banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 16:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 35 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: S.P.D. Jedinstvo
PostPoslato: 25 Maj 2007, 14:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
Juce sam ih poslije duze vremena imao priliku ponovo slusati, i stvarno bez ikakvog pretjerivanja ljudi pjevaju fenomenalno ... nema sta ... jos jedan dokaz da se i u banjaluci moze mnogo uraditi , samo treba znati kako :) :)

Inace u Bratisalvi se sutra odrzava takmicenje sakralne muzike na kojem i jedinstvo nastupa ... pa cu obavjestiti o rezultatima ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Maj 2007, 16:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Hehe, kasnis sa objavom... http://forum.blic.net/viewtopic.php?t=2 ... c&start=20

bicu tamo... (jesi i ti tamo?) (ko je sve tamo?) (trebace nam neko da nam pokaze najbolje kafane)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2007, 14:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

vidim niko se ne oglasava na ovu temu, zanimljivo ... samo da obavjetsim da je jedinstvo dobilo zlatnu medalju ispred horova iz slovacke (takodje zlato), madjarske (srebro) i hrvatske (bronza) ... i jos nekih horova iz estonije itd ...
Uglavnom poslije veoma dobrog nastupa , zasluzena pobjeda nema sta ... jos jedan dokaz da se radom moze postici mnogo ...

P.S. Prasice , nadam se da vam je bilo lijepo i da sam (smo) vas dobro ugostili ... pozdravi cijelu ekipu i samo tako naprijed ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2007, 14:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Astor_Piazzolla je napisao:
vidim niko se ne oglasava na ovu temu

wtf? Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2007, 17:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bik je napisao:
vidim niko se ne oglasava na ovu temu

wtf? Slika

Osim tebe :) :) :) :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2007, 21:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Koliko se zlata dijelilo ove godine? :)

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2007, 22:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
vidim niko se ne oglasava na ovu temu, zanimljivo ...

Možda zato što i nema nešto zanimljivo ili nepoznato za komentarisati... Dobro pjevaju, kao i uvijek. Svaka čast.
Drugo, svi znaju koja je ucjena pjevanje u tom horu. Ako neko od studenata Akademije ne želi tu pjevati, ima problema. Od ispita, pa na dalje... Nemanjina privatna institucija.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2007, 23:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2006, 21:46
Zasto bi nekoga,dragi Astore,boljela briga za neki hor?

Sve je to lijepo ali vec hiljadu puta vidjeno i bez kontinuiranog napretka.

Nama je stalno `45-ta.Nek je sto vise horova.Duh mase,sta li je...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Maj 2007, 02:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sad meni nesto nije jasno...
Kako nema napretka? Ljudi konstantno putuju po cijelom svijetu i uzimaju zlata gdje god da dodju. I sad opet kenjaj po ovom kenjaj po onom... dokle jebote... Uostalom, evo prasica moze iz prve ruke da potvrdi ili opovrgne sve to.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Maj 2007, 09:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Bik je napisao:
Uostalom, evo prasica moze iz prve ruke da potvrdi ili opovrgne sve to.

A pritom će kao član tog istog hora biti maksimalno objektivna... :D

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Maj 2007, 11:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Tiki the Boyler je napisao:
Bik je napisao:
Uostalom, evo prasica moze iz prve ruke da potvrdi ili opovrgne sve to.

A pritom će kao član tog istog hora biti maksimalno objektivna... :D

Ja mogu apsolutno da budem objektivan jer nemam nista ni sa nemanjom ni sa clanovima hora i mislim da oni (jedinstvo) zasluzuju puno postovanje jer kao sto bik rece stalno putuju i stalno pobjedjuju ...

Tomasd - kako nema napretka ... ne kotnam , ljudi su konstantno u vrhu
Revan - zacudila bi se koliko ljudi u jedinstvu pjeva a da nisu sa akademije ... (i sam sam bio iznenadjen) ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Maj 2007, 11:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
@Astor
Odličan vodič i domaćin :D Uostalom, aplauz u busu ti je pokazao to :)

Hvala svima koji su došli.

Bik, žao mi je što se nismo družili više. Mi smo baš bili u frci taj dan.
Nadam se da ste se povoljno opili :)
Hvala na podršci.

Ko što moj profa reče: putovanje smo zaokružili u svakom pogledu.

Ove godine se dijelilo bezbroj zlata :) Ali samo za one koji zadovolje.

Meni je najviše drago što je moj profa dobio nagradu za najboljeg dirigenta festivala.

Ja nisam sa akademije :)

Ma,meni je srce puno! :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Maj 2007, 12:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

prasica je napisao:
@Astor
Odličan vodič i domaćin :D Uostalom, aplauz u busu ti je pokazao to :)

Hvala svima koji su došli.

Meni je najviše drago što je moj profa dobio nagradu za najboljeg dirigenta festivala.

Ja nisam sa akademije :)

Ma,meni je srce puno! :D

Hvala, hvala :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Zaboravio sam da napomenem nagradu za dirigenta ... cestitke i na tome ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Maj 2007, 13:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2006, 21:46
Sve je to slatko i ako je vama dobro - "tko sam ja da ti sudim"...

Nije ni podrzavanje bas uvijek neophodno.Mozda je nekad bolja konstruktivna kritika.

Nije da mi nije drago zbog hora a i Nemanja je nadasve vrijedan covjek ali sve to moze mnogo,mnogo bolje a i opustenije...

To gledam kao relativno kompetentna osoba pa bi da to jos napreduje.

Malo me iritira taj populizam sa horovima ali to je vec moja stvar.Proci ce me vec.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Maj 2007, 13:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Revan - zacudila bi se koliko ljudi u jedinstvu pjeva a da nisu sa akademije ... (i sam sam bio iznenadjen) ...

Ma znam... ali znam i da svi članovi nemaju jednak 'tretman' iako bi trebalo da imaju. Za jedne važe jedna pravila, za druge druga.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Maj 2007, 14:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2007, 11:41
Svaka čast! Baš mi je drago da se nastavlja sa tradicijom! :D

Iako već skoro dvije godine ne pjevam u Jedinstvu, uživo imam priliku da svako veče slušam cjelovečernje koncerte :D
Ali zato za "kaznu" pjevam u univerzitetskom horu :), ali ovaj put je to bilo dobrovoljno. Skoro. :evil3: :crybaby:
Istina je nažalost sve što Revan reče.

Ono što je meni najviše smetalo a vjerujem da će se neki i složiti sa mnom, je činjienica da se jedan te isti program pjeva već 10 godina. Učestvovala sam sa Jedinstvom na mnogim takmičenjima (kao i sad se osvajalo zlato) i skoro svaki put se ide sa istim programom. Druga stvar koja mi je smetala je što je izbalansiran odnos umjetničkog programa sa "narodnjacima" za široke narodne mase, usred kojih raja kreće da pljeskom daje osnovni ritam pjevanju. Meni je u tim trenucima bilo malo muka, jer se od ozbiljnog koncerta napravi tezgica :( :x :-? . Moguće da je taj program prilagođen trenutnim mogućnostima pjevača, ali ja sam Jedinstvo doživljavala kao poprilično ozbiljan hor sa velikim potencijalnom, i stvarno mi je bilo pa skoro ponižavajuće kad se pjeva neki bezvezan program a toliko potencijala da se radi nešto ozbiljno.

Čist primjer da se može uraditi nešto ozbiljno je bio Mocartov Rekvijem, prošle godine. Svi smo gorili dok se radilo, prosto ti je bilo milo raditi tako nešto, ja opet iz svog ugla i doživljaja. Mi iz BL smo bili najspremniji i najuvježbaniji (možda je ovo pleonazam?). Sastav od 20 ljudi je zvučao kao "kuća"! Imamo naš gudački, duvački orkestar pa bi se nešto moglo ozbiljno odraditi, ako bi oni zaista zapeli da poboljšaju svoj kvalitet, ipak su na akademiji. Ili bi možda tražili i pomoć susjeda. Nije važno, samo nek' se nešto dešava. Sad neko može reći to je puno para, bla, bla. Ogromne pare odlaze u kulturu, a kultura nam je na jadnom nivou!

Danas Jedinstvo više ne zvuči kao nekad, prije 6,7 godina pa malo i više, možda tripam. Možda to nije ni bitno, ako rezultati postoje.
U svakom slučaju moje čestitke!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Maj 2007, 15:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

F.I. je napisao:
Ono što je meni najviše smetalo a vjerujem da će se neki i složiti sa mnom, je činjienica da se jedan te isti program pjeva već 10 godina. Učestvovala sam sa Jedinstvom na mnogim takmičenjima (kao i sad se osvajalo zlato) i skoro svaki put se ide sa istim programom. Druga stvar koja mi je smetala je što je izbalansiran odnos umjetničkog programa sa "narodnjacima" za široke narodne mase, usred kojih raja kreće da pljeskom daje osnovni ritam pjevanju. Meni je u tim trenucima bilo malo muka, jer se od ozbiljnog koncerta napravi tezgica :( :x :-? . Moguće da je taj program prilagođen trenutnim mogućnostima pjevača, ali ja sam Jedinstvo doživljavala kao poprilično ozbiljan hor sa velikim potencijalnom, i stvarno mi je bilo pa skoro ponižavajuće kad se pjeva neki bezvezan program a toliko potencijala da se radi nešto ozbiljno.

Ajoj, da... nikako da prestanu sa onim makedonskim i sličnim pjesmicama za publiku koja jedva dočeka neku 7/8 ili sličnu mjeru da počne sa pljeskom. Ne znam što horu koji je u stanju izvesti jedan Rekvijem treba da povlađuje takvoj publici.
Jedna od najgorih scena mi je bila (vjerovatno će je se i Astor sjetiti :) ) kad su na godišnjem koncertu pjevali neki 'narodnjak' dok je jedan od profesora svirao harmoniku stojeći(!!) i ponašao se skoro kao da svira na svadbi, a publika je naravno pljeskala sve vrijeme... Baš sam se iznenadila, jer iako su uvijek imali takvo nešto na repertoaru, ovo je bilo 'posebno'.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Maj 2007, 15:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2007, 11:41
Revan je napisao:
Ne znam što horu koji je u stanju izvesti jedan Rekvijem treba da povlađuje takvoj publici.

Jedinstvo nije pjevalo na Rekvijemu, u tom kamernom horu je bilo više pjevača koji ne pjevaju u Jedinstvu, ili koji i pjevaju a možda nisu učestvovali ni na jednom koncertu Jedinstva, jer se nisu učinili dovoljno dobrim, što se slaže sa tvojim konstatacijom vezano za "pravila".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Maj 2007, 15:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Revan je napisao:
F.I. je napisao:

Ajoj, da... nikako da prestanu sa onim makedonskim i sličnim pjesmicama za publiku koja jedva dočeka neku 7/8 ili sličnu mjeru da počne sa pljeskom. Ne znam što horu koji je u stanju izvesti jedan Rekvijem treba da povlađuje takvoj publici.
Jedna od najgorih scena mi je bila (vjerovatno će je se i Astor sjetiti :) ) kad su na godišnjem koncertu pjevali neki 'narodnjak' dok je jedan od profesora svirao harmoniku stojeći(!!) i ponašao se skoro kao da svira na svadbi, a publika je naravno pljeskala sve vrijeme... Baš sam se iznenadila, jer iako su uvijek imali takvo nešto na repertoaru, ovo je bilo 'posebno'.

Znam , sjecam se , naravno ... tih stvari sam ja vrlo dobo svjestan i apsolutno se slazem sa tobom ... ali ipak uvijek mu (im) skidam kapu na dobrim medjunarodinm rezultatima ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Maj 2007, 15:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Revan je napisao:
Jedna od najgorih scena mi je bila (vjerovatno će je se i Astor sjetiti :) ) kad su na godišnjem koncertu pjevali neki 'narodnjak' dok je jedan od profesora svirao harmoniku stojeći(!!) i ponašao se skoro kao da svira na svadbi, a publika je naravno pljeskala sve vrijeme...

Nije jedan profesor , vec Tripkovic ...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 35 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]