bzzz je napisao:
Sta kazete za
ovu postavku za dzandzanje...da znam koliko para toliko muzike i nema sumlje Dimbegov zvuk je jedan od najboljih ikad,
ali da li se to moglo dobiti sa npr. 3 pojacala umjesto 6 ili mozda cak sa jednim (mislim na live izvodjenje)
Mislim da je to potpuno nerealno u našim uslovima!
Da svi heavy gitaristi iz BiH spoje svoju opremu ne bi uspjeli napraviti isto!
Što se tiče dobijanja istog sounda sa manje opreme... teško!
Prvo, 24x12" + 2x15" ima svoj sound!
Drugo, to je sistem koji se u praksi ozvučava sa gomilom mikrofona, koji opet idu kroz gomilu druge opreme (preampa, kompresora, miksera...), tako da je dobijanje istog zvuka čista iluzija, pogotovo ako uzmeš u obzir da nemaš istu gitaru, iste žice i istu
ruku!!!
AntiDope je pokazao da se i sa puno manje opreme može dobiti dobar ton! Samo moraš znati šta hoćeš!!! A to je, jebiga, proces...
I da... sve i da skupiš svu opremu iz priloženog setupa... Gdje bi je stavio???
Citiraj:
@Tiki the.... ne rece ti meni nista o Warp-u... jes da sam reko da Dado kaze koju, ali imam ja onu pedalu Warp factor, jel i Amp u fazonu "pure dark energy"?
WARP combo koji sam čuo... jebeno masno radi! A tu kombinaciju koju si stavio nikad nisam čuo, tako da... glupo mi je komentarisati!
I ja ću još jednom biti dosadan... Ne zaboravite da finalni zvuk u velikoj mjeri zavisi i od zvuka benda, prvenstveno od basiste koji može da vam da extra mooda, ili da vas sjebe total!