cije vlasi dosezu svuda po prostoru. Publika oko njih. U prvom planu lik okrenut licem prema gledaocu s davljenickim izrazom lica. Oko vrata mu se omotala jedna od vlasi kose pjevaca u obliku omce za vjesanje.
Ili nesto jednostavnije, a slicno, covjek u odijelu mladozenje, objesen ispred svadbarskog satora jednom od onih uzadi kojima se sator pricvrscuje za tlo. Sator se, u nedostatku jedne spagice, malo nakrivio. Svada spremna, prase netaknuto, sve uredno...:lol: .

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2013, 03:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 22:37
Meni su od svih tih jedino Brkovi zanimljivi.
A i znam im gitaristu licno, nevidjena budala, ljudi su to sto jesu, pankeri koji se ne stide folka i vole neke izvodjace te muzike.
Super su likovi.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]