banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 12:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Okt 2008, 14:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
http://www.cockneyrejects.eu/

Легенде британског панка свирају 20. децембра ове године у Карловцу (ХР). Покретачи Oi! Punk-a, велики фанови West Ham United-a, један од мојих омиљених бендова...

Има неко заинтересован за одлазак на концерт?

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2008, 09:48 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Gotiva, Ridzektsi u blizini!
Al', ne vjerujem da cu da se denem na put. Tu ce opet doci neki kreten(k'o i obicno sto dodje), baciti suzavac k'o na "Exploited"-u(i sutra cijeli dan cu da ga iskasljavam), a koncert nit' cu cut' nit' vidjet'.

(I sto je toliko bitno sto su oni fanovi Vest Hema?!...Pocinjem da sticem utisak da muziku u panku (te andjeoske rifove) niko i ne slusa, nego da je bitna samo ta subkultura oko nje.))

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2008, 11:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Cockney Rejects су свирали прије три године (или две, нисам сигуран) у Београду и било је лооооодило! Без икаквих проблема (као на The Expolited)...

Они више нису клинци, сад су баје са 100+ кила и гомилом тетоважа, али и даље са мањком зуба у глави...

Дакле, моја топла препорука свима који воле добар панк звук!

П.С. То што су фанови West Ham Uniteda је јако битно, прије свега њима самима. А и огроман број пјесама су посветили WHU, насиљу на трибинама и улицама...једноставно, то је њихово виђење живота! И да, панк јесте субкултура, панк музика је само дио тога... Панк је и начин размишљања, стил облачења, однос према средини....

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2008, 11:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Дјечаци, кад су почињали (мислим да је овај снимак из 1980. године)... и наравно, незванична химна Ајронса...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1-X6LnVASGs[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2008, 13:16 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Kao sto se iz mojih razigniranih postova da primjetiti,i ja sam ti kao neki panker(valjda po nacinu razmisljanja i odosu prema sredini, jer po oblacenju definitivno nisam (smatram to prosto jednim vidom uniformisanja, isticanja svoje pripadnosti nekoj grupi ljudi (oblacim se k'o saner :D ))).
Dugo godina sam svirao i sviram u raznoraznim pank, OI!pank, HCpank grupama (Splet okolnosti, Njet Haraso, R.G.K, Glazgov Kolac), u kojima sam cesto bio i jos uvijek jesam tvorac muzike i pisac tekstova.

Al' jedno mi nikako nije jasno.
Zasto ljudi povazdan(a dugi niz godina sam tu, pa znam) vise vole pricati o navijanju(jebanju matere sljedbenicima Mancestera, Nju Kastla ili koga vec sve ne), svadjama s drotovima(pojedinacnim - koje se u nasim slucajevima svode na incidente u pijanom stanju i slicno tome), odnosima crnac-bijelac(crnca sam jednom u zivotu vidio, igr'o s njim basket i uopste mi nije smet'o-osim sto ga je tesko cuvati), odnosima peder-ne peder(pedera niti jednog ne znam pa me bas ni ne brinu mnogo, a vjerujem da ni vecini ljudi oni nisu glavni problem), itd. da ne tusim vise, nego o gorucim zivotnim problemima koji kod nas koce mnoge ljude: nezaposlenosti(i slicnim slocijalnim problemima kojih kod nas ima mnogo), zatucanosti sredine(jednoumlju), sopstvenim manama, zeljama, emocijama, idejama itd.
Pa mi dodju na koncert i urlaju navijacke, fasistvuju ili antifasistvuju, pokazuju nove martinke, fajerke, prisivke i sl;a oni na suprot njima razne antindustrijske eko parole, dredove, emo-farbane frizure(i svi oni samo o tome trube(o nekim stvarima neveznaim direktno za njih same) - da umres od dosade :cry: )).
To mi u zadnje vrijeme stvarno pocinje ici na kurac(Dokle vise, jebiga!!!?)
.
(Pa eto i moj se bend zove "Glazgov kolac" (iako mi nikakve veze s Glazgovom nemamo), al' to je nastalo u sali(kao sto se da primjetiti), a kasno smo shvatili da bi moglo biti pogresno tumaceno(bili smo u kreativnom zanosu :) )...jebiga-nasa greska.))

Eto zbog toga sam se zakacio za taj Vest Hem. Volim Ridzektse(prvenstveno zbog originalnosti u zvuku i tom odbojnom stavu prema ustogljenom drustvu koje su u svoje vrijeme imali), ali isto tako mislim da, iako oni konstantno urlaju:"Vest Hem!Vest Hem!" to nije ono glavno sto imaju da ponude ljudima koji ih slusaju. (To je neka njihova zajebancija, a mi valjda trebali imati svoju?!)

(Ej, dobar je ovaj post 8) ,stvarno govori o onom sto me nervira! :angry4: )
(Definitivno imam problem s ovim zagradama :D )

Aj zdra'o! (necu namjerno da kazem Oi!, iako mi zvuci mocnije :headbang: i jednostavnije)
Fight the real Enemy!

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2008, 13:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ух...

Бојим се да ћемо отићи далеко са причом, ја сам само отворио тему са циљем да нађем екипу са којом би ишао на концерт.
Отвори тему о панку, па ћемо пребацити коју паметну о томе...

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2008, 17:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Последњи позив!
Има неко заинтересован за одлазак на концерт у суботу?

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2008, 17:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Cockney Rebel je bolji.
Kao i Liverpool FC.
8)

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2008, 19:54 
Veteran