monument je napisao:
Sad cu malo da serem ali mislim da imam pravo!
Majica kosta 15 KM i cijena ce takva i ....................Na pijaci fush majice kostaju oko 10-15 KM, zasto onda Monument orginal majica ne moze da kosta 15 KM ?
Uf, imam svasta nesto da kazem.
@ monument:
Pazi, glede majica cijene i toga... Moze vasa majica da kosta 15 KM nije to problem, vec je problem sto letite pred rudu! Prvo svirke i CD i da se malo vrtite po radiju kao demo bend, pa onda majce i to originalne sa motivom albuma, ili turneje jos bolje. Nosanje majica bendova koji fakticki nisu jos nista uradili daje samo iluziju bendu da su uspjeli (nesto).
A to sto Walkrecords propada (tacnije davno je propao) je upravo razlog sto je pravio majice bendova koje ne moze prodati, nabavljao CD ove koje ne moze prodati, izdavao CD ove koje ne moze prodati, organizovao svirke koje ne moze isplatiti. Pa cak i da se humanitarnim radom bavio (iako to to sve sto je ucinio i jeste humanitarni rad) mogao je bolje proci ali da je od starta kalkulisao da je humanitarac i da nema direktnog povrata ulozenog novca.
@HR: Glede patika i metalaca
Zato sto su sada metalci otisli u 3 PM i ne znaju gdje udaraju. Prije si imao metalce koje si mozda mogao eto u maksimalno 2 grupe da podijelis. Glam usminkane natapirane metalce i poderane true thrashere sa teksas jaknama uskim sivim i svijetlo plavim i crnim hlacama. A te bijele duboke Pume sa izbacenim ili neizbacenim jezikom su bila odlika i jednih i drugih.
Iskren da budem, potajno zalim za tim vremenom. Negdje sam vec spomenuo kako je prije bilo lako sjesti u auto, bus, voz i opliti bilo gdje u Jugi na dogadjaj i super se provesti, upoznati ljudi, zena....
I za kraj, glede benda
Monument
To su momci koji zarko zele da sviraju (barem se tako predstavljaju) i nije im tesko nista raditi na putu ka slavi. Jedan su od "iskrenih" bendova koji sviraju ono sta vole, a ne ono sta se trazi, iako su se od pocetka zarotirali za nepar stepeni. Dobro napreduju i za 1 godinu, ako budu marljivo i ispravno vjezbali mogu da budu oduzimaci daha uzivo.
Sada je samo bitno sta zele oni od publike, kakvu reakciju. Postoje indicije da sam bend zeli da publiku dobije svojm vjestinom sviranja, vidjecemo poslije albuma.