Bila prvo veče od otprilike 10.15 do negdje sredine Gentleman-ove svirke...
Drugo i treće veče, nazalost, sticajem okolnosti, najvjerovatnije nisam tu...

Organizacija je odlična. Dobar prostor, bina lijepo izgleda, one dodatne zezancije i ukrasi OK. Glatko je sve teklo: smjenjivanje bendova na bini, intervjui koje smo gledali na bimu...Što je jaaako važno: veliki broj wc-ova, mislim - više nego ikada. Isto važi i za razmještaj i broj štandova sa pivom pa i mjenjačnica. Nema čekanja u dugim redovima, predivno!

(Za razliku od onog užasa na Akvani: Rundek, Hladno Pivo, Edo Maajka, kada sam provela pola vremena u redovima) Jedino je trebalo na onom starom ulazu staviti putokaz ili neki natpis, ljudi su masovno ulazili tuda pa se vraćali.
A zašto je onoliko ljudi vani "kao na izletu"?-čuh pitanje...Odgovorila sam da je to zato što su to zagriženi ljubitelji Nektar piva,

pošto je isti bilo moguće kupiti na nekim divljim štandovima na ulazu, ali ga se nije moglo unijeti. Eh, baš me bole te manifestacije kapitalizma pa tako imamo Jelen umjesto Nektar u nazivu festivala! Ipak, moram priznati da je ove godine bilo kvalitetnije pivo nego prethodnih, hoću reći -jače je!
Demo bendovi su bili zanimljivi. Od onoga što sam čula, a nisam sve, meni su se najviše svidjele Besne Gliste iz Beograda (sa onim zanimljivim duvačkim melodijskim rješenjima) i ona solo djevojka iz Splita, Billie Joan, neki indie valjda, ne sjećam se da smo nešto slično dosad imali - i jedni i drugi prošli u finale. Raznovrsnost u žanrovima je uvijek super.
Gentleman je profesionalno, kao pravi Nijemac

, odradio svoje. Sviraju neki svoj reggae, to je to. Da, i meni je bilo malo smarajuće, ali to je do mene.
Ne znam kako je publika odreagovala na Who See, ali dotad je bila prilično mlaka atmosfera. Dobro, mogu da shvatim da se nije lako totalno otkačiti uz svirku demo bendova koje prvi put čujemo...mada nije ni nemoguće ako je prava atmosfera. Gentlemanova muzika doduše i jeste za neko lagano đuskanje. Sve u svemu, Demofest publika jeste teška za postizanje nekog sveopšteg ludila, ono-kad te sama atmosfera nosi i baca okolo i nemaš izbora.
Damari globalizacije ovih dana šalju jake signale sa banjalučkog Kastela!