In_Love_With_Pain je napisao:
@komandant, ko zna sta je meni sve promaklo, ali narodna muzika nije shit (cast govnima izuzecima) nego ti nisi sposoban da to uvidis. Nisi jedini...
ajd ovako. priznajem, nisam sposoban. da li to u dijaspori (makar i privremenoj) jačaju osjetila i receptori za NAŠE (elem, šta je to naše? čije?)? ajde ti to meni lijepo objasni, ili bar pokušaj, kako i zašto idu zajedno toma i saundgarden, fakat mi nije jasno? šta mu to onda dođe, neki urbani seljak? oksimoron, hebemu ... ali nisi jedini.
znaš, toma i kafana i urbani seljaci - sve su to ostaci socijalističkog načina razmišljanja, u kojem nije smjelo da bude građanske klase, već smo svi trebali da smo priprosti seljaci i drugovi. samo to je za vas previše da svarite odjednom. jebiga, neka budem ja etno hejter. a vi urbani seljaci. koji plaču nad tomom i njegovom prokletom sudbinom i zato jer ga je po xyz put ostavila imaginarna draga. ko te jebe, alkoholičaru, sam si kriv za svoju sudbinu. kako li je došlo do toga da se od alkoholičara i luzera pravi kult i da se njegov gubitak i poraz slavi kao nešto ispravno i vrijedno?
Edit : svako drugačije razmišljanje vodilo je u zatvor. tako i ovde, vi ste to naslijedili od ćaća i matera, izgleda. odmah udri po onom ko se usudi drugačije da kaže. a da ne govorim o već dobro poznatom malograđanskom mentalitetu ovog, hm, grada ...
In_Love_With_Pain je napisao:
Znas zasto se narodna muzika zove bas narodna? Aj pogadjaj tri puta... Sta li su ono ljudi slusali i pjevali prije elektricnih gitara majku mu... Ma seljacine obicne, ko ih jebe, oni nisu ni culi za Dostojevskog. Jel ne volis ni nasu epsku poeziju? I to je shit, a? Jesi ti neki "etno hejter"? Garant mrzis opanke...
ajd ovako 2. narodna muzika o kojoj ja pričam zove se tako nemam pojma zašto ali sa narodom (čitaj tradicijom) ama baš nikakve veze nema. osim što je konzumira najširi sloj stanovništva ... i to sam valjda vrlo jasno stavio do znanja ali vi ovde to ne vidite jer ne želite. tradicionalnu muziku ama baš niko nije pominjao a (ajd da upotrijebim tu nesrećnu definiciju) NOVOKOMPONOVANU jeste. i to je suština, novokomponovano je smeće 100%. tradicionalna (čitaj etno) je ponovo IN, kroz ono što se zove world music ... to što su ljudi sa određenog prostora pjevali prije gitara, nalazi se u muzejima a poneka zavičajna grupa to i dalje održava. ja to ne mrzim, kao ni opanke ali tebi, mladiću, očigledno stalno promiče poenta. ne radi se o meni uopšte. ali tako je lakše, naravno, odmah napravi sebi neprijatelja. pišaj ga. ne mrzim ni domaću epsku poeziju, kao ni finsku kalevalu niti bilo kojeg drugog naroda ... ali, rekoh, to nije poenta ove priče. kad shvatiš o čemu se radi, javi se. urbani seljačiću.