Ova tema me je podsjetila da odem na what.cd i pokušam se sjetiti šta sam htio skinuti prije koji dan, kad sam naišao na obavještenje "radovi u toku". Al' se ne mogu sjetiti.
Elem, ja sam tamo registrovan već tri i po godine, za to vrijeme sam skinuo ukupno 20 albuma, dobar dio toga naslijepo/nečuveno, par puta se lijepo iznenadio. Danas torent koristim samo u krajnjoj nuždi, uglavnom detaljno pretražujem http pa tek ako tako ne nađem... Mada, češće ne nađem nikako nego što nađem.
Na what.cd sam upao preko njihovog irc kanala, kao što je opisano na linku kojeg je okačio Stratokastel: čekao sam nekih dva sata, zatim poslao liku speedtest sličicu, pa me je ispitivao koješta, znam li šta je EAC, šta slušam, koliko albuma imam u kolekciji, zašto hoću pristup. Poprilično smarajući razgovor, al' da se izdržati. Ja sam bio iskren pa sam rekao da želim da skinem svega par stvari koje me zanimaju (konkretno, tamo sam se registrovao zbog Living Colour - Live at CBGB's), da nisam beskrupulozna pijavica i da ću se truditi da budem uzoran član zajednice i pored očajne
upload brzine.
What.cd je dobar, mada nisam ni tu uspio naći neke stvari koje bih rado da poslušam (npr.
OVO), a pored njega je tu waffles.fm za (rijetku) muziku kao i sveobuhvatni rutracker.org...