ADJazzBV.Aco je napisao:
@Draco_the_UNTAMED
Tipično za likove koji bi želeli biti jako pametni, a zapravo ni sami nemaju pojma šta pričaju!
A moraš priznati da je bedak jedno veče gledati 3 benda u kojima se članovi samo mjenjaju! Bukavalno 3 benda= 8 muzičara, umjesto da ih ima bar 12 do 15!
Pod br. 1 - Ko si uopste ti?
2. ne lupaj gluposti takva situacija sa 3 benda od 100% istih clanova se nikad nije desila (bar ne u zadnjih 12 godina kako ja pratim svirke). Najcesci problemi su bili ritam sekcija, pa se moglo cesto vidjeti isti bubnjar ili basista, unutar vise bendova, ali to je to.
Meni se npr. desilo dok je jednom korbach imao svirku da je nakon sto smo zavrsili, na stage-u ostali gitarista i ja (a trojica sisla), dok se popeo jedan clan (bend dogma).
I sad, korbach je svirao vecinu autorskih stvari, dok je dogma iskljucivo radila obrade. Ako se meni tad, kad sam imao nekih 20ak godina, radilo tako da sa jednim bendom radim autorske, a sa drugim obrade - to je samo moglo biti od pomoci nama jer vrlo dobro se zna da se bend vjezba, pored svog materijala, i kroz obrade, sto je pogotovo bitno u ranim fazama rada bilo kakvih bendova... Da skratim, ti pojma nemas sta pricas...
BTW na jednim bubnjarsim radionicama na kojima sam ucestvovao, bubnjar iz Norveske (inace tamo vrlo cijenjen) mi je rekao da cinjenica da je u jednom momentu u svom zivotu radio sa 9 bendova odjednom, najvise doprinjela njegovom bubnjarskom umijecu.