I ja sam vjerovao da je najbitnije, ali vise nisam siguran. Jedino znam da, ako kojim cudom (mada ne vjerujem) sljedece godine bude BLROA, cu ga zaobici u sirokom luku. Makar svirala Metalika i AC/DC.
Ono sto je, izmedju ostalog, potrebno za jedan iole posten festival je kredibilitet, a to organizatori BLROA mogu samo da sanjaju. Prosle godine je bila gomila propusta, posjetioci su ostali uskraceni za koncert jednog od hedlajnera (Divlje jagode), ali hajde, preslo se preko toga, prva je godina i tako to. Ove godine, vise nije rijec o slucajnosti, ovo je cista prevara. Dva benda na kojima se zasnivala kompletna reklamna kampanja nisu nastupila, kao ni jos dva zvucna imena. Ako neko misli da je to u redu i da treba samo odmahnuti rukom, onda se vara.
Da ne ispadne da gorcinu prosipam bez razloga, nas nekoliko iz drustva smo jos prije skoro pola godine kupili karte. Em je bilo nekog popusta, ali vise zbog toga da "podrzimo nas festival". I onda, pred pocetak festivala, karte se dijele uz Blic, uz Ljepotu i zdravlje, za 3-4 marke! Besplatnih karata se moglo naci na svakom koraku. Pa je li neko nas (sve nas koji smo unaprijed kupili karte) pravi budalama? Nije ovdje stvar u parama, nego bas u tom kredibilitetu, cinjenici da nekom mozes da vjerujes, a to sa ovom organizatorskom bagrom nikako nije slucaj. Na kraju, ovo je duplo zlo, jer su ovi banditi otezali posao svakome ko u buducnosti pokusa da napravi nesto slicno, jer ce zao duh ove propasti jos kruziti. I nije nimalo cudno sto je posjeta bila ocajna, i cak nista ne zamjeram ljudima koji nisu htjeli da dodju. Iako bi se u svakoj drugoj prilici imalo stosta zamjeriti banjaluckoj publici koja je sklona ovakvoj vrsti muzike i zabave, ovaj put im cak skidam kapu, jer je vecina ocigledno provalila sa kakvim bitangama i diletantima ima posla.
_________________ Umro je Džimi Hendriks iz Sijetla, Klepton i Pejdž su dva matora pijetla, al' budućnost je ipak svijetla sve dok nam je Popokatepetla...
|