banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Maj 2025, 23:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 81 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Da li Vam se svidjaju spot i pjesma?
1.Dobri su mi i spot i pjesma 50%  50%  [ 14 ]
2.Dobra pjesma, ali los spot 11%  11%  [ 3 ]
3.Dobar spot, ali losa pjesma 21%  21%  [ 6 ]
4.Ne svidja mi se ni pjesma ni spot 18%  18%  [ 5 ]
Ukupno glasova : 28
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Okt 2008, 21:52 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Maj 2007, 18:09
Manaki je napisao:
zar ovdje neko mari za tvoje ekspertne ocjene kao što je to poređenje Šicara sa RHCP

Samo za Manaki-a (posto slabije kapira)... moje poredjenje, koje je u ovom kontekstu bilo cista zajebancija, Sicara i RHCP je proizaslo upravo iz tvojih kometara i tvoje kritike Sinise, njegove pjesme i spota kao da se radi o nekom u rangu ni manje ni vise nego RHCP-a.
I nemoj molim te da izvlacis moje rijeci/dijelove recenica iz konteksta i hvatas se za njih da bi nesto dokazao jer je to pederska varijanta konverzacije preko foruma vec napisi neki pametan argument kontra mog ako ga imas.

Evo i objasnjenja za Popokatepetl sto se tice odnosa lova=muzika,tekst,spot itd. Dobaru pjesmu ili jos karakteristicnije dobar spot niko nikada nije snimio za "malo" para. Dobra ideja za spot kosta mnoooogo para i NIKAD ne dolazi od nekog klinca iz komsiluka vec od nekog ko ce to da naplati malo zesce (bez obzira sto neki spotovi izgledaju kao da su snimljeni za malo para). Isto tako ni npr. bendovi koji su postigli nesto nisu bili niko i nista dok neko u njih nije ulozio neke pare. Dakle, nema para nema muzike ni spota!

Popokatepetl aj ti jos jednom procitaj ovu temu iz pocetka! Ako i tada budes mislio da je Manaki neko ko je "kulturan sagovornik" slobodno ga nazovi pa sjedite i pricajte dok se boje ne istope... znam neke koji su se tako i smuvali :D

Citiraj:
Pokusaj da uneses malo vise kohezije u svoje stavove. Ako smatras da svako ima pravo da iznese svoje misljenje o svemu, nemoj da te nervira kad to neko i cini. Ako govorimo o nuklearnoj fizici ili neurohirurgiji, pretpostavlja se da je potreban visi nivo kompetencije da se iznese svoje misljenje. Kada je rijec o proizvodima pop kulture, mislim da nije isti slucaj. Vecina rok i pop kriticara je samozvana, i ono sto smatraju kritikom je u stvari isto iznosenje licnog stava.

Jedno je iznosenje svoga misljenja, a drugo kad neko "znalacki" kritikuje, analizira svaki stih, daje svoje predloge, usporedjuje, naziva neke ljude idiotima itd. , apritom nema blage veze o tome o cemu govori (sto se vidi upravo po tim njegovim "znalackim" predlozima, kritikama, usporedbama isl..) . Kod nas je inace problem sto se kulturom bave likovi koji nemaju veze sa njom pa nam je kultura upravo takva kakva i jeste.
Nemam nista licno protiv Manakija i likova slicnih njemu ali stvarno nemogu da precutim kada se neko pravi pametan, a pogotovo ako je tema nesto cime se ja bavim citav svoj zivot. To sto je on ispricao u svom kilometarskom postu na prvoj strani nije nista drugo neko lupetanje nekog ko misli da je popio svu pamet svijeta i u sve se razumije.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2008, 23:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
I dalje mislim da je tvoje poimanje odnosa lova=muzika apsolutna glupost...

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2008, 01:13 
Početnik
Početnik

Citiraj:
Kakve veze ima muzika Pink Floyda, tekstovi Nick Cavea ili ideje za spot nekog ko to dobro radi sa novcem? Odgovor: nikakve!

Ma salim se ja, u stvari si ti u pravu 100%.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2008, 10:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
prcko vitamincic je napisao:
Evo i objasnjenja za Popokatepetl sto se tice odnosa lova=muzika,tekst,spot itd. Dobaru pjesmu ili jos karakteristicnije dobar spot niko nikada nije snimio za "malo" para. Dobra ideja za spot kosta mnoooogo para i NIKAD ne dolazi od nekog klinca iz komsiluka vec od nekog ko ce to da naplati malo zesce (bez obzira sto neki spotovi izgledaju kao da su snimljeni za malo para). Isto tako ni npr. bendovi koji su postigli nesto nisu bili niko i nista dok neko u njih nije ulozio neke pare. Dakle, nema para nema muzike ni spota!

Popokatepetl aj ti jos jednom procitaj ovu temu iz pocetka! Ako i tada budes mislio da je Manaki neko ko je "kulturan sagovornik" slobodno ga nazovi pa sjedite i pricajte dok se boje ne istope... znam neke koji su se tako i smuvali :D

Upravo zbog ovakvih izjava te covjek i ne moze shvatiti ozbiljno...pocnes pricu, ide to nekako i onda na kraju lupis glupost koja ti nije bila potrebna. Nisam ja drzao stranu ni tebi ni manakiju, niti me se vasa prepirka narocito dotice. Obojica ste tu i tamo (jedan prije, drugi kasniije) pokazali dozu nedolicnosti u obracanju, tako da se sve svodi na, manje vise, isto.

Sto se love i muzike tice, ocigledno opet nisi citao ono sto sam rekao. O spotu nisam ni govorio, za dobar spot svakako treba para. Treba i za kvalitetno snimanje i produkciju albuma, itd. A ono što sam govorio od početka je da ti za ideju ne treba lova. Da bi napisao pjesmu (tekst i muziku), nisu ti potrebne pare, vec, drzim, odredjena doza talenta, i odredjeno muzicko znanje. U danasnjim uslovima, cak ni za neki solidan demo snimak nisu potrebne neke velike pare. O onom dalje necu da pricam, jer to cak nije u sklopu ove teme. E sad, ako u necemu silno grijesim, molim te da me ispravis.

A sto se tice argumenta da si mjerodavan da govoris o necemu samo zato sto se istim bavis cijelog zivota, to je samo djelimicno valjan argument, jer se zasniva na kvantitetu, a o kvalitetu ne znamo nista. Ja basket igram cijelog zivota, i volim ga, ali nisam neki narocit igrac, pa samim tim ni narocito mjerodavan. Kad mi neki nadobudni petnaestogodisnjak zalijepi bananu, mogu samo da cutim, ili da pokusam da zakucam preko njega, od price tu nema vajde.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2008, 12:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
sto se tice odnosa lova=muzika,tekst,spot itd. Dobaru pjesmu ili jos karakteristicnije dobar spot niko nikada nije snimio za "malo" para. Dobra ideja za spot kosta mnoooogo para i NIKAD ne dolazi od nekog klinca iz komsiluka vec od nekog ko ce to da naplati malo zesce (bez obzira sto neki spotovi izgledaju kao da su snimljeni za malo para). Isto tako ni npr. bendovi koji su postigli nesto nisu bili niko i nista dok neko u njih nije ulozio neke pare. Dakle, nema para nema muzike ni spota!

Definitivno treba lova da se nešto dovede na viši nivo. Slažem se.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2008, 08:19 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2007, 10:54
Frieda je napisao:
Definitivno treba lova da se nešto dovede na viši nivo. Slažem se.

fali ti argument.
ali nema veze, evo protivargument:

viši nivo ima dva značenja. ako si mislila na prvo, onda je to što si napisala netačno. ako si mislila na drugo, onda je to što si napisala tautologija, odnosno redundantna rečenica, tj. rečenica kojem se nikakva informacija ne saopštava.

značenja:

1. viši nivo u smislu kreativnosti, efektnosti, ukusa itd.
to ne zavisi od novca. postoji gomila spotova koji su urađeni za relativno male pare, a vrlo su kvalitetni, koji su pobjeđivali skupe spotove u anketama i takmičenjima. za ovakve spotove potreban je umjetnički talenat ili dosjetljivost ili trud ili sve to skupa. novac je irelevantan.
ista stvar kao s dugometražnim filmom. na listama najboljih filmova ikad, svih filmova ima - od smiješno jeftinih do basnoslovno skupih.

evo jednog bolesno jeftinog, a vanprosječno efektnog spota: http://www.youtube.com/watch?v=92IWqopETfI&fmt=18

i protivno onome što prcko kaže, ideje za spot ne plaćaju se uvijek skupo. nekad su čak i besplatne. Adam Jones, gitarista Toola, osmislio je velik broj spotova Toola. nekad prijatelji, ili cura/momak dođu na ideju za spot. nugatino i mašta mogu svašta.

2. viši novo u smislu nabudženosti.
to je spot s bogatom produkcijom. zbog čega se tvoja rečenica ovako čita: Definitivno treba lova da se napravi spot za koji treba lova.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2008, 09:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

a šta, ovaj prcko stvarno mislio da ću ja nakon što me gađa kantom govana, žuči i pljuvačke da to lagano obrišem i da razmjenjujem s njim argumente i protivargumente? bokte...

jasno je bilo od prvog posta zašto je došao na thread: taština (ne da bi on znao šta ta riječ znači). ispisao junak kobasica i kobasica teksta, a da o Sinišinoj pjesmi i spotu nije maltene ništa rekao. al' glavno da je on men' rek'o.

a meni bi jasno odmah iz njegove povrijeđene reakcije šta mu je zanimanje. nije morao navoditi, kao što je na kraju naveo. uostalom, nekidan sam slučajno naletio na ovaj topic iz kog je bilo jasno čime se bavi: http://banjaluka.com/forum/viewtopic.php?f=31&t=30406
ali iz kog se i lijepo vidi na kakvog čovjeka sam trošio i ono malo vremena:

Pa kad su smrdljivi siptari poceli da pricaju o snimanju filma, a nisu ni dobili drzavu (ako Bog da ni nece), samo nasi debili nevide...

majko mila. iskompleksirani, nepismeni, šovinistički krkan iz ko zna koje pećine. ali koji se bavi snimanjem spotova, molim lepo. e, blago nama...

modovi, pitanje: ima li kakva opcija da uključim da mi se ne prikazuju njegove poruke?
i drugo pitanje: kako je moguće da neko na ovom forumu napiše to što je boldovano, a da ne bude banovan? ili je bio banovan, ali samo privremeno? da je napisao "smrdljivi srbi" ili "smrdljive balije", bi li bio banovan zauvijek? ako da, koja je razlika između ovih fraza i te boldovane? ako ne, to onda znači da je ovo prilično slobodan forum na kom ni ja neću biti banovan ako se prcku obratim sa "smrdljivi četnik"?

Poslednji put menjao Manaki dana 30 Okt 2008, 17:12, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2008, 09:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Manaki, naučila sam da na ovom forumu uglavnom ne treba ulaziti u rasprave, iz raznih razloga, tako da neću ni sada.
Neke stvari ne treba analizirati do besvijesti, pogotovo ne zalaziti u duboke semantičke analize kad za to nema potrebe. Ali, svako ima svoje.

Pozz.. :)

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2008, 09:56 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Frieda je napisao:
Manaki, naučila sam da na ovom forumu uglavnom ne treba ulaziti u rasprave, iz raznih razloga, tako da neću ni sada.
Neke stvari ne treba analizirati do besvijesti, pogotovo ne zalaziti u duboke semantičke analize kad za to nema potrebe. Ali, svako ima svoje.

Pozz.. :)

nisam tu lekciju još savladao. bio bolestan taj dan :happy8:

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2008, 14:21 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Rekao bih nesto prcku vitamincicu, ali da bi sve bilo fer, moram prvo ovdje javno na sebe da pljunem.

Takodje se bavim video produkcijom kao i gore navedeni a moji radovi su znali biti i jos uvijek znaju biti cak daleko gori od ovog njegovog.

Spotovi se snimaju u losim uslovima (sa malo para) pa su zbog toga losi. Vizuelne ideje i realizacija istih su takodje losi iz istog razloga, jer, niko ne zeli da se duze vrijeme brine o necemu sto se ne placa, kao ni ja sam.

ALI,(koristicu grube rijeci jer zelim biti maksimalno iskren, pa je to jedini nacin da se izrazim)
prcko vitamincicu, stavrno mislim da nemas prava da se ljutis i preseravas kad ti neko ovdje otvoreno kaze da ti je spot smece. Spot je prosto - otaljana tezga. Stilski je neujednacen, nafilovan toliko puta vidjenim slikama Banjaluke i njenih ulica(ovo je postalo nepodnosljivo u domacoj produkciji), stavljena je u kadar neka ljepuskasta curica sa "filmicnim" sesirom, malo slikani pejzazi, zalasci sunca i bog te veselio.

Ja znam zasto se ovake stvari snimaju jer i ja ih snimam. To ti je prilika da zaradis nesto love i tako prezivljavas do iduce tezge, jer se od plate (ako radis negdje) ne zivi. Krivo ti je kad ljudi jasno kazu da je to smece, jer ti ovakav njihov postupak umanjuje sanse da dobijes iducu musteriju za spot ili slicne stvari. Shvatam ja to sve. I ja sam u istim govnima.

Dakle, drustvo forumasi, iako kopam sam sebi grob govoreci vam ovo, mislio sam da bi bilo posteno da se ove stvari jednom za svagda razjasne:u pravu ste - spot je smece.

A o tekstu i pjesmi u globalu, bolje da ni ne kazem sve sto mislim. Novi Georgijevi, Rezaci i Cetkovici ce ionako da se mnoze, pa, zasto bi sad kritikovali ovog mladica ovdje. Nama zbog jos jednog takvog u nizu nece opasti kosa, a on ce mozda u tim i uz te svoje skladbe lijepo da se udomi.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2008, 16:19 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Okt 2008, 12:27
Pozdrav!

Sto bi rek'o Nele u Nadrealistima : "Hvala ti Sanela, ali tema danasnje emisije nisu konji..."
Tema danasnje emisije nije prepucavanje ili dokazivanje ko je u pravu (ili ne daj Boze pametniji), nego ako Vam nije mrsko da pogledate spot i poslusate pjesmu, ili bar pocnete pa ako Vam je smece ugasite, a ako se nekom (da l da opet kazem "ne daj Boze"??? Ipak necu. :) ) slucajno i svidi moze otici na website pa skinuti cijeli album i malo proceprkati... To je bila tema i ideja, sto bi rekla uciteljica u osnovnoj :)
A ovo ode u corsokak :)

Pozdrav!

svi hoce krila, a rogovi rastu...

http://www.sinisasicar.com

Poslednji put menjao zlatnaptica dana 03 Nov 2008, 19:37, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2008, 12:01 
Početnik
Početnik

Manaki je napisao:
a meni bi jasno odmah iz njegove povrijeđene reakcije šta mu je zanimanje. nije morao navoditi,

Bio si blizu...

Ja i dalje nisam skontao cime se ti bavis (a pravo da ti kazem ne interesuje me pretjerano)?

Vec sam napisao sta mislim o izvlacenju rijeci iz konteksta i citiranju istih, da ne govorim sta mislim o cupanju recenica iz totalno drugih tema koje nemaju veze sa doticnom (dovoljno si inteligentan da naslutis).
btw, Drago i je sto pratis moje postove, nadam se da si nesto pametno naucio iz istih!

Manaki je napisao:
...vanprosječno efektnog spota: http://www.youtube.com/watch?v=92IWqopETfI&fmt=18
[/quote]
hahahaha ne mogu vjerovati... primjer je genijalan... Sinisa Sicaru ako ti ikada zatreba ovakav spot nemoj da ides kod onog celavog i ostatka GUERILLE dodji kod mene ja cu ti uraditi takav za gajbu pive (cak mozda i "bolji") :lol:

p.s.
Sorry autoru teme na offu. Necu vise majke mi.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2008, 15:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

hahahaha ne mogu vjerovati... primjer je genijalan... Sinisa Sicaru ako ti ikada zatreba ovakav spot nemoj da ides kod onog celavog i ostatka GUERILLE dodji kod mene ja cu ti uraditi takav za gajbu pive (cak mozda i "bolji") :lol:

ne samo da ja lično izuzetno vrednujem foru tog spota, koji je vjerovatno napravljen za manje od 100$, nego o njemu bruji pola planete. zato što i oni vrednuju njegovu foru.
a o Sinišinom spotu ne bruji niko. osim nas ovdje.

pa ti razmisli o tome. koristeći naravno svu svoju ekspertizu.

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2008, 10:45 
Početnik
Početnik

Evo razmislio sam...

...i nije mi jasno kako i dalje nemozes ukapirati da se ni spot ni muzika Sinise Sicara nemogu usporedjivati sa ovakvom vrstom muzike i spota. Brkas babe i zabe od samog pocetka.

Prekidam diskusiju sa tobom na ovu temu jer definitivno ne vodi nicemu... END

pozz !

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2008, 15:54 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Evo razmislio sam...

...i nije mi jasno kako i dalje nemozes ukapirati da se ni spot ni muzika Sinise Sicara nemogu usporedjivati sa ovakvom vrstom muzike i spota.
usporedjivanje vrste muzike i vrste spota? :o

sigurno je svakome ovdje, osim (možda) tebi, jasno da se kod navođenja tog primjera nije radilo o stilu, nego o sistemu vrijednosti pri stvaranju spotova. svih spotova. i ne samo spotova, nego i nekih drugih djela.

vidiš, tom djelu iz mog primjera se ovako prišlo:
- imamo slab budžet. hajde da taj hendikep prevaziđemo jakim konceptom.
- ček, može li se nedostatak para prevazići jakim konceptom?
- ma ima da može. uključujmo mozgove i zasučimo rukave!
- okej, ja mogu smisliti odličnu ideju, to meni ide, ali i dalje spot neće izgledati nabudžen.
- pa šta? poenta spotova nije da izgledaju skupi, nego da se svide ljudima. ako mi taj cilj uspijemo ostvariti, niko neće mariti što nije skup. samo da mi smislimo kvalitetan koncept. šta si ti ono nešto pričao o fitness centru?
- ali, stani, jesi li ti siguran? jer, prosto, ljudi su navikli na spotove s bogatom produkcijom.
- ne potcjenjuj publiku.

a Sinišinom spotu se očigledno ovako prišlo:
- imamo slab budžet. jebiga, ne vrijedi se kidati od posla onda oko ovoga. kad bismo samo imali para, vidio bi ti šta mi znamo, al jebiga, Republika Srpska... mizerno malo se ulaže u kulturu. ništa, ajde onda bar da odradimo da to ne izgleda jeftino. jebiga, to i jest poenta, da izgleda kao "viši nivo". to je ta vrsta muzike, to je taj stil. ej, jel okej ako ja uzmem malo veći dio od budžeta, za video opremu? a onog pederka dizajnera s likovne akademije, što te krenuo nešto kao savjetovati, trebaš ionako da odjebeš. znam ja te njihove "umjetničke" ideje. blage veze nemaju o snimanju. znači, može? aa, super. e, da, o čemu je ono ova pjesma, da ponovimo? neka ljubavna priča, vi se tu nešto kao muvate? aha, da, i gradovi neki? pa dobro, sjednemo ti, ja i ta treba u kola jedan dan i provozamo se tu okolo. ali samo da moj half dobije onaj program za kompjuterske efekte... ako to uspije, to će biti pravo. izgledaće ovo ko pravi spot.

je li ti to pomoglo da ukapiraš zašto je primjer dat? ili ćeš opet misliti kako je gornji pristup primjenjiv za neke stilove muzike, a da za neke druge nije?
evo, da ti pomognem:
1) svrha love je da omogući sproveđenje zamišljenog koncepta u djelo. a ne da bude zamjena za koncept (nabudžene a isprazne spotove svi brzo zaborave).
2) kad nema dovoljno love, konceptom se može spasiti stvar. kad nema koncepta, lovom se ne ne može spasiti stvar (još manje ako je i lova oskudna).
Citiraj:
Brkas babe i zabe od samog pocetka.

Prekidam diskusiju sa tobom na ovu temu jer definitivno ne vodi nicemu... END

pozz !

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2008, 23:02 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Okt 2008, 19:22
Evo ja tek sada posjetih website, mogu reci da mi sasvim ok izgleda. Dokumentarac je interesantan, lijepi su oni kadrovi Dablina sa buskerima. Ima dobrih pjesama na albumu, mnogo boljih od ove o kojoj se prica.

I saznadoh ko je riba! 8)

Samo naprijed!

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2008, 15:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Najbolji izraz koji je koristio Manaki je izraz "sicarizam". Mozes li objasniti sta je to, je li to neki novi pravac ili sta? :fadein:

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2008, 01:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Dec 2005, 01:29
Danas se i kašikom filozofira! Vidim, da ovdje svi iznose svoje zakljucke, pa ako ne znaju o muzici oni znaju o fizici, matematici ali nema veze- bitno je nešto zvučno napisati, nema veze šta znači i da li nešto znači ali dobro zvuči.

Siniša, samo naprijed! Vrijeme će pokazati svoje...
Jedina zamjerka je ta što si spot postovao najurbanijem i "najobrazovanijem" forumu:(:).

Pozdrav

But do not forget what we cannot forgive!

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2008, 13:17 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Okt 2008, 12:27
Pozdrav!

Internet muzicki magazin GLAS.BA i najposjeceniji muzicki portal i internet muzicka pop-rock enciklopedija na prostorima bivse Yu, objavio je kratak clanak o albumu Zlatna Ptica… :)
Nista narocito, kratko i sazeto, ali mislim da i pored ovoga postoji mnogo razloga da posjetite ovaj, zaista odlican muzicki portal, koji sadrzi mnostvo dobrih informacija o svim bendovima bivse Yu, kao i najnovije vijesti iz svijeta muzike uopste…

Evo link :

http://glas.ba/?p=2&clid=2922&kadid=72

svi hoce krila, a rogovi rastu...

http://www.sinisasicar.com

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2008, 16:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Apr 2002, 01:00
Ko je model na spotu?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 81 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]