banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Jul 2025, 08:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 382 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 20  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Maj 2010, 22:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
loveless je napisao:
"Experiment" nije pejorativna rijec vec potreban imperativ u umjetnosti.

Najobicnija glupost...svima vam treba odvalit jednu konceptualnu samarcinu da se vratite tamo gdje vam je mjesto.....

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 22:32 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
giometar je napisao:
MonaLisa je napisao:
Freak, bravo, slažem se u potpunosti.

Freak_on_a_leasH je napisao:
da je tako mislim da bi muzika danas otisla totalno drugim tokom i ja bi umjesto da sviram gitaru gurao sporet, frizider i ostalo pokucstvo niz stepenice....

:lol:
Odmah sam se sjetila Sunn O, kako mi je ono debilno, ne mogu vjerovati da to neko zove muzikom.

To sto je tebi debilno, nista ne umanjuje njihovu umjetnost. Mozda je previse avangardno za tvoj ukus.

Dobro izvinjavam se što vrijeđam nečiji ukus. Ali ozbiljno, ono zvuči kao da neko siluje mačku koja pri tome struže o lim.

Vrh

Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
loveless je napisao:

Ali to nije tacno. Scaruffi jednako voli Nicka Drake-a, Joni Mitchell, Neila Younga, Dylana, Springsteena (iako ga ja ne volim), Nicka Cavea kao i mnoge "experimentalce"... Jos jednom, on ne propagira JEDNU vrstu muzike vec sve sto valja. E sad to sto su nama mozgovi zatrovani sa mediokritetima tipa Beatles ili Deep Purple je problem medija i novca i popularnosti, ne Scaruffijev...

Ružno je što to moram ovako reći.......ali ti si glup.J3bo te Scaruffi.....Ko je njega postavio za vrhovnog tumača muzičkih kvaliteta?De malo odmakni od njegovog pisanja i slušaj muziku,nemoj čitati o njoj.

P.S.
Interesantno kako se poklapa tvoj ukus i Scaruffijev.... :roll:

Vrh

Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Apr 2005, 14:27
Nisu oni na toj listi samo zato sto su experimentalni... vec zato sto su dobri. Nick Cave-ov album na listi nije toliko experimentalan. nije ni boss-ov. Van Morrisson je cisti kataklizmicki bliss. itd.

O Elvisu, toj debeloj gici, koji je izmislio... pa valjda... mrdanje kukovima... ne bih trosio rijeci. Radije dajte da onda diskutujemo o Spice Girls, raznovrsnije su i svak moze da bira omiljenu. Moja je (ocekivano?) bila Posh Spice...

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 22:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Ja poslusah ovo i za sada utice na donji digestivni trakt. Ne mozes reci da nije uticajna. Hoce li proci ako nastavim slusati ili moram popiti Loperamid? Popicu ja za svaki slucaj. Neka hvala ja cu slusati ono sto meni godi a ne ono sto Scaruffi voli.

Loveless smaras. 8)

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 22:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Poenta nije slijepo slijediti Scaruffija, vec otkrivati hrabru, nezavisnu i dobru muziku.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 22:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=D6t_nRZUppc[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KAHgwQtwvg4[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mmeDiiQFuTg[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Dcj3Go3vFZw[/youtube]

Eto ti nesto nezavisno i dobro... S tim da si za Blackmores Night vjerovatno cuo, ali eto, poslusaj...

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 22:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
loveless je napisao:
Poenta nije slijepo slijediti Scaruffija, vec otkrivati hrabru, nezavisnu i dobru muziku.

Upravo tako. Za početak, Brave New World od Maidena, zatim čitav Hamerfall opus, jer oni pričaju o hrabrim templarima od čelika kako ubijaju zmajeve.

Čitav dan slušam The Modern Dance (valjda zato što čitav dan pere(m) (ha)ubu na autu), i uviđam, kako tu ipak ima nešto. I dalje mi nisu na nivou npr. Divljih jagoda, ali se lagano navikavam.

I, molim vas, ili se fino raspravljajte sa loveless, ili nemojte uopšte. Kvalifikacije tipa ''glup'', ''smaraš su bezveze.

Čova što imaš nick po pjesmi Korna, iskuliraj.

Nasmjeshiti luzer, ne oportuniši i manje pametuj.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 22:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ne slusam muziku preko YouTube, ali pomenute poznajem. Neke od ovih pjesmica djeluju kao radio-friendly, pripitomljeni Dead Can Dance... sve sa "muskim" gitarama jednog Ritchie Blackmore-a. Dokle bre???

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 22:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa skini album, niko ti ne brani, ja sam ih nasao na YT jer mi je tako najlakse... I cisto sumnjam da su radio-friendly jer ih ja nisam nigdje slicno vidio, niti cuo... A ovaj drugi je izvodjac koji je tek u poletu, koji ima dva svoja albuma, izdao ih za neku znj produkcijsku kucu i na YT uglavnom ima covere, ali ima par svojih dobrih stvari... Ostale moras skidati, ili cak mozda kupiti...

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 22:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ne sikiraj se. Ja sam uvijek otvoren za nove, dobre zvukove. A sto se tice skidanja, niki' problem, stob nas narod rek'o. Soulseek ima SVE! Najbolji program za skidanje koji preporucam svima...

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 23:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

loveless je napisao:
Ne sikiraj se. Ja sam uvijek otvoren za nove, dobre zvukove. A sto se tice skidanja, niki' problem, stob nas narod rek'o. Soulseek ima SVE! Najbolji program za skidanje koji preporucam svima...

To je onako noviji zvuk, renesansni rok (mozda ima neki drugi bend poznat po takvoj muzici, ali ovo mi je zapalo onako za uvce)...

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 23:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Najnovija vijest: zabranili mi pristup sajtu magazina Spin zbog mojih komentara o njihovoj listi (koje sam iznio na vrlo pristojan nacin, btw.). Sad mi je jasno zsto su svi komentari bili pozitivni ili u domenu onoga "fali vam jos i ovo-i-ovo ili kako-ste-mogli-bez-ovoga". Prokletnici! Ah, sta me birga, sigurno im nije ni na kraj pameti da ih kritikuje neko iz neke tamo Banja Luke...

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 23:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
loveless je napisao:
Scaruffi jednako voli Nicka Drake-a, Joni Mitchell, Neila Younga, Dylana, Springsteena (iako ga ja ne volim), Nicka Cavea kao i mnoge "experimentalce"

Dylan nikako nije eksperimentalac. Young vec u neku ruku jeste.
No zasto oni nisu na listi? Previse su MAINSTREAM???

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 23:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

jesu. Sistem je ovakav: svi albumi koji imaju 8/10 i vise su remek-djela. Na prvoj listi su samo oni 9/10. Za ostale moras vidjeti liste po pojedinim decenijama. Tamo Joni i Neil imaju po 2 albuma npr.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 23:33 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Popokatepetl je napisao:
loveless je napisao:

Upravo tako. Za početak, Brave New World od Maidena, zatim čitav Hamerfall opus, jer oni pričaju o hrabrim templarima od čelika kako ubijaju zmajeve.

Čitav dan slušam The Modern Dance (valjda zato što čitav dan pere(m) (ha)ubu na autu), i uviđam, kako tu ipak ima nešto. I dalje mi nisu na nivou npr. Divljih jagoda, ali se lagano navikavam.

I, molim vas, ili se fino raspravljajte sa loveless, ili nemojte uopšte. Kvalifikacije tipa ''glup'', ''smaraš su bezveze.

Čova što imaš nick po pjesmi Korna, iskuliraj.

Nasmjeshiti luzer, ne oportuniši i manje pametuj.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Moram priznati da je ovaj moj kolega popokatapetl je pravi dzezer. Improvizacijom do same srzi! Opisa nas covjek jednom recenicom po glavi forumasa!

Posto vidim da je tema otisla u zajebanciju, da se premijerno pohvalim svim prisutnim misevima:
DANAS MI SNAJKA POKLONILA HI-FI ZVUCNIKE(koji su svih proteklih godina lezali skriveni od ociju nevaznih mediokriteta na nekom prasnjavom tavanu)!
... sto ce reci - Boli me za vas sa obicnim kompjuterskim speakerima, vi nikada necte znati sta je prava muzika!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 23:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
loveless je napisao:

Najobicnija glupost...svima vam treba odvalit jednu konceptualnu samarcinu da se vratite tamo gdje vam je mjesto.....

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 23:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Block out je napisao:
loveless je napisao:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nema sta...

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 12:52 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Meni samo jedna stvar nije jasna....Ovi što kažu da su Prisli i Bitlsi foliranti,mainstream.....To gledaju sa pozicije nekoga ko je rođen osamdeset i neke.....Da li su oni u svoje vrijeme,kada su počinjali,bili mainstream ili su bili nešto novo,alternativno,avangardno?Jbg,za dvadeset godina ovo što je sada inovatino i alternativno lako može postati mainstream.....

A za ovoga kolegu koji ne priznaje žanr,evo nešto što ga prevazilazi,a definitivno je inovativno i avangardno.......
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yn2RXE6DpYM[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 14:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Nema to veze sto sam rodjen 80-ih. Ali uporedi jedne Beatles sa Beefheartom (kojeg nesto bas i ne volim), Silver Apples, Velvet Underground, Doors, Crazy Horse... pa ce ti piti jasno da su Beatles i tada i uvijek bili mainstream...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 382 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 20  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]