Elvis Presley je napisao:
Freak on a leasH je napisao:
Al zato je Sully madafakin Erna taj lik koji je mjerodavan....daj Elvise dodji sebi...nemas ni jedan objaktivan argument osim svog misljenja....gori si od lovelessa....
Ja se izvinjavam, gosn arrgument, ne vidim vase argumente takodje.
Argument ti je bio da ljudi koje ti znas tesko skidaju Kobejna. Super.
Ljudi koje ti poznajes su mjerodavniji od Erne (koji je prije mozda dvije-tri godine uvrsten u top 50 rok vokala).
http://www.hearya.com/2006/12/04/hit-pa ... -all-time/Da ne bude da pricam bezveze.
Ako neko vec ne zna pjevati, moze te tonove koje cike pjevaju lijepo odsvirati na svom instrumentu, pa provjeriti ko tu sta i kako.
Gle, nije da ih je tesko skinuti, nisu te linije komplikovane nego prosto trebas imati velik raspon od najdubljeg do najviseg tona koji mozes otpjevati.
Kurt pjeva od granice izmedju basa i baritona do pola tenorskog raspona-znaci, zajeban je. Cornell pjeva preko cetiri oktave(fuck!) citav bariton i tenor, znaci, cova je fenomen. Vadder je nesto malo mociji od Kurta u polju visokih a malko jaci na dubokim. Staley je bariton koji jako malo zalazi u bas i jako malo u tenor, malo manji raspon od vaddera, sto je jako uobicajen raspon za muski glas.
Tako da Elvise, to je skoro matematicki dokaz o glasovnim mogucnostima. , interpretacija je nesto drugo. Npr. zamisli da cujes Bajagu bez Bajage

.
E sad, ja iako od svih njih najcesce slusam PJ i Soundgarden, pa tek onda Nirvanu i AiC, ipak smatram da je samo Nirvana genijalna. Te Kurtove pjesme su suha ideja, a kod ostalih je to najcestce spoj malo ideje, pa onda malo vise ananziranja(sto se da vremenom nauciti), pa malo svirackih fora standardnih za rok i tako...
I napokon, uprkos svemu sto sam rekao...Who gives a fuck?