Draco_Malfoy je napisao:
NE znam sto se toliko lozite na the death-grind-black i ostale tipove takvih bendova, kad je poznato da muzicari cim malo prerastu te bendove pocinju svirati nesto ozbiljnije i zahtjevnije. Inace, lozite se bezveze i na te bubnjare, jer u biti vjezbaju svega nekoliko shema citav zivot i to im je to...
Ocigledno da ne znas neke stvari.
Prvo, razlog prestanka sviranja metala, uglavnom je zbog nemogucnosti zaradjivanja para. Ako treba, nabrojacu ti koji su sve BL muzicari svirali i slusali metal nekad, a danas sviraju najgoru tezgu.
Drugo, Hellhammer npr. bubnjar Mayhem, je jedan od najcenjenijih bubnjara u Norveskoj uopste! Covek svira beskonacno zanrova u beskonacno bendova (od metala do jazz-a).
Trece, ne znam koje si ti vrste metala slusao, ali ako obratis paznju na recimo par njih tipa Sean Reinert (Aghora, Cynic), Gene Hoglan (ex Death, Strapping Young Lad), Richard Christy (ex Death) itd. itd. itd. doci ces do zakljucka da su to ljudi koji sviraju svoj instrument verovatno najbolje na planeti. OK je svirati jazz, ako je to nesto zahtevnije, ali to je samo jedna vrsta svirke. Ovi ljudi kombinuju jazz, progressive, metal, fusion itd. itd.
Naravno, sve je to stvar ukusa, ali zelim ti reci da je bezveze komentar da se loze na svega par ritmova. Zbavi i recimo Dream Theater, Symphony X, Spiral Architect da ne pominjem, pa ces i sam da se slozis.
p.s. Jazz bubnjar, koliko god bio medju najboljima na svetu (bilo koji), nema sanse da ce ikad odsvirati nesto tipa brutal death ili black metala. Isto vazi i za obrnuto, sad je samo pitanje sta ko zeli od muzike.