Eto, ja bih za promjenu volio da prozborimo koju i ozbiljno...imate li vi neke favorite u Bl(aktivne ili ne), koje i zašto?.. Npr, meni se najviše sviđaju The Patricks, Klikeri, Gray, Revolt i Her mess.
The Patricks - Prvi HC punk u bl koji je bio i savršeno razumljiv. Pjesme su moćne, tekstovi iskreni, i imali su taj kvalitet da dok slušam njihovu muziku mogao sam da vidim svoj beznadžni život iz srednjoškolskih dana, to sivilo. Znači, što se mene tiče bili su slikoviti.
Klikeri - jer su predstavljali pravi garažni rock "bez pederskih fazona"...što kažu u Crnom Bombarderu "Ti ga baš pičiš..." i zato što ih je krasila jednostavnost sa stilom. Kome nije čuo "Gumi gumi pendrek palica", taj zapravo ne zna ništa o ljudima koji u Bl sviraju bilo kakav derivat rocka.
Grey - jer su alt rock 90-ih shvatili na pravi način i takoreći, donijeli ga i na binu u Bl. Da, tačno, zvučali su kao Pearl Jam, ali u onim danima to je u regionu baš bila rijetkost i samo se moglo smatrati vrlinom. Pjesme su bile maštovite toliko da su mogle rame uz rame sa PJ, AiC, Braćom Left...npr, nerijetko su zvučali bolje nego, poređenja radi - Laufer.
Revolt - jest to neki NY crossover, ali nije, u smislu da je više ukorijenjen u ovdašnjim prilikama neko što je imitacija nečeg drugog. Koma, Krivica, Istok sa visine...ne može to svako...njihova umjetnost je direktna, precizna i moćnog udara. Mislim da se bez dileme za njih može izjaviti da su 'ladno bili najmoćniji bend iz Banjaluke ikada.
Herr mess - S namjerom zaprljan, poetičan, a u suštini samo rock band...ko ne voli Kyuss, Soundgarden i slično neće im se svidjeti. Poslušajte "Pokrov", "Kočije" biće vam jasno...
_________________ Free Your Mind And Your Ass Will Follow
Poslednji put menjao nasmjeshiti luzer dana 11 Avg 2015, 19:38, izmenjena 2 puta
|