banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 10:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 59 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2007, 22:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2006, 21:46
Citiraj:
Znaci svi svjetski kompozitori od Mocarta do Stinga ne znaju svirati i kriju se izasvog autorskog rada jer ne znaju skinuti neku dobru stvar od nekog drugog?

Ja kol`ko znam Mocart je zbog svog fenomenalnog sluha jako rano mogao "skinuti" sve sto je cuo(kao i Rahmanjinov i mnogi drugi).

Takodje i Stingov stil pokazuje vrhunske uticaje iz sfere jazza i cega sve ne(koje je licno on morao skinuti).

Na tom se uci muzika a dalje se valjda razvija ono svoje koje dodje ili ne dodje...

Toliko originalna djela a da nemaju ama bas nikakve veze sa prethodnicom(koju moras steci istrazivanjem uzora) ja mislim da ne postoje.

Mislim,originalan ces svakako biti ma koliko cak i htio da kopiras nekoga buduci da to nisi ti,ni fizicki,ni emotivno,ni duhovno...

Tako bar ja mislim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2007, 00:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2006, 17:07
AntiDope je napisao:
Citiraj:
Diskusija na temu da li su bolji oni koji ne znaju svirati pa se kriju iza ''autorskog rada'' ili oni koji su dobri interpretatori i muzičari ali ne znaju napraviti ništa svoje, je dosadila i bogu i narodu.

Znaci svi svjetski kompozitori od Mocarta do Stinga ne znaju svirati i kriju se izasvog autorskog rada jer ne znaju skinuti neku dobru stvar od nekog drugog?
Sta bolan pricas ti? Sad si stvarno pretjerao..... jesi se ludih gljuiva najeo? Vecu glupost nisam cuo, sad mi je lose.... upropastio si mi probu veceras.. pa ja uopste ne znam da sviram i krijem se iza nekoliko godina trosenja vremena, para i truda na svoj bend razvijajuci muziku i odnose u bendu. Ovo je najkatastrofalnija izjava... uzasan si! :lol: :lol:

Opet se potvrdila činjenica da su forumi samo gubljenje vremena. Zamjena teza i krivi navod su ovde glavni oblik vođenja dijaloga. Stvarno nemam živaca da vodim dalju diskusiju pa će ovo vjerovatno biti jedan od mojih posljednjih postova na ovu temu.

Od kad je svijeta i vijeka postojali su ljudi koji su stvarali umjetnička djela (pričamo o muzici) i ljudi koji su izvodili da djela. Naziv koji se koristi za prve je ''kompozitor'' a za druge ''interpretator''. Nerijetko se desi da je jedna osoba istovremeno i jedno i drugo, uglavnom i kompozitori i interpretatori su umjetnici.

Da malo plastificiram. Mislim da se svi na ovom forumu slažu u jednom činjenici, pokojni Pavaroti je umjetnik kakav se neće roditi još dugi niz godina, a čitav život izvodi tuđa djela. Međutim njegova interpretacija je toliko originalna da je očarala čitav svijet, i on je u nju unio dio svog bića, dio svoje jedinstvenosti. S druge strane, ti Antidope stvaraš svoju muziku, autorsku. Ajd sad ti nama pokušaj objasniti na koji način si ti veći umjetnik od njega. Je li shvataš sada šta ti pokušavam dočarati?

Kompletan muzičar po meni je onaj koji kao prvo vlada odlično svojim instrumentom i svoju interpretaciju diže na jedan zavidan nivo, a zatim ako se pokaže i kao dobar kompozitor, to je dodatni plus. Treba težiti i jednom i drugom ali postepeno, savladavajući korak po korak. Treba se naslušati i nasvirati mnogo dobre muzike pa tek onda probati nešto uraditi svoje. Mudri ljudi su davno rekli, ćuti dok ne budeš imao šta pametno reći i to važi i u muzici.

Da se razumijemo, nemam ništa protiv tebe i tvoje autorske muzike, svaka čast radite i dalje, samo mislim da ti takav ograničen način razmišljanja odmaže u napredovanju. Čovjek se uči dok je živ i stalno treba da upija znanje i uticaje, pogotovo drugih naroda i kultura. Eno ti primjer Steve Vai-a koji je skidao Bugarske narodne motive i te elemente ubacivao u svoje pjesme. Sad ćeš ti meni reći da je on tezgaroš a ne autor. Mislim da ta priča ne drži vodu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2007, 10:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
postujem s mobilnog, ogranicen sam sa 450 karaktera a sinoc mi u po frke crkla baterija. ne da mi se opet nabrajati 15 "aktivnosti" koje su moji prijatelji i ja poduzimali da zaradimo neku lovu. htio sam reci da kad se nesto skupi, tu je Tiki i slicno informisani likovi koje cu pitati za savjet. James Hetfield je poceo na gitari koju je platio 15usd, Bon Jovi je skupio pare za prvi album tezgareci po kafanama. Jel i on "smrdljiv" zbog toga?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2007, 10:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Registruj se! je napisao:
postujem s mobilnog, ogranicen sam sa 450 karaktera a sinoc mi u po frke crkla baterija. ne da mi se opet nabrajati 15 "aktivnosti" koje su moji prijatelji i ja poduzimali da zaradimo neku lovu. htio sam reci da kad se nesto skupi, tu je Tiki i slicno informisani likovi koje cu pitati za savjet. James Hetfield je poceo na gitari koju je platio 15usd, Bon Jovi je skupio pare za prvi album tezgareci po kafanama. Jel i on "smrdljiv" zbog toga?

Jeste.
To si htio da kazu ljudi?
:lol: :lol: :lol:
Treba uvesti pod pravilnikom da je off-topic obavezan :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2007, 12:09 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 30 Jul 2007, 15:32
subcomandante marcos je napisao:
subcomandante marcos je napisao:
сва четворица чланова горенаведеног бенда су американци, рођени и одрасли у америци, ПОРИЈЕКЛОМ јермени... разумиш разлику?

исправка, кад мало обиђох интернетом. онај пјевач рођен у бејруту, либан, те је са пет година преселио у ЛА. гитарош рођен у холивуду, басиста јесте из јеревана, јерменија а у неко доба се и он преселио у ЛА док је и бубњар рођен у либану. поента је, међутим, да су из америке кренули у поход познат под именом систем...

Ej sumandante drugo je google drugo su cinjenice koje ko zna zasto nisu objavljene. SOAD sam imao priliku cuti u momentima dok su pjevali na "svom maternjem" jeziku i bili totalno nepoznati. Takodje je jedan moj prijatelj gledao koncert u zivo kad su tamo negdje krajem 90ih bili predgrupa Slayer-u i isto pjevali na ne-engleskom jeziku...
Prelazak na engleski ih je ucinio kasnije poznatim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2007, 12:16 
Početnik
Početnik

TSM je napisao:
Treba težiti i jednom i drugom ali postepeno, savladavajući korak po korak. Treba se naslušati i nasvirati mnogo dobre muzike pa tek onda probati nešto uraditi svoje. Mudri ljudi su davno rekli, ćuti dok ne budeš imao šta pametno reći i to važi i u muzici.

Apsolutno pogresno!
Kad vec spominjete Mocarta - sjetimo se da deckic poceo komoponovati i prije nego sto je posteno prohodao...
A postoji i jos bolje poredjenje, a to je Kurt Kobejn iliti Nirvana. Ne da taj covjek nije preslusavao i skidao i vjezbao uz "drugu" muziku nego je i sadasnjim i tadasnjim shvatanjima bio vrlo ispodprosjecan muzicar sto se tice tehnike sviranja... ALI KAKVE SVE TO VEZE IMA? Nikakve naravno, jer rijetki su bendovi cija se ukupna popularnost moze mjeriti sa Nirvanom, a prakticno nema ni jedan koji je imao taj nacin "nesviranja i nevjezbanja" a da je imalo postao popularan (bar u svjetskim mjerilima).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2007, 12:21 
Početnik
Početnik

F.I. je napisao:
Ne znam o kakvim cijenama pričaš, jer je prije nekoliko godina lokalni bend bez problema mogao zaraditi 1000 KM, svirajući bluz.
E sad je druga stvar što se svakom sviralo,pa se cijene spuštale...

Izvinjavam se ako ne pratim situaciju najbolje, ako koliko sam upoznat Balkan Express kao najtezgaroskiji bend je ovde uzimao 50km po glavi. Uzmimo da su imali idealnu situaciju da sviraju 2xsedmicno. Sto znaci 400km mjesecno po clanu.
Sta pokusavas reci sa tih 1000km? Ako je 1000 za bend mjesecno, to je dakle bar duplo manje od Balkanaca. A ako je po glavi 1000 mjesecno, nema nikakve sanse osim ako se ne radi o nekom narodnjaku, cuj bluz........

F.I. je napisao:

Budući da mi je muzika profesija, svoj rad naplaćujem, mislim da tu nema ništa čudno! Nisam rekla da mi je prioritet, jer se nikad ne bih prodala i radila nešto što zaista ne želim, da su milioni u pitanju!...

Nije mi dobar taj rezon - "muzika mi je profesija, ali nije prioritet" - po meni tesko da iko i u cemu moze uspjeti ako mu bar u dobrom dijelu zivota posao koji profesionalno radi nije prioritet, jer u takvom slucaju nastaje mediokritet :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2007, 12:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

spotting scope je napisao:
TSM je napisao:
Treba težiti i jednom i drugom ali postepeno, savladavajući korak po korak. Treba se naslušati i nasvirati mnogo dobre muzike pa tek onda probati nešto uraditi svoje. Mudri ljudi su davno rekli, ćuti dok ne budeš imao šta pametno reći i to važi i u muzici.

Apsolutno pogresno!
Kad vec spominjete Mocarta - sjetimo se da deckic poceo komoponovati i prije nego sto je posteno prohodao...
A postoji i jos bolje poredjenje, a to je Kurt Kobejn iliti Nirvana. Ne da taj covjek nije preslusavao i skidao i vjezbao uz "drugu" muziku nego je i sadasnjim i tadasnjim shvatanjima bio vrlo ispodprosjecan muzicar sto se tice tehnike sviranja... ALI KAKVE SVE TO VEZE IMA? Nikakve naravno, jer rijetki su bendovi cija se ukupna popularnost moze mjeriti sa Nirvanom, a prakticno nema ni jedan koji je imao taj nacin "nesviranja i nevjezbanja" a da je imalo postao popularan (bar u svjetskim mjerilima).

''The Man Who Sold The World'' :wink: 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2007, 13:03 
Nirvana je najbrze od svih stekla svjetsku slavu...mislim za je za 9 mjeseci od obichnog garaznog benda postala slavna!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2007, 14:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Људи, опуштено...

Није уопште важно гдје свирате,
већ само како
и колико уживате у томе...

А ко има срећу да има пара за супер опрему,
благо њему... :D

П.С.
By the way...Тики, јел' имате футроле за СП200?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2007, 15:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Da ne citiram, naci ce se swako i daljnjem tekstu.

Ne poredim se sa Pavarotijem, on i ja imamo (imali smo) potpuno razlicite vizije o muzici, vjerovatno.... iako se na Roots Bloody Roots remixu moze na kraju pjesme cuti njegov glas..... itd.... Nirvana, Jimmy, naravno da su imali svoje uzore.... naravno da su kupovali ploce i da ih je nesto pokrenulo da rade svoju muziku ... ali kazem SVOJU MUZIKU i uopste nije potrebno da bi se afirmisao da neko vrijeme prvedes svirajuci tehnicki zahtjevne obrade drugih kompozitora ili interpretatora.

Kao da ja nisam svirao obrade... sviram (sa bendom)od 93. Od 93. do 95. iskljucivo autorski..... od 95-97. samo obrade, pretezno Plejboj i jos neke hitove sa Urbane Ekstravagance ... od 97-2002. pauza ... od 2002-danas autorski, premda povremeno sviramo i obradu neku, na kraju svirke, ako ima prostora i ako smo imali vremena da skidamo.... dobro, nisam se bas nesto ni afirmisao, a iskreno, nisam se nesto ni trudio ...

Ponavljam, ja sviram radi zabave

"Nijedan farmaceutski proizvod nikada ne može
izazvati pritisak jednak onome...kada bend zasvira. Ljudi viču, deru se
i njišu i kuća se ljulja."

i radi zaostavstine ... svom sinu ... nek mu ostane gitara, mozda ga naucim da svira, mozda kad budem imao para napravim klub gdje ce svirati dobri bendovi (autorski, a mozda i neki tribute)... aj sta ste zapeli, tema je bezzazlena.. vi bi se svadjali.
Samo kazem ... copy/paste iz kataloga muzicke opreme i instrumenata ili iskustvo, ovdje sada, u BL?
Ja sam npr. gitarista nize srednje klase (moja subjektivna ocjena) kojeg ne interesuje koliko herca ima ima donja 15"ka na onoj Randallovoj kutiji. Mene interesuje kako ona zvuci meni na uvce kad ja nju otpipim i kako ce zvucati raji sto je dosla da cuje... ocel biti osmjeh na licu ili kiseo izraz lica.
Ne interesuje me jel ovo ili ono potpiso ovaj ili onaj, jel stajo na vratu 5 minuta.... interesuje me moze li da ispuni prostor gdje ja sviram lijepim i kvalitetnim tonom....Apsolutno je nebitno da li su pinovi na lampama pozlaceni ili ne..... bitno je da li si sretan dok sviras.
Znaci teorija vs praksa.... sta je vaznije za muzicara.... skrenuli ste u temu ko je bolji (brzi i ko moze odsvirati tehnicki zahtjevnije elemente na svom instrumentu) muzicar od koga.... To nije bitno ... tema je kako bi rahmetli Pavaroti zvuco u Getu, a ne da procitamo u nekom magazinu kako je razvalio u Sidnejskom Opera Hausu i slicno.....[/b]

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2007, 16:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
AntiDope je napisao:
Kako je zadnjih sedmica doslo do verbalnih duela (po mom misljenju bez vrijedjanja) izmedju. eto Tikija i mene, ali bilo je i sa drugim forumasima ranije, zelio bih da ovdje malo raspravimo neke stvari

verbalni duel je bas lijep kulturan naziv za SVADJU, budimo iskreni i realni
zato je ovakva izjava nidje veze :
Citiraj:
aj sta ste zapeli, tema je bezzazlena.. vi bi se svadjali.

:angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2007, 16:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

@Antidope, konačno i ti dođe na ono što sam ti ja napisao još na prethodnoj stranici:

Citiraj:
Koliko sam ja shvatio iz naslova, ovde se priča o opremi a ne o tome šta ko svira ili još gore gdje ko svira!

I ''tezgaroši'' i ''autorski'' bendovi (namjerno stavljam navodnike) moraju posjedovati opremu da bi na njoj svirali, po mogućnosti što bolju. Ako treba da se svađamo nek to bude po pitanju zvuka :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2007, 17:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2007, 11:41
F.I. je napisao:
Ne znam o kakvim cijenama pričaš, jer je prije nekoliko godina lokalni bend bez problema mogao zaraditi 1000 KM, svirajući bluz.

Izvinjavam se ako ne pratim situaciju najbolje, ako koliko sam upoznat Balkan Express kao najtezgaroskiji bend je ovde uzimao 50km po glavi. Uzmimo da su imali idealnu situaciju da sviraju 2xsedmicno. Sto znaci 400km mjesecno po clanu.
Sta pokusavas reci sa tih 1000km? Ako je 1000 za bend mjesecno, to je dakle bar duplo manje od Balkanaca. A ako je po glavi 1000 mjesecno, nema nikakve sanse osim ako se ne radi o nekom narodnjaku, cuj bluz........

Ne pratiš situaciju baš najbolje!

Nisu 1000KM zarađivali mjesečno, već po nastupu, a koliko je nečega "po glavi"....
I nisu svirali nikakve nerodnjake, već "čuj" bluz!

F.I. je napisao:

Budući da mi je muzika profesija, svoj rad naplaćujem, mislim da tu nema ništa čudno! Nisam rekla da mi je prioritet, jer se nikad ne bih prodala i radila nešto što zaista ne želim, da su milioni u pitanju!...

Nije mi dobar taj rezon - "muzika mi je profesija, ali nije prioritet" - po meni tesko da iko i u cemu moze uspjeti ako mu bar u dobrom dijelu zivota posao koji profesionalno radi nije prioritet, jer u takvom slucaju nastaje mediokritet :)

Ti ili ne vidiš dobro, ili...

Muzika mi je profesija, svoj rad naplaćujem, mislim da tu nema ništa čudno!
Ali nisam rekla da mi je novac prioritet!

Nema potrebe da mi pričaš o poslu kojim se već bavim...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2007, 17:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

TSM je napisao:
@Antidope, konačno i ti dođe na ono što sam ti ja napisao još na prethodnoj stranici:

Citiraj:
Koliko sam ja shvatio iz naslova, ovde se priča o opremi a ne o tome šta ko svira ili još gore gdje ko svira!

I ''tezgaroši'' i ''autorski'' bendovi (namjerno stavljam navodnike) moraju posjedovati opremu da bi na njoj svirali, po mogućnosti što bolju. Ako treba da se svađamo nek to bude po pitanju zvuka :)

Jebiga, tesko je nakon nekoliko stranica drzati temu na pravom pravcu, dok svako kaze sta misli i malo OT kao Pamela, cisto iz dosade.... zaboravim i ja sta sam rekao ili gdje sam krenuo.

I ja sam zamislio temu kao sto si ti shvatio ... ali eto vec je bilo pokusaja da se neko omalovazi zato sto tehnicki svira manje zahtjevnu muziku, pa ispade da se skriva iza toga ... pa onda avtomatski ne zna ni sta valja, a sta ne valja.....

Tema je jasna... sta se vise boduje .... katalog Monitor i razne price kako je nesto proslo neki test i bilo koristeno na koncertu 800 basista ... ili gdje, na cemu i ko moze svirati u BL i ko ce to doci da slusa, da li ce platiti ili bi radje za dz..... o opremi naravno se moze u beskonacnost, ali sve ima vec po katalozima .... ja bih realnije, na nizem nivo, da razumiju i ne muzicari... za muzicare i snimatelja i producente ima Rumski, pa nek tamo uzivaju..... ima i stranih foruma kolko oces. Ja ocu da i Pamela shvati sta pise.... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2007, 17:20 
Početnik
Početnik

F.I. je napisao:
F.I. je napisao:

Nisu 1000KM zarađivali mjesečno, već po nastupu, a koliko je nečega "po glavi"....
I nisu svirali nikakve nerodnjake, već "čuj" bluz!

F.I. je napisao:

Ti ili ne vidiš dobro, ili...

Muzika mi je profesija, svoj rad naplaćujem, mislim da tu nema ništa čudno!
Ali nisam rekla da mi je novac prioritet!

Nema potrebe da mi pričaš o poslu kojim se već bavim...

nema tog gazde na nasim prostorima koji ce dati bluz bendu 1000km, kad ima gomilu rok tezge za po 200-300km, osim ako ne pere malo pare kroz sve to.
a ako je u pitanju nastup na nekim vecim desavanjima, onda i drugi bendovi dignu cijenu. ali nigdje nema velikih desavanja koja se ponavljaju konstantno po 4-5 puta mjesecno...

S obzirom da ovde svako svakom pametuje o poslovima i neposlovima, a ja jos nisam cuo za tebe kao o pjevacici u medijima npr. gdje bi se vasa bransa najvise trebala pojavljivati, a inace znam ko si, tesko onda da svoj posao obavljas tako dobro.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2007, 17:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
AntiDope je napisao:
Samo kazem ... copy/paste iz kataloga muzicke opreme i instrumenata ili iskustvo, ovdje sada, u BL?

Koliko god tjerao svoju besmislenu priču moraćeš u jednom momentu da shvatiš da je ono što ti možeš postići samo copy/paste metodom, neko zaista probao i osjetio u svojim rukama. Samim tim postaje dio iskustva! Donesenog ovde i sada! U Banjaluku!

AntiDope je napisao:
Ja sam npr. gitarista nize srednje klase (moja subjektivna ocjena) kojeg ne interesuje koliko herca ima ima donja 15"ka na onoj Randallovoj kutiji. Mene interesuje kako ona zvuci meni na uvce kad ja nju otpipim i kako ce zvucati raji sto je dosla da cuje... ocel biti osmjeh na licu ili kiseo izraz lica.

Kad shvatiš da su ti herci u direktnoj vezi sa zvučanjem te kutije onda ćeš da shvatiš koliko je rečenica koju si napisao besmislena!

A opet... niko ti ne brani da nemaš pojma o tehnici. (to ionako apsolutno nije preduslov za muzičara) Ali se onda okani diskusija o tehnici!

Evo... ja kao basista Ž klase se nikada neću uhvatiti diskusije o prošlonedeljnom nastupu tvog omiljenog heavy benda, jer se ne kapiram previše u to!
Ali zaista moraš da shvatiš da postoje stvari o kojima neko drugi zna mnogo više od tebe!
I da taj neko živi u ovom gradu!
Koliko god se tebi to ne sviđalo...

p.s. Zaista ne možeš zabraniti ljudima da diskutuju na nivou koji prevazilazi tvoje mogućnosti! Zato prestani zagađivati konstruktivne diskusije i zaobiđi stvari koje ti nisu zanimljive. Ni ja ni ti ni Pamella ne možemo skapirati baš sve o čemu ljudi diskutuju na ovom Forumu!

p.p.s. Sledeće sedmice će ti T2 i 212 box biti u BL, tako da se možeš kompletirati... Ako 'oćeš!

Slika

Poslednji put menjao Tiki the Boyler dana 07 Sep 2007, 18:16, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2007, 17:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Ljudi imam jedan predlog sa kojim mislim da se niko nece slozit al ajd....

Ovakve svadje i razglabanja su zadnji put bila na forumu davno davno mislim na temi Rasmus ili tako nesto....

Bezveze je da jedni druge vrijedjate u fazonu "ti nevidis, onaj ne cuje, ti si nepismen, ja sam vaki, on je naki....." i slicno....gomilu tema smo vec upropastili bespotrebnim prepucavanjem....

Svi smo individue i svako od nas razmislja na svoj nacin...mozete iznositi svoja misljenja koja se ne podudaraju sa tudjim al ajd da to radite na malo suptilniji nacin.... ima ljudi kojima uvrede nista ne znace...evo npr Biku mozete rec bilo sta i on ce to shvatit kao salu....al sa druge strane ne mozete svima upucivat ovkakve ili onakve vrste uvreda jer puno ljudi to nece shvatit kao salu vec bas kao uvredu.....

Aj sad polako dalje....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2007, 20:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Tiki the Boyler je napisao:
AntiDope je napisao:

Koliko god tjerao svoju besmislenu priču moraćeš u jednom momentu da shvatiš da je ono što ti možeš postići samo copy/paste metodom, neko zaista probao i osjetio u svojim rukama. Samim tim postaje dio iskustva! Donesenog ovde i sada! U Banjaluku!

AntiDope je napisao:

Kad shvatiš da su ti herci u direktnoj vezi sa zvučanjem te kutije onda ćeš da shvatiš koliko je rečenica koju si napisao besmislena!

A opet... niko ti ne brani da nemaš pojma o tehnici. (to ionako apsolutno nije preduslov za muzičara) Ali se onda okani diskusija o tehnici!

Evo... ja kao basista Ž klase se nikada neću uhvatiti diskusije o prošlonedeljnom nastupu tvog omiljenog heavy benda, jer se ne kapiram previše u to!
Ali zaista moraš da shvatiš da postoje stvari o kojima neko drugi zna mnogo više od tebe!

p.s. Zaista ne možeš zabraniti ljudima da diskutuju na nivou koji prevazilazi tvoje mogućnosti! Zato prestani zagađivati konstruktivne diskusije i zaobiđi stvari koje ti nisu zanimljive. Ni ja ni ti ni Pamella ne možemo skapirati baš sve o čemu ljudi diskutuju na ovom Forumu!

p.p.s. Sledeće sedmice će ti T2 i 212 box biti u BL, tako da se možeš kompletirati... Ako 'oćeš!

Ja sam samo zapoceo temu.... vidjecemo sta ce biti .... svako ce reci svoje, ne znam zasto si moju pricu okarakterisao besmislenom.

Ne dovodim u pitanje tvoje iskustvo sa raznoraznom opremom muzikom ... bio bih debil kada bih to dovodio u pitanje uprkos cinjenici da radis u bas dobrom music shop-u i da si isao u hranfurkt 2 ili 3 ili 4 puta...

JA samo kao sto sam napisao u naslovu teorija (to je kad ti meni pricas o hercima i raznoraznim tehnickim karakteristikama) vs praksa (to je ono kad ja sacekam da ti zavrsis svoju pricu i ustekam se sa svojim instrumentom u to i ozezem pa sam ocjenim jel to men odgovara ili ne)

Citiraj:
prošlonedeljnom nastupu tvog omiljenog heavy benda
Koji bend???? :lol:

Citiraj:
Ja i kad me nesto interesuje dodjem dole pa pitam tebe, Vladu, ili Dadu.... svak svoje zna (kol'ko sam te samo puta pito, kaki je ovaj korus, kaki je onaj korus? :)....).... nikad nisam rekao da ja nesto znam bolje od tebe, pogotovo oko ovih stvari. Ja sam tele za ovo... znam samo da steknem kabl u pojacalo i da pucam po rifovima i eventualno solo, ako skupim hrabrosti pored ostalih virtuoza iz BL.... :lol: :lol:

Niko ne branim nista, ja se sam uznervozim kad meni neko nesto brani, pa to onda ne radim drugima. Pisi sta hoces... ali ti hoces da je cutim, da ne kazem svoje misljenje. Ti meni kazes cuti, ja bolje znam! E necu da cutim...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 59 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]