banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 13 Jul 2025, 18:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1147 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 58  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Демофест
PostPoslato: 29 Jul 2012, 02:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Bravo Tiki! :D

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2012, 03:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
zerocool je napisao:
Bravo Tiki! :D

Čestitam, mada nisam očekivala. :)

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2012, 09:59 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Шајин je napisao:
gnusni_snjesko je napisao:
nasmjeshiti luzer je napisao:
1.) Nektar je bolji od Jelena

mozda za mijesanje sljunka i cementa

Slika
када смо већ код пива, скроз ми је нелогично да у БЛ гдје се одржава демофест спонзор буде страно пиво, умјесто Нектара које је из нашег града. и не сам она демофесту већ и на неким другим манифестацијама. али то је већ до ових људи из пиваре што не желе или не могу да се пробију на овакве ствари. не знам какво је стање са концертима гдје има Нектар пиво, али гдје год да је Јелен убише пуру са цијенама!

Prve godine bio je Nektar DF. Kasnije je Banjalučka pivara odustala od sponzorstva.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2012, 10:27 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Ne mogu lagati, fino je što su ljudi iz Banjaluke uzeli lovu, jer je krajnje vrijeme bilo da se da malo para našem narodu, sve su to dobri i momci i svirači, ali meni je ona pjesma loša, tj. dobra mi je koliko i bendovi tipa Invazija, Kraljevski apartman, možda Osvajači...U svakom slučaju, čestitam.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2012, 10:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
gnusni_snjesko je napisao:
stari lokal patriotizam...mozda ako ti je neki rod lik koji radi na ljepilu za etiketu posto je to jedino sto je ostalo ''domace'' u tom 'pivu' :)

radije cu piti mulj iz Apatina prije nego se od njega napravi Jelen nego ovaj sramotni izgovor za pivo :-?

@nasmjeshiti luzer - nektar je za ove sto Hazbiju razbijaju izlog, koji su se apgrejdovali sa plasticnih dvolitarki :lol:
мало си напоран са потенцирањем тога да је Нектар смеће, а Јелен право пиво. то је твоје субјективно мишљење а потенцираш га као да је једино исправно. За стари Нектар ајд и разумијем донекле, ја сам га пио јер ми се допадало, али било је људи којима није одговарао. међутим овај нови Нектар хвале и људи који га прије никад нису пили, и стварно није лоше пиво.
и шта фали локал патриотизму? ајд да ја подржавам неки производ који је толико очајан да нико неће да га конзумира, али што бих куповао нешто из друге државе када имам производ исте квалитете у свом граду. ја први купујем неке ствари из увоза јер су одређени домаћи производи очајни, али има ствари које су добре и код нас.
али ето зока написа да је бањалучка пивара одустала од спонзорства, њихова грешка...ваљда
отишли смо мало од теме, али нема везе :)

Hertzog je napisao:
Da je sarajevsko sponzor da li bi bilo strano pivo ili domace... Vamo se ljudi kunu u srbiju, a srbijanski proizvodi im strani... U BL pivari su smecari, a i nema para, uz to konkurencija je cudo
добро страни није био баш прави израз, али зна се на шта се мислило. не кунем се ја баш пуно у Србију, али далеко од тога да не осјећам приврженост. у БЛ пивари су смећари, а у свим осталим пиварама цвјећке. не улазим у то зашто је пивара одустала од спонзорства сматрам да је то њихова грешка, али некако ми је логично да на оваквим манифестацијама домаћи произвођачи буду спонзори. али јебга конкуренција је чудо, онај ко понуди више, добиће и то је то. е сад то за Сарајевско јебга ту је мало специфична ситуација и чисто сумњам да ће у скорије вријеме сарајевско да буде у БЛ. има ли игдје код нас уопште купити тог пива? :D
добро, у РС има једна пивара, да их има више, подржао бих било коју прије него неку из друге државе, али јебга БЛ пивара је једина зато њу и једину потенцирам.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2012, 10:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Za takve stvari se ne pitaju obicni gradjani nego organizatori... Ako im "Islamsko Lager pivo" ponudi najvise para, sumnjam da ce oni odustati zato sto nije nase pivo :D

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2012, 10:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
Koliko puta je Nektar bio sponzor festa?jel ono bi samo jedne godine 2010?!

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2012, 10:56 
Veteran
Veteran

2008, 2009

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2012, 11:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
Dakle ovako:
Totalno namjesten DF (upozoravam moderaciju da je ovo moje misljenje, a ne iznosim neke spekulacije, mada poznavalac muzicke scene i sa znatno manjim IQ-om od mog bi mogao da izvede isti zakljucak).
Zasto? - Ove godine manje novcane nagrade, a prvo mjesto ima snimanje albuma. Koincidentno Tiki (basista benda Neuro), pored toga sto je na DF-u bio: tonac, radnik na bini, covjek koji duze vrijeme radi u organizaciji Demofestova (ako ne i svih demofestova), je i vlasnik muzickog studija u BL.
Uzevsi u obzir manje novcane nagrade, jasno je da je budzet bio manji, pa TAMAN lijepo Neuro da pobijedi, kod Tikija se snimi album (Tikiju daju trecinu para nego sto bi platili snimanje u npr. BG-u) i svi sretni.
Stojim sa par kolega na proglasenju pobjednika i jedno minut prije nego sto su proglasili, svi smo se slozili da ce izbor biti na Vanja-Zabi ili Neuru. Toliko o neizvjesnosti.

Da se razumijemo ne pljujem po kvalitetu muzike, nego o ociglednoj namjestaljci. Po meni, redosljed je trebao biti:
1. Dede Putra
2. bend kojem sam zaboravio ime
3. Neuro ili Vanja Zaba (zavisno od afiniteta zirija).

PS
I no1. lapsus DF-a: Ida Prester pri dodjeli Plavog Basa kaze pobjedniku "ajde otvori taj LIJES" (da podsjetim, nagrada se dodjeljuje kao sjecanje na preminulog BL-basistu Kaleta).

PPS
Twiter-wall, mislim stvarno. Vidjela zaba da se konj potkiva...

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2012, 11:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Nema sfere drustva iz koje ti ne posjedujes insajderske informacije.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2012, 11:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Ne mogu lagati, fino je što su ljudi iz Banjaluke uzeli lovu, jer je krajnje vrijeme bilo da se da malo para našem narodu, sve su to dobri i momci i svirači, ali meni je ona pjesma loša, tj. dobra mi je koliko i bendovi tipa Invazija, Kraljevski apartman, možda Osvajači...U svakom slučaju, čestitam.

Slazem se u svemu.
Jos da dodam: odlican je naziv benda.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2012, 11:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
shakal je napisao:
Nema sfere drustva iz koje ti ne posjedujes insajderske informacije.

Napisao sam da je to moje licno misljenje i da nije bilo problem skontati.
Ne posjedujem insajderske informacije od DF-u, mada mogao bih, tako da si ipak u pravu ;)

Jos jednom cu ponoviti, nemam nista protiv kvaliteta Neura, ali po meni to nije bila pjesma za prvo mjesto, organizatorima je ocigledno bila TAMAN da se ispuni budzet na nacin na koji sam gore vec naveo.

Kad smo vec kod kvaliteta bendova, koji netakmicarski bend vam je bio veci smor:
1. Darkvud Dab
2. Sopot?

Ja bih rekao Darkvud Dab, ali cisto zbog toga sto izgleda da je Sopotov bubnjar vjezbao (cestitam) uz matricu pa nije ispadao (inace ono sa sviranjem uz matricu Bas-gitare i vecinom bubnja je totalno smecarenje, mogao je Pero (Sopot) pustiti citavu matricu i biti one-man show, ali dobro...).

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2012, 12:21 
Veteran
Veteran

I da pohvalim Plišane. Koliko su ljudi napali na njih, te ovo te ono...Sinoć slušam svirku i vidim da je to sasvim u redu, pravac sličan kao Mravi, Kkn itd uz malo garažnog roka. Muzika koja nije na prvu al' je veoma lijepo zamišljena i maštoviti, povremeno mudri tekstovi koji vade misli iz statike.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2012, 12:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Sto bi se reklo fudbalskim rjecnikom: domacin nije dopustio iznenadjenje

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2012, 12:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
Dakle ovako:
Totalno namjesten DF (upozoravam moderaciju da je ovo moje misljenje, a ne iznosim neke spekulacije, mada poznavalac muzicke scene i sa znatno manjim IQ-om od mog bi mogao da izvede isti zakljucak).
Zasto? - Ove godine manje novcane nagrade, a prvo mjesto ima snimanje albuma. Koincidentno Tiki (basista benda Neuro), pored toga sto je na DF-u bio: tonac, radnik na bini, covjek koji duze vrijeme radi u organizaciji Demofestova (ako ne i svih demofestova), je i vlasnik muzickog studija u BL.
Uzevsi u obzir manje novcane nagrade, jasno je da je budzet bio manji, pa TAMAN lijepo Neuro da pobijedi, kod Tikija se snimi album (Tikiju daju trecinu para nego sto bi platili snimanje u npr. BG-u) i svi sretni.
Stojim sa par kolega na proglasenju pobjednika i jedno minut prije nego sto su proglasili, svi smo se slozili da ce izbor biti na Vanja-Zabi ili Neuru. Toliko o neizvjesnosti.

Da se razumijemo ne pljujem po kvalitetu muzike, nego o ociglednoj namjestaljci. Po meni, redosljed je trebao biti:
1. Dede Putra
2. bend kojem sam zaboravio ime
3. Neuro ili Vanja Zaba (zavisno od afiniteta zirija).

PS
I no1. lapsus DF-a: Ida Prester pri dodjeli Plavog Basa kaze pobjedniku "ajde otvori taj LIJES" (da podsjetim, nagrada se dodjeljuje kao sjecanje na preminulog BL-basistu Kaleta).

PPS
Twiter-wall, mislim stvarno. Vidjela zaba da se konj potkiva...

Lupas ;) Neuro, text i muzika moze da ti se svidja ili ne ali razlog zbog kojeg su oni pobjedili jeste kompletnost koja je omogucila najupecatljiviji nastup prema ziriju (ajde sad napisi kako je ziri potplacen i kako je njihova uloga marginalna i kako u stvari oni nemaju pojma o muzici). A ta kompletnost znaci da svakom clanu benda tonovi vec odavnooo leze pod prstima, tj muzicki su dovoljno zreli a tehnicki to izvode bez da sa znoje, da im tonovi bjeze ili da prenapregnuto pilje u vrat istrumenta, obruc dobosa ili izgledaju vokalno-drveno za razliku od Oskara koji je kralj emocije na bini. Ono sto je iz zvucnika izaslo od njih jeste muzicka kompletnost i to je ziri cuo i to nema veze sa muzickim pravcem. Naravno da to nije jedni parametar ali pogledati i uporediti aranzmane i textove drugih bendova pa pokusati napraviti konstrukciju o necijoj posebnosti u tom smislu nema bas neke veze sa mozgom.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2012, 12:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Gledao na TV. Pa tehnicki nije lose, aranzman mi zvuci kao poznat, text tja
... Nisu to pisali profesionalci, to se vidi... Pjevac previse glumata, nerealno, ali ajd' moje misljenje... Sledece godine treba za Tikija obezbijediti vecu binu :P

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2012, 13:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
skitnica je napisao:
Ne mogu lagati, fino je što su ljudi iz Banjaluke uzeli lovu, jer je krajnje vrijeme bilo da se da malo para našem narodu, sve su to dobri i momci i svirači... U svakom slučaju, čestitam.

Slazem se u svemu.
Jos da dodam: odlican je naziv benda.

+1
Momci su zasluženo pobijedili. Ako je bila namještaljka - još bolje.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2012, 13:17 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 19 Jun 2010, 19:08
Stvarno su losu stvar uradili sa betonima (kad im je nestalo betona, dijelili su demone od prosle godine), nema nikavog smisla da betoni vrijede samo za jedan poseban dan. Jedino je njima dobro sto se ljudi zaletjeli prvi dan pa kupili vise demona, i sljedeci dan ih nisu mogli iskoristiti, tako da te pare idu direktno njima u dzep. Lose stvarno.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2012, 13:22 
Veteran
Veteran

A šta bi ono sa Zerostringom? Ima li ikakvog objašnjenja, makar formalnog? Počinju momci, ne čuju im se gitare uopšte, ritam sekcija očigledno razvaljuje, momak pjeva super, pjesma odlična. Gledamo nas petorica iz publike:
prvi - Ej šta je s gitarama?!.. Al, ovi su izgleda, odlični :thumbright: .
drugi - Pa da, ovo bi bilo baš dobro, samo da ih puste na razlas :cry: .
treći - :angry1: Vas dvojica ste ludi, đe dobri kad im se gitare ne čuju?!!
četvrti - :-? Nemam pojma, nema gitara...
peti - Ma ko ih jebe, čuj svirat bez uključenih gitara :roll: ?!
Takve su vam te reakcije publike...

Prođe skoro čitava pjesma, a onda ulijeću tehničari, kao iznenađeni, kao u panici, i kao, upale gitare, al i dalje se, izgleda, čuje samo jedna od dvije...Žiri se ne javlja, pustiše bend da k'o posljednji papci siđu sa bine zbog greške koja očigledno nije njihova. I šta bi? Ništ', ujeo vuk magarca. Niko ni da se izvini bendu zbog toga što su ih, čini se namjerno , javno osramotili (vjerujem da je namjerno, jer gdje su tehničari, koji su uvijek prespremni, bili prva tri minuta pjesme???)
Mislim, tako papanski ukopati takav bend - skru ju gajs ajm goin houm!

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2012, 14:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Drago mi je da je pobjedio neki bend iz BL....al ovo sto je manitu naveo ne pije vode.....to nije tezga bend gdje ljudi treba da sviraju mehanicki, precizno, prenapucano...treba da bude autorski bend koji vjeruje u to sto svira i onda da to prenese na publiku....od njih petorice samo Oskar vjeruje u to sto svira, al tekst je previse los da bi ta njegova uzivljenost imala smisla....osim njega eventualno Gala pokazuje znakove zivosti...Tiki i Bota su tehnicki prenapucani muzicari kojima kao da je dosadno to svirat....zbog Nenada mi je najvise drago jer sam svirao sa njim u bendu....

Ja sam isto ocekivao da ce prije progurat Vanju al eto....vjerovatno je to zato sto ce aquarius svakako da stane iza nje i izgurat ce je kako god pa im onda ta pobjeda i ne bi nesto posebno znacila....

I dalje sam misljenja da je konkurencija bila katastrofalna tako da onda pobjeda Neura i nije za neko osudjivanje....oni koje sam ja smatrao boljima su svakako ispali u polufinalu ili nisu ni dosli do DF-a....

@nasmjeshiti
Imam ja objasnjenje za zerostring....oni se nisu bunili jer im i nije nesto posebno stalo da se svadjaju oko nepravde a organizatori vrlo vjerovatno nisu ni skontali da tu postoji problem....ziri pitanje je koliko je uopste slusao da primjeti tehnicke probleme....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1147 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 58  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]