banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 10:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Bend?
PostPoslato: 28 Jan 2012, 12:35 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Dec 2011, 12:32
E, već dugo vremena želim da sviram u nekom sastavu iako nikada za to nisam imao neku adekvatnu priliku. Inače, sviram gitaru (da naglasim da nisam neki muzičar, radio bih to više iz razonode i užitka, osim ako ne pređe u nešto više kasnije). Pa ako ima neko zainteresovan da svira nešto tipa šarlo akrobata, električni orgazam, letu štuke, skroz, ekv, azra (naravno sve po kompromisu) nek' mi se ovde jave. Svi instrumenti su do dobro došli. Bilo bi odlično ubaciti zvuk klavira u Džonijevu muziku mislim da bi dobilo na teatralnosti.Ili violinu bilo gdje, saksofon...usna harmonika...sve prolazi... :D

P.S. Moja uloga bi bila ritam gitara i bek vokal...(naravno, mogu pokušati i kao vokal ako se ne nađe niko adekvatan bar u početku iako nemam neke velike glasovne sposobnosti..)

Vrh

Tema posta: Re: Bend?
PostPoslato: 28 Jan 2012, 12:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Haha,ko god kaže za sebe da nije neki muzičar taj bi odmah svirao pank. :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2012, 12:55 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ne daj bože da nekom tru pankeru kažeš da je nešto od gore navedenih bendova pank....(a ako ćemo tako samo azra i šarlo imaju nekih primjesa panka, iako su daleko od panka...)

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2012, 13:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Po virtuoznosti muzičara :D samo su nijanse u pitanju između panka i novog talasa.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2012, 13:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
To sto je pank nastao iz loseg sviranja ne znaci da pankeri ne znaju svirat....kad je u pitanju ritam gitara pank je sve samo ne lagan....

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2012, 13:39 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Nećemo podcjenjivati... :P Kod EKVa jedino gitara nije virtuozna. Azrin Bubnjar, Boris Lainer je važio za jednog od najboljih bubnjara bivše juge. Poznato je da je Koja odličan basista. Između ostalog, ne želim ja ovo svirati jer slabo sviram nego jer to slušam i volim...

A što se tiče panka, složio bih se Frikom, pank nije tako jednostavan kao što se čini... :) (Daleko od toga da je virtuozan, ali to nije mjerilo...)

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2012, 14:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2005, 00:47
nemoj da te sputava neimanje veliki sposobnosti,nije to presudno,eto pitaj Freaka

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2012, 14:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

naravno da nije presudno....

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2012, 16:16 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ma ne tražim ja sposopne ljude već one dobre volje... Ne mislim ja svirati u dvorani borik već negdje u šupi za svoju dušu, zajebancije radi.... :)

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2012, 16:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
Ma to svi kazu , a u glavi mastaju o Vembliju.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2012, 17:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Hm

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2012, 18:54 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Свирао бих ја баш тако као што би и ти,за своју душу ал' не знам :(

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2012, 18:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Joj koji bi ja pjevač bio samo da znam pjevati.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2012, 19:02 
Administrator
Korisnikov avatar

Старији си човјек,а тако би ти сад нешто рекао :lol:
Елем,планирам научити,набавио сам и гитару чак. Само да се организујем са временом.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2012, 17:31 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Bend iz zajebancije se uglavnom pravi u šestom/sedmom/osmom razredu dok te još fascinira što gitara promjeni zvuk kad pritisneš pedalu :lol: , mada je uvijek simpatično kad neke čikice nešto drljaju po tamburama. Dobra zajebncija je uvijek dobrodosla podloga za punk. Bend u pravom smislu riječi nastaje onoga trenutka kad ljudi požele da nešto kažu tim svojim pjesmama(nebitno šta to blilo) ili ostave neki muzički trag.
Spoiler:
Pank nije nastao iz lošeg sviranja ili prezira prema virtuoznosti nego kao želja da se oživi izvorni, živahni duh rokenrola nasuprot sumornim baladama i dvanaestominutnim solo dionicama koje nisu vodile nigdje a koje su postale sveopšti trend u ranim 70-im. Znači, sve što su pankeri htjeli je da vrate zabavu i pobunu u rok muziku(to su potvrdili svi izvorni pankeri iz prvog i drugog punk talasa poput Ramonesa, Pistolsa, Rutsa, Exploiteda, Clash-a, Uk Subsa i mnogih drugim manje poznatih).

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2012, 18:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Bend u pravom smislu riječi nastaje onoga trenutka kad ljudi požele da nešto kažu tim svojim pjesmama(nebitno šta to blilo) ili ostave neki muzički trag.

Dobro,mogu da se složim sa ovim.Ali objasnite mi kako je moguće da ti isti ljudi koji požele da nešto kažu tim svojim pjesmama nemaju hrabrosti ili talenta da se oprobaju u nekom malo drugačijem muzičkom pravcu.Svi idu dobro utabanim stazama novog talasa,panka i popa tako da malo ko da ostavi bilo kakav muzički trag.To je problem skoro svih novih bendova kod nas.Možda mislite da je danas u muzici skoro sve odsvirano i rečeno ili vam fali kreativnosti.
Ako je danas mjerilo kvaliteta kakav luk imaju članovi nekog benda a oni sviraju isto ono što se sviralo prije dvadeset i kusur godina onda je kriza i kod slušalaca.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2012, 18:42 
Administrator
Korisnikov avatar

nasmjeshiti luzer je napisao:
Bend u pravom smislu riječi nastaje onoga trenutka kad ljudi požele da nešto kažu tim svojim pjesmama(nebitno šta to blilo) ili ostave neki muzički trag.

Схвати ово као рекреативно играње фудбала са јаранима. Немаш жељу да заиграш за Барселону него само да се добро зезаш. Немам шта да кажем ал' ћеиф ми да свирам...

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2012, 18:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
spijo je napisao:
Citiraj:

Dobro,mogu da se složim sa ovim.Ali objasnite mi kako je moguće da ti isti ljudi koji požele da nešto kažu tim svojim pjesmama nemaju hrabrosti ili talenta da se oprobaju u nekom malo drugačijem muzičkom pravcu.Svi idu dobro utabanim stazama novog talasa,panka i popa tako da malo ko da ostavi bilo kakav muzički trag.To je problem skoro svih novih bendova kod nas.Možda mislite da je danas u muzici skoro sve odsvirano i rečeno ili vam fali kreativnosti.
Ako je danas mjerilo kvaliteta kakav luk imaju članovi nekog benda a oni sviraju isto ono što se sviralo prije dvadeset i kusur godina onda je kriza i kod slušalaca.

Мислим да је ствар у томе што, поред тога што неко има шта да каже, треба да и умије да каже, а до те подударности често не долази.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2012, 18:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

@spijo
Ne bi se bas slozio da svi idu dobro utabanim stazama....danas imas gomilu bendova koji probavaju i osmisljavaju kojekakve nove pravce (licno bi za vecinu tih pravaca rekao da su bezze al to ne umanjuje cinjenicu da postoje i da se stvaraju...)...

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2012, 19:55 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
spijo je napisao:
Možda mislite da je danas u muzici skoro sve odsvirano i rečeno ili vam fali kreativnosti.

Pa ne znam. Evo mogu iz prvog lica...Ali pošto je sve ovo off, nek ide u spoiler:
Spoiler:
Kako ja pravim pjesme je vrlo jednostavna formula - držim se starih ritmova i pravim nove melodije...harmonizujem kako mi se učini ili "najčvršće" ili "najljuće" ili "najblesavije". Ako primjetim da je melodija već nekad odsvirana, automatski je izbacujem, i pravim novu. Za smisliti ritam koji nije do sad sviran, a prenosi energiju tj. drži "kompoziciju" da se ne rasipa(muzičari će shvatiti) stvarno mislim da nisam dovoljno napredan. Ne vjerujem u kreativnost po svaku cijenu, jer ako stvar originalna ali je "promašila temu", džaba što sam bio kreativan.
Recimo, vidim da si ljubitelj stoner rocka, garage bluesa...tebi se recimo to sviđa(sviđa se i meni doduše) ali sav taj pravac nije ništa drugo do južnjački blues na steroidima. Dakle, nije pretjerano originalan...
Pank je recimo samo rock n roll sveden na golu ideju. Ti ne voliš, ja veoma volim. Meni su ovo remek-djela:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lQeo3OfuEDM[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0blVKMXem9M[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=p5o3NFnyM4g[/youtube]

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]