banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Jul 2025, 08:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 382 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 20  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Maj 2010, 15:44 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
I svi su ti bendovi od pet do deset godina mlađi od Bitlsa.....Svi su oni došli nakon što su Bitlsi otvorili vrata.......I garant su Bitlsi imali uticaj na skoro sve te bendove......

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 16:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Apr 2005, 14:27
Ne bas. Procitaj Scaruffijevu pricu o Beatlesima pa ces shavtiti koliko je mit o njihovom utjecaju zapravo.. mit. Ne zaboravi da su Beatlesi vecinu 60-ih proveli izvodeci obicne pop pjesmuljke tipa "Love Me Do". Samo cu toliko reci, ostalo ako ti se da citaj kod Scaruffija, covjek odlicno razbija mitove. Ako ti se ne da, e pa ne da se ni meni prevoditi...

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 16:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
loveless je napisao:
Ne bas. Procitaj Scaruffijevu pricu o Beatlesima pa ces shavtiti koliko je mit o njihovom utjecaju zapravo.. mit. Ne zaboravi da su Beatlesi vecinu 60-ih proveli izvodeci obicne pop pjesmuljke tipa "Love Me Do". Samo cu toliko reci, ostalo ako ti se da citaj kod Scaruffija, covjek odlicno razbija mitove. Ako ti se ne da, e pa ne da se ni meni prevoditi...

Jel' moze taj Scaruffi da razbije mit o kokosci i jajetu, posto me to zivo zanima.... :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 16:23 
Administrator
Korisnikov avatar

Archangel je napisao:
loveless je napisao:

Jel' moze taj Scaruffi da razbije mit o kokosci i jajetu, posto me to zivo zanima.... :D :D :D

Evo to ću ti ja pojasniti.....Prvo je bilo jaje.Definitivno.Kako?Ovako.....Pretpostavimo da vjeruješ u evoluciju.Preci ovih naših koka su možda imalo plovne kožice,zube i šta ti ja znam.E,u jednom momentu se morala izleći i ova kokoš kakvu je mi poznajemo.Odakle?Pa iz jajeta.....znači jaje definitivno....

@loveless........
Čitaš li ti išta osim toga Scaruffija?I vjeruješ li svemu što on napiše?

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 16:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Archangel je napisao:
loveless je napisao:

Evo to ću ti ja pojasniti.....Prvo je bilo jaje.Definitivno.Kako?Ovako.....Pretpostavimo da vjeruješ u evoluciju.Preci ovih naših koka su možda imalo plovne kožice,zube i šta ti ja znam.E,u jednom momentu se morala izleći i ova kokoš kakvu je mi poznajemo.Odakle?Pa iz jajeta.....znači jaje definitivno....

@loveless........
Čitaš li ti išta osim toga Scaruffija?I vjeruješ li svemu što on napiše?

A odakle jaje???

I naravno da ne cita, i naravno da vjeruje... Jer da ne vjeruje, ne bi se suprostavljao ostalim forumasima, kojih ima 20ak :D

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 16:31 
Administrator
Korisnikov avatar

Archangel je napisao:

A odakle jaje???

Pa iz koke koja ustvari nije koka....nego kokin bliski predak.... :D

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 16:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Naravno da citam. Citao sam cak i Georga Starostina koji smatra Beatlese najboljim bendom svih vremena, hehehe. Procitajte i vi oba, pa se uvjerite ko je objektivan, analitian i koncizan a ko subjetktivan, nostalgican i "ispran"... Pa mi onda recite...

PS Samo zato sto vecina "nesto" tvrdi ne znaci da je vecina u pravu...

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 17:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

loveless je napisao:
Naravno da citam. Citao sam cak i Georga Starostina koji smatra Beatlese najboljim bendom svih vremena, hehehe. Procitajte i vi oba, pa se uvjerite ko je objektivan, analitian i koncizan a ko subjetktivan, nostalgican i "ispran"... Pa mi onda recite...

PS Samo zato sto vecina "nesto" tvrdi ne znaci da je vecina u pravu...

Isto se moze obrnuti i na drugu stranu: Samo zato sto to neki "poznati" analiticar tvrdi, ne znaci da je u pravu... Pa pogledaj samo Oscar i tako te gluposti...

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 17:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Prvo, to ne tvrdi samo on. Mnogo nas ima, ali ipak manje u odnosu na Beatles-lovere...

Drugo, KAKVE VEZE ima Scaruffi sa Oscarima (u bilo kojem god smislu). NIDJE veze...

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 17:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Govorim da kritike poznatih analiticara nemaju veze sa tim da li je film dobar ili ne.... To sto si ti "zatucan" (sto bi rekao moj drug), pa ne shvatas moju analogiju, to je nesto drugo, ali sad cu malo da objasnim: Oskar je mozda nekad bio, ali odavno vec nije mjerilo za dobar film, kao sto ni taj tvoj Scaruffi nije mjerilo za dobru muziku... Film se gleda, Muzika se slusa, o njima se ne raspravlja... Meni se npr svidja City of Angels, neko drugi moze reci da je to glup film, da je sladunjav, neko treci moze reci da je to najbolji film koji je ikad gledao... Jedan Avatar, koji ima samo dobro grafiku, da konkurise za najbolji film i sl, nidje veze... E tako i muzika koju promovisete ti i Scaruffi... Tebi se svidja, njemu se svidja, ali meni ne, Freak-u ne i sl... Moras shvatiti da Scaruffi nije nikakvo mjerilo za to da li je dobar album ili nije... Ljudski ukusi su razliciti (mada neko govori da nisu)... Ja npr, niti mogu slusati tu muziku sto si ti naveo, niti bi zelio, jer smatram da je to zesci sh**... Ali to je misljenje, tvoje je da su to najbolji albumi svih vremena... Ja to postujem, ali se ne slazem... Po meni ima mnogo boljih albuma iz razlicitih zanrova, a ne kao sto je Scaruffi stavio na svoju listu, 80% albuma su neki experimentalni bendovi nidje veze... Ja znam sta ja volim, i nijedan Scaruffi mi ne moze reci da nisam u pravu, kao ni ostalima sa ovog foruma... Zato ovakve teme bezveze otvaras, jer ce to dovesti samo do bespotrebne rasprave, u kojoj 70% nisi ti u pravu, ali eto, raji je dosadno pa se sprdaju sa tobom...

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 17:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Postovani Archangelu... poceli smo licno ("zatucan"...)

Nazalost, ja sam shavtio tvoju "analogiju" na malo visem nivou negosto si je ti uopste bio svjestan. U sljedecem smislu: Oskar je cisti establisment, Piero Scaruffi je CISTI anti-establisment. Dakle, ono sto promovisu ova INSTITUCIJA (Akademija) i ovaj POJEDINAC se ne moze dovesti u vezu nebitno o kojim se umjetnostima radi. Scaruffi promovise inovativnost, napredak, hrabrost, a Akademija konvenciju, zatucanost, uranovilku.

Jel sad jasno?

A to da se "kjnige citaju i muzika slusa" a da se o njima ne diskutuje zvuci kao izjava nekog viktorijanskog konzervativca. I to u XXI vijeku.

Ko je sad zatucan?

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 17:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nisam mislio zatucan u nekom bas negativnom smislu... Nego u smislu da ne vidis ocito.... Slijepo pratis misljenje "POJEDINCA" (kao sto si i sam rekao) i mislis da je u pravu samo zato sto je pojedinac... U redu, svidja ti se muzika, sve je u redu, ali ne mozes kontrirati 20 ljudi na forumu i biti u pravu (mozes, ali rjetki su slucajevi)...

Scaruffi promovise inovativnost, napredak, hrabrost... Sve je to redu, ali ako neki album ima inovativnost, napredak, hrabrost, ne mora znaciti da zasluzuje titulu najboljeg, nego titulu najinovativnijeg, najhrabrijeg ili sl...

U redu ako si ti skontao analogiju na tom nekom visem nivou.. Ja sam obicni smrtnik pa ne mogu te vece analogije pohvatati...

A za citanje i slusanje... Nije problem da se o tome raspravlja.. Ali ne moguce da je iko u pravu ukoliko se o tome raspravlja, jer svi imaju svoje misljenje, nijedno nije ono pravo, i ono koje je tacno....

I da dodam... Posto je Scaruffi pojedinac, upravo to je ono na cemu se "nasa" misljenja zasnivaju.. To je subjektivni stav jedne osobe, i nije zasnovano na nekom glasanju/izboru/anketi ili bilo cemu slicnom... Te samim time, ta lista nema veze sa vezom...

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 18:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pa u redu, mi ovdje zato i diskutujemo. O muzici, koja je nekako valjda sima vazno.

Samo ja nisam nikad napisao da "slijepo pratim misljenje jednog pojedinca" niti to priznao. To je besmislica. Postoje mnogi Scaruffijevi izbori koje ne volim. Zappa, na primjer. Faust. Itd. Ono po cemu je on znacajan je sto nas uci da prozremo marketing i nostalgiju kao mjerila pri ocjenjivanju muzike. I po tome sto je revalorizovao mnostvo genijalnih grupa i albuma, naravno...

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 18:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
E ovako "nindzo"....posto si ultratvrdoglav....imas ovu temu i onu o SPIN top listi....i to su tvoje dvije teme na kojima ce svako malo neko od nas da se raspravlja sa tobom cisto da ti ne bude dosadno....budem li na ostalim temama morao citat o Pere Ubu, Scaruffiju i ostalim "najuticajnijim" likovima to nece ic na dobro....znaci od sada ne mozes vise otvarat teme da bi tupio jedno te isto i samo nervirao ljude....

I jos nesto....shvatio sam zasto su ovi bendovi najuticajniji....uticali su na druge tako sto su im pokazali kako NEtreba raditi i stvarati muziku....

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 18:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Freak_on_a_Leash... nije mi u opisu radnig posla da se prepirem sa 10-godisnjacima, ali.. prijetis li ti to meni inkvizicijom?!?!?

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 20:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne prijetim ti inkvizicijom....samo ti ocu dat do znanja da necu dozvolit nikakvo flejmovanje i spamovanje (a ovo tvoje je vec odavno postalo flejmovanje a spamovanje prijeti da postane, sto oce rec da sam ja jako tolerantan).....

Vidim da ti smeta moj nick....ne vidim zasto, to je samo naziv jedne pjesme....pjesme koja je meni dobra i draga....i volim da je poslusam....i dan danas mislim da je extra pjesma bez obzira sto se moje misljenje o Johnatanu Daviesu promjenilo sa godinama....ne bih sad da raspravljamo o Kornu kao grupi....ja smatram da su bili dobri (i jako uticajni) ti smatras da su smece....nit ces ti promjenit moje misljenje nit cu ja tvoje....tako da ne vidim poentu rasprave....nick sam cak mislio i promjenit ali nisam iz prostog razloga sto me podsjeti na vrijeme kad sam bio cupavi tvrdoglavi tinejdzer i kako mi je tad bilo dobro....

Vidim da su ti i bitne moje godine....da ne bi bilo da ih krijem....napunicu 26 u avgustu ako ti to ista znaci....

Opet da ti ponovim....imas svoje dvije teme....mi cemo se sa tobom prepirat po principu "kako se kome bude dalo" i tako ti ubijat dosadu....svako dalje otvaranje tema samo zato da bi ti pokazao kako slusas ubertrvv bendove cu smatrat spamom i te teme ce biti zakljucane ili obrisane (naravno ukoliko otvoris neku smislenu temu necu je dirati)....da je Scaruffi moderator vjerovatno bi bilo drugacije ali posto nije....

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 21:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Niti je flejmovanje niti spemovanje. Teme su RAZLICITE, a sad to sto su DRUGI krenuli s istom pricom najmanje je moja greska. Sto se tice toga dal cu sutra otvoriti temu o grupi Swans, na to valjda imam pravo jer nema veze sa ove dvije...

Korn sam inace slusao kad sam bio "mali", zato mi je cudan tvoj nick, inace mi nije bitno koliko imas godina. Al sam milslio kako to, pa neko ko ima preko 20 bi se bar moro zvati "Astral weeks". Al dobro, s obzirom na to sa si ti meni pretio i da me zoves "nindzom" sa primjesama pejorativnog, nista strasno...

I ako se mene pita, nista od ovoga niej prepirka vec razumno iznosenje misljenja... Ne znam sto se toliko uzbudjujes.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 21:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

loveless je napisao:
Niti je flejmovanje niti spemovanje. Teme su RAZLICITE, a sad to sto su DRUGI krenuli s istom pricom najmanje je moja greska. Sto se tice toga dal cu sutra otvoriti temu o grupi Swans, na to valjda imam pravo jer nema veze sa ove dvije...

Korn sam inace slusao kad sam bio "mali", zato mi je cudan tvoj nick, inace mi nije bitno koliko imas godina. Al sam milslio kako to, pa neko ko ima preko 20 bi se bar moro zvati "Astral weeks". Al dobro, s obzirom na to sa si ti meni pretio i da me zoves "nindzom" sa primjesama pejorativnog, nista strasno...

I ako se mene pita, nista od ovoga niej prepirka vec razumno iznosenje misljenja... Ne znam sto se toliko uzbudjujes.

To da li jeste ili nije flejmovanje i spamovanje cu odluciti ja posto sam ja moderator a ti nisi....

Sto se mene tice ti nisi bio "mali" nego si jos uvijek "mali"....

Naravno da je razumno iznosenje misljenja....da nije vec bi bilo obrisano.....

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 22:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

OK, ti si MODERATOR. Wow. Kako impresivno.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 22:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Danas sam malo razmišljao o umjetnosti uopšte, kao i o loveless pogledu na umjetnost, i zaključio da loveless nije u pravu i da se ne slažem sa njim. Svođenje umjetnosti na inovativnost i eksperiment je kao svođenje (otuda svodnik, pimp) isključivo ružnjikavih, ali odvažnih cura koje se ne boje pomjeriti seksualne granice, a ljepotice unaprijed otpisati kao glupe, dosadne, neoriginalne, srednjestrujaške i osrednje jebačice.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 382 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 20  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]