Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56 Postovi: 8359 Lokacija: BL
Znao sam da je samo pitanje vremena kad će ko-zna-ko otvoriti temu o ko-zna-kojem-bendu
_________________ Umro je Džimi Hendriks iz Sijetla, Klepton i Pejdž su dva matora pijetla, al' budućnost je ipak svijetla sve dok nam je Popokatepetla...
I sad stavi Hole, 7 years bitch, Stone Temple Pilots i naravno nikako nemoj da zaboravis Melvinse i Screeming Trees uz Mudhoney i L7. Shvatili smo, ti si taj a ona nema pojma
_________________ Prijatelju ove noci, prijatelju moga sna.....
I sad stavi Hole, 7 years bitch, Stone Temple Pilots i naravno nikako nemoj da zaboravis Melvinse i Screeming Trees uz Mudhoney i L7. Shvatili smo, ti si taj a ona nema pojma
Stavljam ono što mi se sviđa, a to što si pobrojao nije baš moj izbor.
_________________ A MAN'S GOT TO DO WHAT A MAN'S GOT TO DO!!!
Nego da se vratim na temu. Chainse ne slusam dugo, mozda neke 2 godine ali jednom kad udjes u taj fazon ne mozes izaci Mada kada se pomenu Chainsi mnogima je prva asocijacija Staley.....nzm zasto ali sam uvijek vise gotivio Cantrella, cak mi Cantrell ima i ljepsi vokal od Layne-a ali to je subjektivno misljenje..... Down in a hole je prva pjesma koju sam cuo od njih i ostala mi je omiljena do dan danas. A i pozitivno su me iznenadili sa novim albumom Black gives way to blue....bilo je tu dosta pljuvacine po DuVallu ali je meni lik sasvim ok......problem je bio vjerovatno u tome sto su se ljudi navikli na Lejnija i njegov vokal ali jbg, Lejnija ne mozemo vratiti a Chainsi i dalje dobro prase i sa novim vokalistom.
_________________ Prijatelju ove noci, prijatelju moga sna.....
Otprilike se ovo desilo i meni nakon prvog slušanja. Odmah sam se navukla, prosto sam imala osjećaj da slušam nekakvu muziku koja je u tom momentu bila van svega onog što sam do tada slušala (a čula sam ih prvi put negdje 96. godine, bila sam klinka u nekom dubinskom uvjerenju da sem Iron Maiden-a nikad ništa drugo u životu neću slušati, jer ništa drugo prosto ne može da postoji, iako obitava. Tada se muzika slušala na kasetama Sjećam se kioska kod Rock caffe-a, gdje je neki mnogo namćorast i čudan tip prodavao kasete sjedeći u trafici, i izgledajući kao da je pobjegao iz neke priče iz VIS Idoli, ili nekog filma Dušana Kovačevića. Na momente mi je ličio i na Kustinog Perhana. E kod njega smo kupovali kasete, i kada sam dotrčala da uzmem AIC, uzela sam sve što je od njih imao. Ptrosto nisam mogla da kupim samo jednu kasetu. Dođem kući, zatvorim se u sobu, gledam kroz prozor, legnem na drndavi kauč i slušam drndavi grandž. Ipak za Facelift su rekli da je to album na kojem ima samo 30% grandža. Meni to nije smetalo, taman da je to bio 90% neki-bezvezni-pravac-sa-nekim-bezveznim-demode-nazivom. Love, hate, love se prosto morao prisno uvući u mene i probiti sve himene u mojoj glavi, jer je moja tadašnja "veza" ( ) preslikano ličila na sve ono šta u toj pjesmi stoji (bar smo mi to tada tako mislili ).
Spoiler:
I tried to love you I thought I could I tried to own you I thought I would I want to peel the skin from your face Before the real you lays to waste
You told me I'm the only one Sweet little angel you should have run Lying, crying, dying to leave Innocence creates my hell
Cheating myself still you know more It would be so easy with a whore Try to understand me little girl My twisted passion to be your world
Lost inside my sick head I live for you but I'm not alive Take my hand before I kill I still love you, but, I still burn
Yeah, Love, hate, love Oooh, Love, hate, love Yeah, Love, hate, love
Dakle, tipična ljubavna pjesmica, koja sa ovakvim tekstom vjerovatno ne bi imala punu pažnju u skladanju bilo kojeg drugog benda. Ali, to je bio AIC zvuk, šmekerica koja drži pjesmu u cjelini i na okupu, i koja joj daje primjesu neke lagane magle i osjećaja hrapavosti pod prstima kada se prelazi preko papira u bloku za crtanje. Bar je meni to tako zvučalo. Čitav album nije govorio o droZama, sem Real Thing pjesmuljka koja čitava govori o tome.
Man in the box je zarazio svu moju generaciju.
Nakon ovog albuma, AIC je objavio Sap.
Spoiler:
On February 4, 1992, Alice in Chains released their second EP, Sap. Cantrell said that Alice in Chains released Sap "without any fuss or fanfare so as the real Alice fans could find it."The EP was released while Nirvana's Nevermind was at the top of the Billboard 200 charts, resulting in a rising popularity of Seattle-based bands, and the term grunge music. Sap was soon certified gold. Wikipedia
Dešava se Dirt sa Would? kao najvećim njihovim hitom do tada. Ali mi smo slušali "na preskake". Kakav prvi, drugi, pa ajd sad slušam treći album . Svidi ti se Would, premotaš kasetu 89 puta na tom mjestu i dernjaš se, pa onda okreneš na Down in a Hole, malo se unjonjaš, pa opleteš po Rooster-u. A onda izbaciš kasetu, kao gladan muzike, i nemaš pojma da li da ti linija u narednih pola sata (jer toliko imaš do početka nastave u drugoj smjeni) Jar of flies ili Alice in chains. Ipak se odlučuješ za AIC i puštaš Heaven beside you... A milinice od pjesme.. Njaaa! Jar of flies ispalio je i No excuses...
1996. rade MTV unplugged, ovo i danas rado sluškim, prija mi.
1998. Jerry Cantrell objevljuje solo album Boggy depot.
1999. bend odlučuje da objavi box set Music Bank.
14. aprila 2002. Staley umire u svom stanu. 14. aprila je umiro i Kurt Cobain, neke davne godine kada su se rezale vene iz hobija.
Spoiler:
Hiatus and the death of Layne Staley (1996–2002) Although Alice in Chains never officially disbanded, Staley became a recluse, rarely leaving his Seattle condominium following the death of his ex-fiancée Demri Parrott in 1996, due to bacterial endocarditis.[23] "Drugs worked for me for years", Staley told Rolling Stone in 1996, "and now they're turning against me, now I'm walking through hell".[39] Unable to continue with new Alice in Chains material, Cantrell released his first solo album in 1998, entitled Boggy Depot, which also featured Sean Kinney and Mike Inez.[43] In 1998, Staley reunited with Alice in Chains to record two new songs, "Get Born Again" and "Died". Originally written for Cantrell's solo album, the songs were released in the fall of 1999 on the box set, Music Bank. The set contains 48 songs, including rarities, demos, and previous album tracks.[4] The band also released a 15-track compilation titled Nothing Safe: Best of the Box, serving as a sampler for Music Bank, as well as the band's first greatest hits compilation. The band's last official releases include a live album, simply titled Live, released on December 5, 2000, and a second greatest hits compilation, titled Greatest Hits in 2001.[44] By 2002, Cantrell had finished work on his second solo album, Degradation Trip. Written in 1998, the album's lyrical content focused heavily on what Cantrell regarded as the demise of Alice in Chains which still remained evident as the album approached its June 2002 release. However, in March that year, Cantrell commented, "We're all still around, so it's possible [Alice in Chains] could all do something someday, and I fully hope someday we will."[45] After a decade of battling drug addiction, Layne Staley was found dead in his condominium on April 20, 2002.[46] His mother and stepfather became alarmed when accountants noticed that money was no longer being withdrawn from his accounts. With assistance from the police, they broke into his condo and made the discovery. An autopsy revealed Staley had died from a mixture of heroin and cocaine. His friends speculate that in addition to drugs, he may have contracted an illness that his body could not fight off, due to a compromised immune system. His body was discovered two weeks after his death.[46] In his last interview, which was given months before his death, Staley admitted, "I know I'm near death, I did crack and heroin for years. I never wanted to end my life this way."[47] Cantrell dedicated his 2002 solo album, released two months after Staley's death, to his memory.[48] Wikipedia
E ondaaa Jerry Cantrell završava drugi solo album Degradation Trip koji posvećuje Staley-u. (Bass:Robert Truhijo - Metallica), bubanj: Mike Bordin- FNM))
2005. preživjeli članovi benda prave dobrotvorni koncert za žrtve cunamija. (Sledeci album Jerry Cantrell-a izlazi 2006.)
Mjesto Staleya su pjevali: Ann Wilson, Pat Lachman, Wes Scatlin ,Maynard James Kennan... E onda DuVall......... i ja to više ne doživljavam da je to to. U tom momentu gdje je u mom životu AIC ostavio neki pečat, zaista je bilo slušajući Staleyev vokal, i sa ugla jedne obične šmizle koja eto voli da sluša muziku i da je doživljava lično, ebe mi se živo šta kažu kritičari i šta kažu vrsni poznavaoci sušenja mesa u pušari. Ipak, produkcijski, AIC radi sjajne stvari, i trude se da održe (ali čini mi se ne i da razvijaju) duh starih Čejnsa. Sada bi neko rekao da su stari Čejnsi zapravo ovo:
Jeste, izgledali su kao potpuni idioti, i zvali su se Alice N' Chainz, ali to je informacija čisto za nekog kviza. Za mene kao pojedinca stari AIC je Staley, jebiii gaaa...
Međutim, AIC se ne može dugo slušati, vuče on u neku Zovem-Se-Šime-Vatrogasac-Sam-Bez-Dinara-U-Džepu-I-Sa-7 Tona-Beznađa stvar.
Danas u mojoj плеј листи sigurno može da se nađe poneki AIC, ali vrijeme detaljnih preslušavanja albuma je prooošlo. Ipak, ako se može reći da smo emotivno vezani za neki bend, ja sam svakako za AIC i moram da dodam da je praksa pokazala (a to će potvrditi naš forumaš Shaban ) da AIC i Staley radije bira ženska populacija publike, te ovim putem pozdravljam sve Shabanove bivše cure i našu Mrkvicu.
_________________ Najbolje se slaže s lososom i leptirom. Klik
Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08 Postovi: 1936 Lokacija: ciudad de BL
Citiraj:
Sjećam se kioska kod Rock caffe-a, gdje je neki mnogo namćorast i čudan tip prodavao kasete sjedeći u trafici, i izgledajući kao da je pobjegao iz neke priče iz VIS Idoli, ili nekog filma Dušana Kovačevića. Na momente mi je ličio i na Kustinog Perhana.
haha,ne mogu vjerovati da ne znate Rakija...jebo vas on bio je onakav kljakav na vise koncerata po BG-u ZG nego vi svi zajedno s ove teme
_________________ -Liam, someone on the phone for you... -Oh fucks sake... Tryin to write this fucking tune, man.
Šta je sve droga učinila za čovečanstvo: muzičko izdanje je napisao:
Sijetl, krajem osamdesetih. Miris Pacifika, teške industrije i flanelskih kariranih košulja natopljenih znojem porodili su novi zvuk teških gitarskih rifova. Dok se Krt Kobejn zanosio pankerajem i Piksizima i provaljivao da ne moraš da umeš ni da pevaš ni da budeš harizmatičan da bi bio rok-zvezda, neki drugi ljudi su slušali Blek Sabat, Hendriksa i spid metal i skapirali da to može da zvuči još bolje ako se uspori i ubaci vokalna harmonija od koje se topi polikolor sa zidova. Sve što im je bilo potrebno da bi došli do tog otkrovenja je talenat i jedan dobar šot pravo u gan. Dnevno. Dotični momci su se zvali Džeri Kantrel i Lejn Stejli – a prvi se još uvek zove, dok se drugi nije odazivao na telefonske pozive i kucanja na vrata, pa su ga našli naduvenog na gajbi dve nedelje posle overe. No, sve to je došlo kasnije. U periodu najgrđeg kolektivnog zlorabljena dopa, njihov bend je proizveo niz albuma koja su svojom mešavinom akustike, teških rifova i anđeoskog dvoglasja bili nešto do tada nečuveno u svetu metala i teškog roka – ali, krunu od gumenih traka i sprženih kašika predstavlja Dirt, album koji je najbolje ikada uspeo da otelotvori taj iskonski osećaj bola u kurcu za sve drugo što nije hors i muzika.
Dokaz: What’s my drug of choice? Well, what have you got? I don’t go broke and I do it a lot!
Poslednji put menjao NiZ dana 20 Nov 2011, 18:45, izmenjena samo jedanput
Interesantan je video za Hollow u kojem su učestvovali fanovi diljem svijeta Slali su slike sa tekstom pjesme, i ovi su to ukomponovali ovako: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1tmbv9ePGQo[/youtube]
A evo i originalnog spota: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hmSeWqmlqYs[/youtube]
_________________ Najbolje se slaže s lososom i leptirom. Klik
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 10 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu