banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 00:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 35 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Judas Priest
PostPoslato: 03 Jul 2007, 09:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Judas Priest - Hell Bent For Leather (Live in Dallas 1986)
Jedna od meni najjacih i najboljih stvari (iz tog vremena) izvedena uzivo...kakav samo kraj pjesme, kakvo ludilo.
Inace to je mislim sa turneje Turbo albuma koji je i izasao 86. tad su bili ultra jaki, dobro Painkiler je druga prica... ali ovo je stvarno dobro i izgledalo i zvucalo... kad se samo sjetim al se nekad dobra zika slusala.
:)

Judas Priest je jedan od bendova preko kojih sam ja ostvario prve kontakte sa Hard And Heavy zikom i to bas iz ovog njihovog zlatnog perioda.
Podsjetite se metalci, podsjetite se malo legendi, kako je uopste nastalo sve ovo sta danas slusamo...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jul 2007, 09:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2005, 18:20
judas priest je grupa uz koju sam ja poceo slusati metal....pa je onda dosao iron maiden...i tako dalje....

po meni su oni bili jaki 82 (za screaming for vengeance) i 86 (turbo) jaki isto kao (po meni cak mozda i jaci - vise mi se svidaju koncerti) kao i za painkiller....

nakon odlaska halforda 2 uradjena albuma sa ripperom owensom nisu losa...al smatram da nisu bas njihov stil...pogotovo nakon painkilera....iako mnogi opravdavaju ovu cinjenicu razmakom izmedju albuma od 7 god...smatram da se to moglo malo bolje....medjutim s povratkom halforda sad se sve polako vraca u normalu...RITE 2005 prebi pi*ku... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jul 2007, 09:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pjesma "Out in the cold" sa Turbo-a je bila moja himna dugi niz godina! Evo sad je slusam, i sav se jezim. Ali swe sa ove turneje 86. live... prejebeno....
Mozda sam dosadan sa linkovima ali ewo ko hoce, da ne trazi Out in the cold - Live 86

Ovaj srednji dio pjesme sa klavijaturom i kad Glen opali onu solo temu ja sam rikavao, :headbang:
A joj.

A ovaj lik Glenn Tipton mo je bio nesto kao Bog, dok smo K.K-a sestra i ja ismijavali stalno nesto zbog one kose i naocala. :)
0X

Poslednji put menjao Molotov dana 03 Jul 2007, 10:04, izmenjena 4 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jul 2007, 09:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ne mogu vjerovati...i meni je ta pjesma i dan danas omiljena iz tog perioda pored jos par pjesama...al out in the cold je stvarno vrh....odlicne su im pjesme.....locked in,reckless,parental guidance,private property,turbo,hot for love (skoro sve)....onda sa ranijih albuma....jawbreaker,the sentinel,...(take these) chains,fever,bloodstone,el eye,sreaming for vengeance.....desert plains....rapid fire,metal gods,...beyond realms of death i diamonds and rust....to su meni otprilike uopste najbolje stvari od judasa...kad sve albuma uzmes oni iymedju 78e i 88e (zajedno sam ram it down) su predobri...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jul 2007, 18:32 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 27 Avg 2004, 18:03
Hell bent je stvarno jaka stvar a tek da vidis kako sam je ja skinuo.Svirao sam je skoro sa jednim bendom.Mjenjo im bubnjara na jednoj svirci.
Meni je dobra manje poznata better than you than better than me ili tako nekeko.onda omiljene su mi jack the ripper,wictim of changes,touch of evil
Od albuma naravno painkiller,sad wings a i rocka rolla iz 73e nije losa.
Uzivo mi se nisu nesto dopali,halford solo je bolji bio.dosta stvari izostavljaju,pogotovo gitaristi pri solazama.al hajd opet su nekako simpaticni u onim svojim koznjacima a pogotovo halford,prava pedercina.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2007, 20:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Hm, ne spominje se Angel Of Retribution, meni je i to odličan album. Judas Priest su bogovi metala i nema drugih bogova osim njih.

I wish to see the lost in me

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2007, 23:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Revan je napisao:
Hm, ne spominje se Angel Of Retribution, meni je i to odličan album. Judas Priest su bogovi metala i nema drugih bogova osim njih.

Ti si tu da spomenes... sjecam se svog prvog prisivaca za jaknu, Judas Priest!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2007, 11:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Revan je napisao:

slazem se da su bogovi...ali bi dodao tu jos i iron maiden...i nista vise...ja ne mogu da se odlucim jednostavno koji bend mi je bolji...nemoguce...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2007, 11:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2006, 18:18
pih, pricate o bogovima metala, a nigdje metallica. metallica je bog za sve metal grupe, mada se slazem da ostala 2 mjesta pripaddaju maidenu i priestu, i naravno ako cemo strpati alice cooper-a u glitter rock.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2007, 14:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Whitesnake je napisao:
pih, pricate o bogovima metala, a nigdje metallica. metallica je bog za sve metal grupe, mada se slazem da ostala 2 mjesta pripaddaju maidenu i priestu, i naravno ako cemo strpati alice cooper-a u glitter rock.

Pa dobro, Metallica je podmladak ovih matoraca... jebo te, ovi su sada svo 50-60 godisnjaci...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2007, 21:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Whitesnake je napisao:
pih, pricate o bogovima metala, a nigdje metallica.

Metallica može biti jako dobra, odlična, bolja od mnogo bendova...ali taj pridjev jednostavno ne ide uz nju. Zna se ko su Metal Gods.

I wish to see the lost in me

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2007, 22:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Revan je napisao:
Whitesnake je napisao:
pih, pricate o bogovima metala, a nigdje metallica.

Metallica može biti jako dobra, odlična, bolja od mnogo bendova...ali taj pridjev jednostavno ne ide uz nju. Zna se ko su Metal Gods.

potpisujem...nije zato sto ne volim metallicu...vec zato sto se kao zacetnike metala nigdje metallica ne spominje...vec na prvom mjestu Judas Priest i mozda Iron Maiden...al JP definitivno...i zato metallica protiv njih u ovakvoj temi ne moze nista...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2007, 23:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

kako bend koji je prodao najvise albuma od svih metal bendova ne moze biti svrstan medju bogove metala? pa svi pravci zesci metala su nastali poslije metallice, mislim zesci od hm. ali ako cemo pricati o hm, ko je zzacetnik, pa i deep purple su zvali hm bend jedno vrijeme,kao i zeppelin. dajte ljudi hm je blizi 5 puta hard rocku sa kojim se ispreplicce nego sa metalom, mislim na ostale pravce. sve jedno to je sve rock 'n' roll ali ne mozete pricati o tome kao oni osnivaci hm, kada su ljudi prije njih finno utabali staze hm, a i u maidenu ima svacega, od rocka , preko metala, pa cak negdje i punka, ali metallica je bukvalno asocijacija zza metal i vecina metalaca, tj. likova koji stvarno slusaju uglavvnom metal, reci ce da jednostavno metallica mora da se svrsta u isti rang sa iron maidenom, judas priestom.
mozda da kazemo da su maiden i priest bogovi hm-a, to bi bilo okey, bez tog hm, tesko.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jul 2007, 01:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Dec 2002, 21:43
pristi - freewheel burnin' men omiljena, kad poslusam kad pogledam spot... najezim se

Citiraj:
dajte ljudi hm je blizi 5 puta hard rocku sa kojim se ispreplicce nego sa metalom

ti si moj idol! kad porastem hocu budem ti :oops:

Manite se standardnih idiotizama ko kome koliko ociju nashiljio... tema je judas priest... kome se svidja nek pishe, kome se ne svidja... ima ladna ku*ca u frizideru pa nek se osvjezi i nek nadje neku drugu temu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jul 2007, 10:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Whitesnake je napisao:
kako bend koji je prodao najvise albuma od svih metal bendova ne moze biti svrstan medju bogove metala? pa svi pravci zesci metala su nastali poslije metallice, mislim zesci od hm. ali ako cemo pricati o hm, ko je zzacetnik, pa i deep purple su zvali hm bend jedno vrijeme,kao i zeppelin. dajte ljudi hm je blizi 5 puta hard rocku sa kojim se ispreplicce nego sa metalom, mislim na ostale pravce. sve jedno to je sve rock 'n' roll ali ne mozete pricati o tome kao oni osnivaci hm, kada su ljudi prije njih finno utabali staze hm, a i u maidenu ima svacega, od rocka , preko metala, pa cak negdje i punka, ali metallica je bukvalno asocijacija zza metal i vecina metalaca, tj. likova koji stvarno slusaju uglavvnom metal, reci ce da jednostavno metallica mora da se svrsta u isti rang sa iron maidenom, judas priestom.
mozda da kazemo da su maiden i priest bogovi hm-a, to bi bilo okey, bez tog hm, tesko.

joj nista ne kontas...nije fazon procitati podatke na internetu i onda doci ovde srati...nebitno sta hocu da kazem...ugl vazno je da si mi ostali razumemo... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jul 2007, 12:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

***S@NI*** je napisao:
Whitesnake je napisao:

joj nista ne kontas...nije fazon procitati podatke na internetu i onda doci ovde srati...nebitno sta hocu da kazem...ugl vazno je da si mi ostali razumemo... :wink:

ovo o cemu pricam nije prikupljeno na netu, to je valjda neko osnovno znanje, a i preslusao sam pomenute bendove.
jednstavno metallica mi je izuzetna grupa, ali opet vi ste metalci pa rasravljajte o metalu, ja necu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jul 2007, 23:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
*vidi potpis

Judas - dobar bend, ima boljih, ima gorih Stvar ukusa, zar ne?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jul 2007, 00:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Registruj se! je napisao:
*vidi potpis

prejak ti je potpis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jul 2007, 02:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Whitesnake je napisao:
***S@NI*** je napisao:
Whitesnake je napisao:

ovo o cemu pricam nije prikupljeno na netu, to je valjda neko osnovno znanje, a i preslusao sam pomenute bendove.
jednstavno metallica mi je izuzetna grupa, ali opet vi ste metalci pa rasravljajte o metalu, ja necu.

pa ako neces sto si se onda uopste ukljucivao u temu ??? :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Avg 2007, 23:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Painkiller sam kupio čim je izašao. Jedan od najboljih albuma u metalu svih vremena.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 35 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]