banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 10:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1147 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 58  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Jun 2011, 09:44 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
Ne ulazim ja u selekciju. Sta je kriterijum, kvalitet po ocjeni zirija ili ? Mada, trebali bi podsticati bendove iz BiH.

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2011, 09:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Pa jeste, malo je bezveze što je 7 bendova iz Beograda, i još par iz okoline. Kontam da je Beograd centar ex yu scene, najživlja sredina, ali da su toliko dominantni, nisam siguran.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2011, 17:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Samo jedan bend iz Banjaluke, samo tri iz Bosne.... Neki drugari nisu stigli da sklepaju jos jedan nepostojeci bend pred fest, ostali drugari su se izredali i sad je bezveze dati sansu ostalima? "Motor banjalucke scene", kako ga jednom okarakterisase, pogoni auto u kojima nema mjesta za "domacine" ni komsije .... Koji je onda smisao festa osim zabave i cemu onda sve one milozvucne etikete?
Sta je sledeci korak? DF se seli u Beograd? S obzirom da za domace nema mjesta, mogu mirne duse .......

(Ne, nisam se prijav(ljiva)o i nema nikakve veze sa licnim....)

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2011, 10:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
BeoFest 2011.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2011, 11:58 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 12 Jan 2007, 00:30
Vjevoricinus je napisao:
Ma dajte ljudi, jedna čarobna, vrela noć pod svjetlima DF-a vrijedi barem 10 maraka...
Neko je napisao da je DF do sada bio besplatan i tako to... DF nikada nije bio besplatan, samo ga nismo mi plaćali. Međutim, došlo je vrijeme da i mi okrenemo turu - a vi ste jedva dočekali da ustanete od stola.
Stvarno ste papci.
Spoiler:
:P :P :P

Iskreno, ni meni se ne ide na DF. Jednostavno - nije mi do toga... al', ne mogu sada da ih napustim. Bilo mi je superiška prethodnih godina i nekako mi je papanski da ih sada izradim. Ja još pamtim ljeta u BL-u prije DF-a... DF je cool i treba ga podržati. Nadam se da ste svjesni šta imamo.
Al' da ste papci... papci ste.

=D>

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2011, 16:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
http://www.demofest.org/?page=Vijest&id=405

Iznenadise me malo,isto vece kad je i Kelis kao neki after party nastupa njemac Ian Pooley malo upuceniji u House znaju o kome se radi,zika za plaze i tople ljetne veceri :wink:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=d04bxxQwo-Y[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ojXH5U7_Wkg[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2011, 17:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Nekoliko neprovjerenih glasina, kojima nisam uspio utvrditi izvore i vjerodostojnost, ali se prenose po gradu: oraganizatori su ostali bez love i čupaju se kako znaju i umiju; DFK je navodno na granici profitabilnosti i pitanje je koliko će se održati kao klub kakav je sad... iskreno, nadam se da su ovo samo gradske priče, ali ko će ga znati.

Takođe, za ovogodišnji festival su navodno bili planirani Motorhead kao headlineri, ali su pregovori kao propali; međutim, oni navodno ponovo pokušavaju uspostaviti pregovore s menadžmentom Motorheada - ovo mi zvuči donekle logično, možda kontaju kako su ovogodišnji headlineri ipak manje popularni u BL, pa idu na sve ili ništa, jer bi MH ipak mogao da prepuni Kastel.

Što se mene tiče, idem na Trikija... ako ponovi trećinu onoga što je radio na Exitu 2003, biće odlično! Ostatak headlinera me ne zanima, tako da će moje prisustvo na ostalim večerima zavisiti od stanja s lovom, standardno :D i od ponude demo bendova, koju još uvijek nisam proučio... a interesuje me... interesuje me ima li među demo bendovima metal bendova koji sviraju recimo proggresive, power-progressive, heavy, gothic, melodic metal, melodeath??? Ima li demo bendova koji rade elektronsku muziku ali ne u smislu dub-a i sličnih pravaca, već neku brutalniju i beskompromisniju upotrebu elektronike? Valjda je razumljivo da idem samo ako će biti muzike kakvu slušam i koja me zanima, ako već plaćam ulaz, te da mi u tom slučaju neće biti ni najmanji problem platiti ulaznicu :)

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2011, 18:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Warrior of the Light je napisao:
Nekoliko neprovjerenih glasina, kojima nisam uspio utvrditi izvore i vjerodostojnost, ali se prenose po gradu: oraganizatori su ostali bez love i čupaju se kako znaju i umiju; DFK je navodno na granici profitabilnosti i pitanje je koliko će se održati kao klub kakav je sad... iskreno, nadam se da su ovo samo gradske priče, ali ko će ga znati.

Nije prvi put da čitam ili da čujem ovako nešto. Nekidan sam bio u DFK i poluprazno je bilo, a i ljudi koji idu češće kažu da situacija uvijek takva. Za to mislim da su sami krivi sa svojim cijenama pića. DFK bi kao trebao da privuče malo alternativniju publiku koja uglavnom nema da izvali 20KM za jedno veče, a i ne pati od toga tako da i ako imaju para neće ih vjerovatno potrošiti u DFK. Meni je DFK odlično mjesto za svirke i nastupe ali se grozim njihovih cijena kao student koji sebi ne može da priušti malo pivo od 3KM nego mu je puno isplativije sjesti na klupu u cirkati Kastel za 2.25KM.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2011, 18:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Eh, kad bi stvarno Motorhead dosao..

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2011, 18:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Panzer je napisao:

Nije prvi put da čitam ili da čujem ovako nešto. Nekidan sam bio u DFK i poluprazno je bilo, a i ljudi koji idu češće kažu da situacija uvijek takva. Za to mislim da su sami krivi sa svojim cijenama pića. DFK bi kao trebao da privuče malo alternativniju publiku koja uglavnom nema da izvali 20KM za jedno veče, a i ne pati od toga tako da i ako imaju para neće ih vjerovatno potrošiti u DFK. Meni je DFK odlično mjesto za svirke i nastupe ali se grozim njihovih cijena kao student koji sebi ne može da priušti malo pivo od 3KM nego mu je puno isplativije sjesti na klupu u cirkati Kastel za 2.25KM.

U subotu sam zavirio,kao trebao neki tribute Dini Dvorniku biti.ma nije bilo 3 covijeka doslovno a vec ponoc prosla bila koliko se sjecam par ljudi u basti cirka pivo i to je to.,a i znam dvojicu koji konobarisu tamo i situacija u zadnje vrijeme kazu nije nista bolja raspad...i slazem cijene pica su u startu trebali spustiti,ne moze tamo bit isto ko u kruni,underu,cristalu itd,jbg...
Citiraj:
Što se mene tiče, idem na Trikija... ako ponovi trećinu onoga što je radio na Exitu 2003, biće odlično!

Pa ja ne znam sta je napravio na Exitu,al ovo sto sad upravo slusam i slusao nesto malo prije zvuci jedino dobro za kucne varijante bas dok radis na racunaru,al live ....

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2011, 19:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Na albumima zvuči tačno tako, ali sam još prije tog pomenutog Exita čuo priču da mu koncerti budu jako dobri, ali ne svaki put... nekad radi laganicu na koncertima a nekad baš raspali; nadam se da će na DF upravo da raspali, kao onomad na Exitu kad sam se oduševio tim nastupom.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2011, 21:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Meni je čudna ta kombinacija - demo bendovi (većinom rock), Kelis i Ian Pooley... Možda su bili zanimljivije ukomponovani izvođači ranije.
Ali, ništa mi nije čudno kod nas... :wink:
Generalno sam za Demofest i volio bih se kada bi se nastavio i nakon ove godine, ali mu definitivno treba manjih izmjena. Prije svega, više bendova iz RS. Pa zar nisu mogli naći bar još jedan bend? Ne mogu da vjerujem da su svi loši... ili je u pitanju nešto drugo?
Ovaj festival bi, prije svega, trebao da afirmiše lokalne bendove!
Vidim da se neki protive broju izvođača iz drugih zemalja. Namam ništa protiv, ali morali su i da "dignu" broj izvođača iz RS, ali i FBiH (što da ne). Ovako je ovakav koncept upitan. Razvijamo scene nekih drugih gradova :wink:

insp_CaLLahan je napisao:
Citiraj:
Što se mene tiče, idem na Trikija... ako ponovi trećinu onoga što je radio na Exitu 2003, biće odlično!

Pa ja ne znam sta je napravio na Exitu,al ovo sto sad upravo slusam i slusao nesto malo prije zvuci jedino dobro za kucne varijante bas dok radis na racunaru,al live ....

Imam jedan njegov oriđiđi singl, a zbavio sam ga samo zbog remiksa jednje njegove stvari koji se našao na istom :lol:
Ne vjerujem da će izvoditi tu stvar u remiks varijanti, čak mislim da sigurno neće biti izvođena na Kastelu...

insp_CaLLahan je napisao:
Panzer je napisao:
DFK je navodno na granici profitabilnosti i pitanje je koliko će se održati kao klub kakav je sad... iskreno, nadam se da su ovo samo gradske priče, ali ko će ga znati.

Nekidan sam bio u DFK i poluprazno je bilo, a i ljudi koji idu češće kažu da situacija uvijek takva. Za to mislim da su sami krivi sa svojim cijenama pića. DFK bi kao trebao da privuče malo alternativniju publiku koja uglavnom nema da izvali 20KM za jedno veče, a i ne pati od toga tako da i ako imaju para neće ih vjerovatno potrošiti u DFK.

U subotu sam zavirio,kao trebao neki tribute Dini Dvorniku biti.ma nije bilo 3 covijeka doslovno a vec ponoc prosla bila koliko se sjecam par ljudi u basti cirka pivo i to je to.,a i znam dvojicu koji konobarisu tamo i situacija u zadnje vrijeme kazu nije nista bolja raspad...i slazem cijene pica su u startu trebali spustiti,ne moze tamo bit isto ko u kruni,underu,cristalu itd,jbg...

A što se DFK tiče, cijenama pića i ambijentom išli su na tip publike koja uopšte nije publika kakva bi redovno posjećivala taj klub (dok su izvođači uglavnom primjereniji nekoj drugoj publici). To je definitivno jedan od razloga onoga šta se dešava dole.
Dok je bio nov, bilo ljudi, sada nije "in"...

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2011, 21:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Jebiga, ne mozes biti i urban i povoljan. :wink: .... DFK bi svaku vece bio pun da se prodaje 0.5 po 2 KM, (ili cak po 1,5KM) ali na to doticni organizatori i preurbani likovi koji vode DFK ce se zgroziti i reci da je to BLJAK i da DFK ne zeli da postane kao neka birtija(al evo postao je urbani prazni klub). Sto se mene tice, otici cu kad bude neka dobra svirka, ovako i ne bas.....

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2011, 21:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09

Ovo zvuči vrlo moguće. Ne možeš publici na koju DFK cilja nuditi najjeftinije pivo u kafani Heineken od 0,25 za 3 km, oni to prosto nemaju. A velika šteta bi to bilo, DFK je maltene jedino mjesto u gradu u kojem možeš vidjeti iole normalne i kvalitetne bendove.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2011, 23:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Meni je čudna ta kombinacija - demo bendovi (većinom rock), Kelis i Ian Pooley... Možda su bili zanimljivije ukomponovani izvođači ranije.

Dobro donekle si mozda u pravu,al mislim da ih jedino to ove godine i moze iscupati zbog naplate ulaza...eto.npr mene ne interesuju demo bendovi ,al bi upao zbog Ian Pooley-a a pri tom bi poslusao i Kelis,a i mozda se vrzmao i cirkao po kasteu dok sviraju ti demo neki bndovi .Hocu reci reci bice darkera u starkama,bice pichica u stiklicama, i meni slicnih u recimo bijeloj `shulji i belim patikicama :D

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2011, 01:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Sto bi znacilo da ce biti fajta, jeeeeeeeee :D :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2011, 08:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

skeva je napisao:
Sto bi znacilo da ce biti fajta, jeeeeeeeee :D :D :D :D

Ne mlatim ja praznu slamu kad godinama govorim da treba staklena ambalaza da se dozvoli na ovakvim desavanjima,ako je monotonija na stage-u ne mora bit i pod njim :D :D

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2011, 15:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Prvo veče:

1. Plišani Mališan – Gornji Milanovac
2. Beta Bombe - Brač
3. Endorsement Deal – Beograd
4. Joko Ono - Ljubljana
5. MO – Novi Sad
6. Knapp – Kikinda
7. Blaya Dub Playa – Zemun
8. Punčke – Vinkovci
9. Ola Horhe - Beograd
10. As I fall - Banjaluka (prim. Nikad čuo.)
11. Kevlar Bikini – Zagreb
12. Downstroy – Kikinda
13. Nova – Novi Sad

Drugo veče:

1. Big Bug – Pirot
2. Dub Rebellion - Brčko
3. CanNot – Beograd
4. Plastic Sunday – Niš
5. Against them all – Bitol
6. El shutt – Split
7. The Schtrebers – Beograd
8. Indigo Pop – Podgorica
9. New Citizens – Novo Mesto
10. Kriške – Beograd
11. Aesthetic Empaty - Sarajevo
12. Bitipatibi – Beograd
13. Babylon Orchestra – Lazarevac
14. Fandango – Beograd

http://www.demofest.org/?page=Vijest&id=419

Program:
Citiraj:
Srijeda 27.07.2011.

10:00h-12:00h - Bašta session - DJ Vanja - Bašta DFK puba

13:00h-17:00h - Interaktivna radionica Institute - izrada drevnih instrumenata - plato ispred DFK

13:00h-17:00h - Strip radionica – plato ispred DFK

18:00h - Otvaranje izložbe stripova u Muzičkom paviljonu - izložba otvorena do kraja festivala

20:30h-22:00h - Takmičarski dio - Tvrđava Kastel

22.30h-23.00h - Prežderani - prošlogodišnje 3. Mjesto - Tvrđava Kastel

23.15h - 00.30h - Kelis - Tvrđava Kastel

00.45h - 04.00h - Ian Pooley - Aferparty - Tvrđava Kastel

Četvrtak 28.07.2011.

10.00h - 12.00h - Bašta session - DJ Vanja - Bašta DFK puba

13.00h - 17.00h - Interaktivna radionica Institute - izrada drevnih instrumenata - plato ispred DFK

13.00h - 17.00h - Strip radionica - plato ispred DFK

17.00h - 18.00h - Promocija knjige Marka Štromajera (Prežderani) - Bašta DFK puba

20.30h - 22.00h - Takmičarski dio - Tvrđava Kastel

22.30h - 23.00h - Kuriri - prošlogodišnje 2. Mjesto - Tvrđava Kastel

23.15h - 00.30h - Tricky - Tvrđava Kastel

00.45h - 04.00h - Andy Ward - Aferparty - Tvrđava Kastel

Petak 29.07.2011.

10.00h - 12.00h - Bašta session - DJ Vanja - Bašta DFK puba

13.00h - 17.00h - Interaktivna radionica Institute - izrada drevnih instrumenata + mini koncert - plato ispred DFK

13.00h - 17.00h - Strip radionica - plato ispred DFK

17.00h - Promocija albuma Threesome-a - DFK klub

20.30h - 22.00h - Finale 4. Jelen Demofesta - Tvrđava Kastel

22.30h - 23.00h - Threesome - prošlogodišnje 1. mjesto - Tvrđava Kastel

23.15h - 00.30h - Skindred - Tvrđava Kastel

00.45h - 04.00h - Necone&Big Bud - Aferparty - Tvrđava Kastel

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2011, 16:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
tanka nit je napisao:
guess who je napisao:
tanka nit je napisao:
Vala baš, hoće li se Threesome pojaviti uskoro? Trebali su krajem decembra doći, al' niš' na kraju od toga. :(

Pa imaće koncert na zatvaranju DF.

A to je jako uskoro. :D Joj Guess!

Pa samo 8 dana.

:P

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2011, 19:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2002, 08:41
Iko voljan da pomogne da osvojim ulaznicu? Ako nije smor like na fotku (ako imate FB) --> http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... e=1&ref=nf

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1147 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 58  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]