banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 05:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 289 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Sledeća

Glasajte...
Glasanje se završava 19 Mar 2007, 01:01
Antidope 5%  5%  [ 2 ]
Balkan Express 15%  15%  [ 6 ]
Interfector 20%  20%  [ 8 ]
Jubbooko sa negrass 8%  8%  [ 3 ]
Karavan 5%  5%  [ 2 ]
Manessagra 10%  10%  [ 4 ]
Post Scriptum 3%  3%  [ 1 ]
Recall 8%  8%  [ 3 ]
Revolt 23%  23%  [ 9 ]
Tobbaco blues band 5%  5%  [ 2 ]
Ukupno glasova : 40
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2005, 22:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2005, 12:01
[P.S. Koji su to, po tebi, najbolji bubnjari u gradu? :wink: :wink: :wink:[/quote]
Marko Pilipovic.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2005, 22:05 
LAKI (Intefector)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2005, 22:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2005, 16:00
Mmmm sviram bubanj, ali nebitno ko sam.
Sto se tice bubnjara u BL - sve ih poznajem, pogotovo njihovo sviranje, i jedina dva bubnjara za koja se moze reci da imaju nesto profesionalnijeg znanja su obojica duze u narodnjacima... Za ostale se moze reci ili pocetnici ili cisto amaterski bubnjari koji se tu i tamo manje vise trude oko svog instrumenta.

Postoji jos jedan dzezer, ali lik je stariji i mislim da sad skoro i ne svira vise, a bio je rame uz rame ovoj dvojici...

All 2 Human je napisao:
Draco_Malfoy je napisao:
Kad sam ja slusao Dream T. ti si vjerovatno jos bio u fazi G'N'R. A drugo, nemoj se gubiti za Jazz bubnjare - Pravi Fusion jazz bubnjari lako ce odsvirati sve sto im se pusti iz death metala jednom rukom i + ce jos drugom rukom, da oprostis, drka*i qrac.

Da se vratim na Dream Theater - kao prvo to uopste nije death metal, nego progressive, a drugo Mike Portnoy jest jak bubnjar, ali sam je priznao da mu fali to sto u mladosti nije radio rudimente sto se i osjeti u njegovoj svirci - jest da je jedan od jacih bubnjara, ali ima boljih (a ti bolji ne dolaze iz death pravaca)...

Haha. Dobro. Drago mi je da ima ljudi koji znaju sta pricaju. Pre svega, oko godista i sl. mozes samo da nagadjas, jer nemas pojma ni ko sam ja, kao ni ja ko si ti. Isto vazi i za slusanje i za sviranje muzike. Ako si iz BL, i sviras u nekom bendu, mozemo odmah prestati sa pricom, jer jedva dva aktivna bubnjara u BL vrede necemu. Mislim, stilski meni odgovaraju. Osim ako ti nigde i ne sviras.

Oko Dream Theater mozemo polemiku razbaciti, ili bilo kojeg drugog prog benda, nema potrebe da nagadjas, jer ne znas sta slusam. Nemoj zezati da DT nije death metal? Ja bas mislio da jeste :D

Si cuo ti bubnjare koje sam pomenuo? Reinerta i Christya?

Osim toga, kad sam pomenuo jazz bubnjare, retko koji ima SNAGU i IZDRZLJIVOST da bi odsvirao ono sto recimo svira Gene Hoglan.

Mike Portnoy-a ne smatram za najboljeg bubnjara, iako DT slusam godinama.

Da ne duzimo, moze i na pp, jer se mozda i poznajemo, bez veze da se prozivamo ovuda.

Pozdrav!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2005, 22:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2005, 00:21
Lisa_Simpson je napisao:

Mmmmmm, mislim da je ipak 99% tachno da je stariji od tebe, ali ok, poshto nisam sigurna 100%, recimo da nagadjam...
P.S. Koji su to, po tebi, najbolji bubnjari u gradu? :wink: :wink: :wink:[/quote]

Ma OK, nebitno i ako je stariji. Nisu godine presudne u nekim stvarima (pogotovo ako pricamo o DTheateru kojeg slusam tipa od drugog albuma).

Najbolji bubnjari u gradu? Ne kazem da nema dobrih, ali malo ih je koji meni stilski odgovaraju. Tacnije, ni jedan mi ne odgovara potpuno stilski. Najblizi bi bio Stupar, da svira, svira. Za svoje godine je odlican, a kakav ce tek biti ako nastavi sa sviranjem... Smaja je recimo super bubnjar, ali kako je do guse u tezgi, ne bih ga ni pominjao. Hmmm, pa ne znam koga jos da pomenem. Bobi definitivno, odlicno svira, jos da se navezba na onoj duploj Iron Cobri.

A sad, ko je uopste covek "koji je 99% stariji od mene"? Svira li negde?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2005, 22:15 
STUPAR ISAO SAMNOM U SKOLU...AKO JE TO TAJ IMA MLADJEG BRATA I ON SVIRA BUBNJEVE MALI JE PUNKER...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2005, 22:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Draco_Malfoy je napisao:
Mmmm sviram bubanj, ali nebitno ko sam.
Sto se tice bubnjara u BL - sve ih poznajem, pogotovo njihovo sviranje, i jedina dva bubnjara za koja se moze reci da imaju nesto profesionalnijeg znanja su obojica duze u narodnjacima... Za ostale se moze reci ili pocetnici ili cisto amaterski bubnjari koji se tu i tamo manje vise trude oko svog instrumenta.

Postoji jos jedan dzezer, ali lik je stariji i mislim da sad skoro i ne svira vise, a bio je rame uz rame ovoj dvojici...

Postovali smo u isto vreme :D

Daj mi samo reci jesi li aktivan u nekom bendu? Gde je svirao ili svira covek koji slusa prog metal (izmedju ostalog) i Portnoya? Ja takvog nikad nisam video u ovom gradu.

Naravno, ove sto sam ja pomenuo odlicni su za svoje godiste, i u datoj konkurenciji... Kriterijumi moraju da se spuste na svim pitanjima kad govorimo o Bluci.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2005, 22:29 
A GDJE SAM JA U SVEMU TOME...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2005, 23:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Koliko ja znam za bubnjare ima ih u ovoj banjaluci svih vrsta i oblika.Po meni jedan o boljih sto se tice tehnike je Nemdza iz SoulTempl-a.Jest da je 87 god. al mali lupa ko lud.Stupar je isto odlican al on se vec afirmisao kao jedan bolji (ako ne i najbolji) bubnjar u gradu.Ne znam gdje se izgubio Raka iz stare devizne stednje, on je isto dobar...ima ih jos al sad mi se ne da sve nabrajat.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2005, 01:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
All 2 Human je napisao:
Lisa_Simpson je napisao:
Mmmmmm, mislim da je ipak 99% tachno da je stariji od tebe, ali ok, poshto nisam sigurna 100%, recimo da nagadjam...
P.S. Koji su to, po tebi, najbolji bubnjari u gradu? :wink: :wink: :wink:

Ma OK, nebitno i ako je stariji. Nisu godine presudne u nekim stvarima (pogotovo ako pricamo o DTheateru kojeg slusam tipa od drugog albuma).
Najbolji bubnjari u gradu? Ne kazem da nema dobrih, ali malo ih je koji meni stilski odgovaraju. Tacnije, ni jedan mi ne odgovara potpuno stilski. Najblizi bi bio Stupar, da svira, svira. Za svoje godine je odlican, a kakav ce tek biti ako nastavi sa sviranjem... Smaja je recimo super bubnjar, ali kako je do guse u tezgi, ne bih ga ni pominjao. Hmmm, pa ne znam koga jos da pomenem. Bobi definitivno, odlicno svira, jos da se navezba na onoj duploj Iron Cobri.

A sad, ko je uopste covek "koji je 99% stariji od mene"? Svira li negde?

Haha, naravno da svira i to svugdje... :D (zestu, naravno 8) )... I meni je dobar Stupar, slazemo se... Mada, Stupar ima malo loshije chinele nego Draco... :D
Freak_on_a_leasH je napisao:
Koliko ja znam za bubnjare ima ih u ovoj banjaluci svih vrsta i oblika.Po meni jedan o boljih sto se tice tehnike je Nemdza iz SoulTempl-a.Jest da je 87 god. al mali lupa ko lud.Stupar je isto odlican al on se vec afirmisao kao jedan bolji (ako ne i najbolji) bubnjar u gradu.Ne znam gdje se izgubio Raka iz stare devizne stednje, on je isto dobar...ima ih jos al sad mi se ne da sve nabrajat.

Bwahahahaha, mali iz tog madjarskog benda, lol... Nafuran previshe... :wink: , a i nije neki bubnjar, ne moze se porediti sa Stuparom, Dracom i Smajom... :D 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2005, 05:21 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 27 Avg 2004, 18:03
Niste mene jos vidjeli(a mozda i jeste) al uskoro u nasem gradu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2005, 07:01 
PA JEBOTE NISMO MI ONDA TOLIKO JADAN GRAD AKO VEC IMAMO TOLIKO DOBRIH BUBNJARA...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2005, 09:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Lisa_Simpson je napisao:
Haha, naravno da svira i to svugdje... :D (zestu, naravno 8) )... I meni je dobar Stupar, slazemo se... Mada, Stupar ima malo loshije chinele nego Draco... :D

Haha, provalio sam ko je Draco. Sve sto mogu reci je - kad sam ja slusao Dream Theater, on nije znao ni sta je metal (osim mozda Metallice ili Sepulture) :lol: Hahahaha.

Dobar bubnjar jeste, ali stagnira godinama. Necu ga dalje prozivati, znamo se ipak :angel:

p.s. stariji jeste od mene, ali samo maaalo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2005, 11:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

All 2 Human je napisao:

Haha, provalio sam ko je Draco. Sve sto mogu reci je - kad sam ja slusao Dream Theater, on nije znao ni sta je metal (osim mozda Metallice ili Sepulture) :lol: Hahahaha.

Dobar bubnjar jeste, ali stagnira godinama. Necu ga dalje prozivati, znamo se ipak :angel:

p.s. stariji jeste od mene, ali samo maaalo.

Kad je Draco imao nekoliko video soloa mike portnoy-a ti si mozda tek bio izasao iz g'n'r faze sa teznjom ka nekoj madjariji...
Ja necu da pricam nista za sebe, ali ako neko u ovom gradu stagnira to je Smaja, sa svojim beskonacnim tezgama koje su od njega stvorile cisto tezgaroskog bubnjara koji vec 5-6god. nije napredovao...

Inace ako si ti iz BG-a, otkud ti uopste znas Smaju, pogotovo mene?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2005, 11:33 
Zasto hajdzekujete temu? Ali ajd kad vec jeste evo i moj komentar:
'Najbolji bubnjar' u bl? Sta je to? Mogu vam reci da uopste nije bitna vecina stvari na koje vi mislite kad su bubnjari u pitanju, evo uzmite C. Wattsa bubnjara Stonesa: Od njega su po meni bolja sva tri-cetiri ova bubnjara iz bl. Ali taj covjek ima zicu za tu vrstu muzike, i vjerovatno nema bubnjara koji bi dinamicnije odsvirao to sto on svira sa stonesima.

Isto tako i ovde, poznajem vecinu tih bubnjara - evo npr. stvarno je sjajno da ima jedan bubnjar kao sto je stupar da moze da ima bend u kojem svira ono sto voli - fusion dzez (dobro treba za fusion jos hljeba jesti), a uz to mu je dosta blizak reggae koji takodje svira - ali isti taj Stupar bio bio neprimjetan u Antidopu, Revoltu, Recall-u, Intefectoru, pa cak i balkan expresu... Da ne pricam samo o njemu, Bobi izgleda da se bolje snalazi u metal muzici nego u Dzabuku. Revolt napokon ima bubnjara koji, nakon njihovog prvog bubnjara, moze da izvuce i svirku i podigne scenski nastup. Sad koliko ko od njih napreduje ovih godina - u to ne ulazim, ali istina je da se Smaja zavalio u svoju stolicu i penzionise.

U glavnom je bitno da se banjalucka scena popravlja, i da jedan problem koji je dugo postojao polako nestaje - a to je da su se polako iskristalisali bubnjari za jedan tip muzike, i da je vec rijetkost da bubnjar svira u 4-5 bendova koji svi sviraju razlicite pravce.

Ali postoji problem sto izgleda da su mladji muzicari, em u malom broju, em vecinom slabo zainteresovani za vjezbu. Sta ce biti za 10 godina, kad se sadasnji muzicari u glavnom deaktiviraju?

PS
Za M. Portnoja - taj bubnjar nikad nece moci svirati fusion jer je i sam to priznao, te samim tim nije kompletan bubnjar. Ono sto on svira tu nema prigovora, ali daleko je od najboljeg na svijetu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2005, 12:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Draco_Malfoy je napisao:
Kad je Draco imao nekoliko video soloa mike portnoy-a ti si mozda tek bio izasao iz g'n'r faze sa teznjom ka nekoj madjariji...
Ja necu da pricam nista za sebe, ali ako neko u ovom gradu stagnira to je Smaja, sa svojim beskonacnim tezgama koje su od njega stvorile cisto tezgaroskog bubnjara koji vec 5-6god. nije napredovao...

Hahahaha. Nastavljas da se provaljujes. Zato sam ti rekao da je bolje na PP. To sto stoji BG ne znaci da zivim tamo, ali sam tamo cesto. Zivim u BL, a znamo se, napisao sam ti to vec.

O tvom poznavanju metala mogao bi film da se snimi, ali zanr komedija. Verovatno ne znas ni nabrojati sve Dream albume, niti ih imas. U svakom slucaju, ti si svirao Nirvanu po gimnaziji dok sam ja slusao DT izmedju mora ostalih bendova slicne skole.

Haha, smesno mi ovo, bas zato ne zelim ni da ti kazem ko sam. :lol:

Ti nisi napredovao od zadnjeg perioda Korbacha, osim ako napredak ne vidis kroz sviranje u Scarletu, ili sviranje u Recallu, sa jedva tri prelaza i mozda tri ritma. Znam da si dobar bubnjar, ali kako vreme prolazi, sve si gori i gori, po onome sto uzivo moze da se vidi. Naravno, postavlja se pitanje i koliko ti u stvari zelis da sviras u Recallu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2005, 12:38 
CEMU SVADJA PA BUDITE PRIJATELJI... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2005, 13:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

All 2 Human je napisao:
Draco_Malfoy je napisao:

Hahahaha. Nastavljas da se provaljujes. Zato sam ti rekao da je bolje na PP. To sto stoji BG ne znaci da zivim tamo, ali sam tamo cesto. Zivim u BL, a znamo se, napisao sam ti to vec.

O tvom poznavanju metala mogao bi film da se snimi, ali zanr komedija. Verovatno ne znas ni nabrojati sve Dream albume, niti ih imas. U svakom slucaju, ti si svirao Nirvanu po gimnaziji dok sam ja slusao DT izmedju mora ostalih bendova slicne skole.

Haha, smesno mi ovo, bas zato ne zelim ni da ti kazem ko sam. :lol:

Ti nisi napredovao od zadnjeg perioda Korbacha, osim ako napredak ne vidis kroz sviranje u Scarletu, ili sviranje u Recallu, sa jedva tri prelaza i mozda tri ritma. Znam da si dobar bubnjar, ali kako vreme prolazi, sve si gori i gori, po onome sto uzivo moze da se vidi. Naravno, postavlja se pitanje i koliko ti u stvari zelis da sviras u Recallu.
\

E stvarno ovo je provokacija - mislim da si Laki (najbolji metal bubnjar u banjaluci :)), i jedini bubnjar koji ne napreduje si ti. Sjetimo se casova iz 2001-e iz Dubrovnika, ja sam bar prosao kroz 80% vjezbi i rudimenata i za razliku od tebe pored toga sto znam za pojmove tipa 5-stroke-roll, te varijacija sa paradidlovima (sto je zaista samo osnova). Mogu ih odsvirati - sto ce za tebe biti neodsanjan san, a inace da ja sviram vec 5 godina na 2 basa bar bih mogao postici nesto vise od ravnih osmina - Bobi ce te stici na 2 basa za koji mjesec. Cak i ako nisi Laki, dovoljno je da si bubnjar, a svi bubnjari ovde imaju pomenute vjezbe pa ne rade na njima, samo rijetki slucajevi, a ti nisi jedan od njih (osim ako nisi Trki, koji jedini radi od ovih 'mladjih' bubnjara).

U pravu si, nemam vise DT albume jer je bend madjarija, i kao sto neko pomenu - otimanje para od napaljenih metalaca. Madjarski vokal je stvar proslosti, a ako se vi lozite na to, onda se samo jos vise uklapate u nazadnost muzickih opredjeljenja vecine danasnjih BL muzicara.

Ja bar sviram sa dinamikom, sto je pojam za neke ne samo bubnjare, nego i muzicare ovde...
Na kraju, muzika mi nije opsesija, nego jaci hobi, a daleko da je jedini kao sto je to nekima ovde.
Uostalom, kad si vec otkrio ko sam, rado cu onda dodati i Revolt kao moj bend - a Revolt je inace (i prije nego sam ponovo poceo raditi s njima) trn u oku iskompleksiranih BL muzicara koji ne postizu nikakve rezultate, a koji ne mogu podnijeti da u isto vrijeme u BL postoji takav bend...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2005, 14:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

:lol: :lol: :lol: :lol:

Nisam znao da si ovako opasan preko foruma :lol:

Zurim sad u grad, odgovoricu ti kasnije.

Ajd.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2005, 14:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

All 2 Human je napisao:
:lol: :lol: :lol: :lol:

Nisam znao da si ovako opasan preko foruma :lol:

Zurim sad u grad, odgovoricu ti kasnije.

Ajd.

Ako vec tvrdis da me poznajes, onda je sigurno da znas da mislim sve ovo sto sam rekao, - opet za razliku nekih, ja nemam razlicita misljenja ako su u pitanju forumi / chat i u zivo...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 289 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]