Kao sto se iz mojih razigniranih postova da primjetiti,i ja sam ti kao neki panker(valjda po nacinu razmisljanja i odosu prema sredini, jer po oblacenju definitivno nisam (smatram to prosto jednim vidom uniformisanja, isticanja svoje pripadnosti nekoj grupi ljudi (oblacim se k'o saner

))).
Dugo godina sam svirao i sviram u raznoraznim pank, OI!pank, HCpank grupama (Splet okolnosti, Njet Haraso, R.G.K, Glazgov Kolac), u kojima sam cesto bio i jos uvijek jesam tvorac muzike i pisac tekstova.
Al' jedno mi nikako nije jasno.
Zasto ljudi povazdan(a dugi niz godina sam tu, pa znam) vise vole pricati o navijanju(jebanju matere sljedbenicima Mancestera, Nju Kastla ili koga vec sve ne), svadjama s drotovima(pojedinacnim - koje se u nasim slucajevima svode na incidente u pijanom stanju i slicno tome), odnosima crnac-bijelac(crnca sam jednom u zivotu vidio, igr'o s njim basket i uopste mi nije smet'o-osim sto ga je tesko cuvati), odnosima peder-ne peder(pedera niti jednog ne znam pa me bas ni ne brinu mnogo, a vjerujem da ni vecini ljudi oni nisu glavni problem), itd. da ne tusim vise, nego o gorucim zivotnim problemima koji kod nas koce mnoge ljude: nezaposlenosti(i slicnim slocijalnim problemima kojih kod nas ima mnogo), zatucanosti sredine(jednoumlju), sopstvenim manama, zeljama, emocijama, idejama itd.
Pa mi dodju na koncert i urlaju navijacke, fasistvuju ili antifasistvuju, pokazuju nove martinke, fajerke, prisivke i sl;a oni na suprot njima razne antindustrijske eko parole, dredove, emo-farbane frizure(i svi oni samo o tome trube(o nekim stvarima neveznaim direktno za njih same) - da umres od dosade

)).
To mi u zadnje vrijeme stvarno pocinje ici na kurac(Dokle vise, jebiga!!!?)
.
(Pa eto i moj se bend zove "Glazgov kolac" (iako mi nikakve veze s Glazgovom nemamo), al' to je nastalo u sali(kao sto se da primjetiti), a kasno smo shvatili da bi moglo biti pogresno tumaceno(bili smo u kreativnom zanosu

)...jebiga-nasa greska.))
Eto zbog toga sam se zakacio za taj Vest Hem. Volim Ridzektse(prvenstveno zbog originalnosti u zvuku i tom odbojnom stavu prema ustogljenom drustvu koje su u svoje vrijeme imali), ali isto tako mislim da, iako oni konstantno urlaju:"Vest Hem!Vest Hem!" to nije ono glavno sto imaju da ponude ljudima koji ih slusaju. (To je neka njihova zajebancija, a mi valjda trebali imati svoju?!)
(Ej, dobar je ovaj post

,stvarno govori o onom sto me nervira!

)
(Definitivno imam problem s ovim zagradama

)
Aj zdra'o! (necu namjerno da kazem Oi!, iako mi zvuci mocnije

i jednostavnije)
Fight the real Enemy!