banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Maj 2025, 15:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 113 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 28 Avg 2007, 14:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
dzabaleban je napisao:
demo kao demo je najmanji problem. Uradiš ga na kompjuteru. Možeš dobiti "solidan uzorak" samo moraš malo prokontati programe za snimanje muzike. Ako imaš volje, vremena i ljubavi za to, to je lako.
Za profi zvuk treba ipak malo više iskustva, rada i opreme, a izdavanje i distribucija, AntiDope ti je rekao ...

Svakako ga radis na kompujteru, ali kuci ne mozes napraviti solidan zvuk.... prvo kako ces kuci snimiti bubanj? Ako mislis na kuckanje ne zelim vise da pricam sa tobom! Ni gitaru nemos dok ne odvrnes snimit.... kuci mozes pravit samo techno ziku......

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Avg 2007, 15:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
AntiDope je napisao:
dzabaleban je napisao:
demo kao demo je najmanji problem. Uradiš ga na kompjuteru. Možeš dobiti "solidan uzorak" samo moraš malo prokontati programe za snimanje muzike. Ako imaš volje, vremena i ljubavi za to, to je lako.
Za profi zvuk treba ipak malo više iskustva, rada i opreme, a izdavanje i distribucija, AntiDope ti je rekao ...

Svakako ga radis na kompujteru, ali kuci ne mozes napraviti solidan zvuk.... prvo kako ces kuci snimiti bubanj? Ako mislis na kuckanje ne zelim vise da pricam sa tobom! Ni gitaru nemos dok ne odvrnes snimit.... kuci mozes pravit samo techno ziku......

Nije tačno da možeš praviti samo tehno. Ja sam snimao bubanj "kuckanjem" a nisam bubnjar. Znam principe sviranja i šta kad treba udariti. Tikiju sam poslao demo. Eto nek ti on kaže jel može il' ne može. Ako hoćeš poslaću i tebi. Kvalitet zvuka nije nešto posebno, ali za demo sam i više nego zadovoljan. Znam da je bolje kad ga odsvira čovjek, ali nužda zakon mijenja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Avg 2007, 15:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mozes ti kuckat i nakickati cudo, ali to nije demo benda. To je zajebancija na racunaru...... bend mora svirat uzivo i snimit bend.. Bolje na probi ozvucit sa par mikrofona, malo potrosit vise vremena na trazenje najboljih pozicija, dat boletu 20-30 maraka i snimit live pjesmu-dve kao demo. On jos to malo nabudzi kroz uredjaje i gotovo. Komp je samo prirucno sredstvo koje recimo moze da ti momogne prilikom komponovanja, da ne zaboravis neke dionice i slicno....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Avg 2007, 16:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
http://www.myspace.com/evadingdownfall

Poslusaj bubanj kucan u reason-u i provucen kroz q-base... Bolje od onog ti ne treba za demo, mozda ni za album...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Avg 2007, 16:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
A bas mi je zao, jer bih pravo volio da bude neki DM bend (jos jedan) koji ce se drzati malo striktnije death metala i melodike ;D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Avg 2007, 16:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
AntiDope je napisao:
Mozes ti kuckat i nakickati cudo, ali to nije demo benda. To je zajebancija na racunaru...... bend mora svirat uzivo i snimit bend.. Bolje na probi ozvucit sa par mikrofona, malo potrosit vise vremena na trazenje najboljih pozicija, dat boletu 20-30 maraka i snimit live pjesmu-dve kao demo. On jos to malo nabudzi kroz uredjaje i gotovo. Komp je samo prirucno sredstvo koje recimo moze da ti momogne prilikom komponovanja, da ne zaboravis neke dionice i slicno....

Ko li je tebi toliko ogadio računare?!?
Znaš li ti neki studio (uključujući i onaj kod Boleta) koji ne koristi računare?!?

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Avg 2007, 22:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Tiki the Boyler je napisao:
AntiDope je napisao:

Ko li je tebi toliko ogadio računare?!?
Znaš li ti neki studio (uključujući i onaj kod Boleta) koji ne koristi računare?!?

Nemam nista protiv kompa za obradu zike... ali kuckani bubanj na rock/hard&heavy/metal/HC svirci ne ide.... to mora biti rucni rad ili je u protivnom sranje. Kucani bubanj moze na Bajagu, tamo nije bitno ili na Karleusi.... kakav metal sa Reasonom... ja koristim Reason, puno, ali u druge svrhe.... dje ces metal demo sa kuckanim bubnjem...jos u reasonu koji i nije nesto bas jak po pitanju bubnjeva... ja ne volim trigerovan bubanj, a kamo li slagat kockice i onda reci, ewo to mi sviramo... a na bini katastrofa uzivo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Avg 2007, 22:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ako je Reason jedini "bubanj" koji poznaješ, onda nije ni čudo što tako razmišljaš...

Kako god... u svakom slučaju mislim da je u svakoj vrsti svirke bolji dobro ukucan bubanj nego loše odsviran!!!

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2007, 12:13 
Rakun_Slavko je napisao:
www.myspace.com/evadingdownfall

Poslusaj bubanj kucan u reason-u i provucen kroz q-base... Bolje od onog ti ne treba za demo, mozda ni za album...

nije q-base nego cubase!!!

A programiranje bubnjeva rade mnogi ljudi...jbga antidope kad nemash uslova morash se nekako snaci...a reason je bezze program za takve stvari...mozda mozes koristyiti cubase i onaj plug-in sto ce zavarati kick za par milisekundi bubanj napred ili nazad i dobiti realniju sliku svega, a ziva svirka je druga stvar...ovde pricam o slanju demo snimka!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2007, 14:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2006, 17:07
Može se i kucani bubanj uraditi tako da se gotovo ne može prepoznati razlika u odnosu na živi. Sve je to domen produkcije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2007, 14:54 
TSM je napisao:
Može se i kucani bubanj uraditi tako da se gotovo ne može prepoznati razlika u odnosu na živi. Sve je to domen produkcije.

Normalno da moze...zato i jeste toliko dobro kada neki amaterski bend radi demo snimku koju ce poslati....a svirka je druga stvar...to je stvar vjezbe..znachi garaza gajba pive i udri do ranih jutarnjih sati!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2007, 16:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
Nego... Bi li išta od ovog banda?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2007, 12:44 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2007, 22:30
pa ne znam ni ja vise :roll:

Kao sto sam naveo, i ovi sto su se javili nisu bas nesto pretjerano zainteresovani... Tako da ne znam ni ja sta da kazem. Kad sam dosao na ideju da postam ovo na forumu, mislio sam da ce se javiti nekoliko muzicara s kojima cu nesto pokusati... medjutim ovo ode nekako vise na raspravu sta to koji band treba imati, kako je tesko stvoriti band, pa cak se raspravljalo i o pravopisu. Ovaj Thread je trebao (po meni) biti gotov jos na prvoj stranici, a na nekom drugom threadu onda zapoceti raspravu o tome kako dalje...

Na kraju krajeva nisam dobio ono sto sam trazio, vec jednostavno nekoliko korisnih savjeta za buducnost. Ako i bude nesto od ovoga zahvaljujem svima koji su dodali nesto korisno na ovaj thread.

E sad, ako ima neko da je zainteresovan za pravljenje Banda neka posta to ispod. Znaci krecem iz pocetka, i nemojte me vise traziti preko MSNa ili slati mi PM, vec to ovde postajte.

Hvala

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2007, 16:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
Ja sam ti već ponudio svoje usluge ( :lol: ) i rekao koliko znam i šta imam... Možda uspijem i prostoriju za probe da sredim... Ako nađeš nekog jebača koji svira Alexiija 10x brže, super... Dug je put do Bodoma. Predug. Da mi nisu omiljeni metal band, ne bih sve ovo ni pisao. Imam živaca da to radim i def. imam volje da se posvetim tome, ali vremena za pustu zajebanciju nemam. Ako ti ovo odgovara ok. Ako ne, opet ok.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2007, 18:34 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Naravno da mi odgovara, ono sto ja trazim je brzina, kako u gitarama tako i u bubnjevima. Bubnjara imam, ali ga prvo moram kontaktirati. Imam jos dvojicu gitarista, a kojeg cu uzeti od tebe zavisi, posto vidim da znas o cemu pricas :) Naime, radi se o tome da li zelis svirati lead ili solaze, ili i jedno i drugo... Nazalost, ja ne poznajem ni jednog od svih koji su mi se javili licno, pa ne znam kako sviraju. Ako si ti iskusniji gitarista tebi nebi trebao biti problem svirati solaze, jer bi manje spretniji gitaristi imali problema sa tim, ma da mislim da bi i oni to savladali. Ja cu pokusati nagovoriti jednog halfa da svira bass, ma da i on studira, tako da racunam na negativan odgovor...
A kad bi nasao prostor to bi bio VRH!!! Jer je ovaj bubnjar naveo da mu treba prostor, inace nista od ovog...

Dakle, napredujemo!!! :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2007, 19:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Što bi reko Nikša Bratoš: Ajmo malo spustiti kriterijume!

Nemoj, molim te, ovo shvatiti kao pokušaj opstruisanja, ali zar ne misliš da je lista kriterijuma koje si u startu postavio malo previše rigorozna?!

Kad bi malo otvorio vrata više bi ljudi moglo ući...

Ono što sam ja čuo od bendova koje si nabrojao samo nekoliko ljudi u gradu može svirati! Pritom imaju angažmane u ozbiljnijim bendovima i metal ih već neko vrijeme poluneinteresuje, pa... :oops:

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2007, 21:30 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Imas mozda neki prijedlog? Mozda si u pravu, ali ja nisam mislio da mi bukvalno kopiramo te bandove i krenemo sa nule na sto za dan dva... Vec jednostavno da cjelokupna muzika zvuci po tom stilu, tj. melodican zvuk gitara sa scream vokalima.

Aj dobro, shvatam sta hoces reci... Pa cak moram priznati da si u pravu! Kriterijum ne da je pretjerano rigorozan, vec i nerealan! Mogu da se kladim da se svi bandovi koje sam naveo sastoje iz clanova koji su svirali u nekim manjim bandovima?! I ja bih htjeo poceti od nule, pa polako izgradjivati kakvu takvu karijeru...

Dakle za sve koji su zainteresovani u bilo kojem obliku neka znaju da necemo kopirati navedene bandove, vec pokusati tek priblizno zvuciti kao oni.

Btw. Ima li iko nekakvu biografiju Interfektora ili srbijanskog The Stone-a? Da malo vidim kako su oni otisli tako daleko

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2007, 21:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Svi bendovi su počeli tako što su svirali ono što su mogli svirati!
To i tebi i (nadam se) budućoj ekipi preporučujem.
Polako... Okupite se. Svirajte i pipajte dokle možete!
Bolje je da svirate na 110bpm kako treba nego na 180bpm kako ne treba!

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Sep 2007, 00:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Dec 2005, 01:29
Ja znam dvojicu gitarista koji bi bili zainteresovani. Jedan je na forumu registrovan ali mislim da je sad u bgd pa se bas ne javlja. Drugi mrzi forume ali je zainteresovan i ozbiljan (ima vremena) pa ako te interesuje javi.

Daj Boze da u bl postoji bend kao recimo tristania (slicno, slicno, slicno)! Mislim, kamo srece da od tog benda bude nesto. Mislim da bi bilo odlicno. Imate moju podrsku! Ja cu biti menadzer! :D Pa cak i ako treba zenski vokal, hor...tako to! :lol:

But do not forget what we cannot forgive!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Sep 2007, 20:34 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

eo javljam, samo sto nam treba 1 gitarista, a drugi moze svirati bass ako mu se da, a da cemo raditi sa 3 gitare ... tesko... :D

btw. Pero radi na prostoru i on je cvrsto opredjeljen za ovo. Ja se trudim da nadjem drummera, i da, sto se tice bassiste: TREBA NAM BASSISTA! \:D/
:smilecolros: :wav:

Dobrodosli su nam i bassisti pocetnici, samo nek se gura naprijed!! Imamo jos cijeli zivot pred nama, bice vremena i da se nauci svirati!
(nesto sam raspolozen atm, nemojte zamjeriti :wink: )

cheers

EDITED:
Cuo sam se malopre sa drugom koji je skoro pa pristao da bude bassista!!! Onaj sto sam ga spominjao prethodno sto studira, al' nebitno, ako zavrsi sve kako treba trebali bi do polovine septembra biti kompletni!!! Vec sutra (03.09.'07) cu se naci sa njim da se dogovorimo oko svega, i oko nekih antivirusa, ali nebitno ^^
A sto se tice Tristanie moram priznati da sam odusevljen! Vibeke i co. stvarno rasturaju, imaju brzinu, sporinu, melodicnost, grubost, EXTRA!! Ko ih nije cuo sam je kriv :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 113 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]