banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 06:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 51 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2007, 16:21 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Dec 2006, 14:03
DOBIO SAM INFORMACIJU DA MOGU SLOBODNO DA PRONESEM GITARU SVE DO GRANICE SA BIH - NIKO NE PROVJERAVA A NA GRANICI AKO NE BUDEM IMAO SRECE ONDA 20 KONVERTIBILNIH CARINKU I SVE RIJESENO.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2007, 18:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
@G7-5
Slušaš jazz... A jesi li nekad svirao jazz?
U zadnjih nekoliko mjeseci sam razgovarao (i dogovorio probu) sa 4-5 BL muzičara koji su htjeli svirati jazz, da bi negdje na pola probe skontali da oni baš i nisu za to!
Hollow body? Žališ se da ti je izbor u lokalnim prodavnicama premali, a onda bi naručio nešto što nikad nisi ni uzeo u ruku. Čudno... Ako neko zna šta je proces biranja instrumenta (i probavanja preko stotinjak jedinica istog) onda ja znam! :D
Ako si već čestiti hollow body svirač - pogledaj nešto polovno. Možeš naći odlične modele za jako male pare. Pročačkaj hrvatske forume, tamo toga ima na pretek.
Pa dok ne bude desetak jazz bendova u Banjaluci... A tada će biti i hollow body gitara kol'ko voliš! :P

@bolexo
A što se ne ponudi da nam budeš menadžer... Mogli smo ostvariti svjecku karijeru! :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2007, 23:01 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2007, 11:43
a je li ima negdje i banjaluci jazz svirka, barem jednom sedmicno???
cini mi se da je tako nesto bilo u Molosu, ali ne zivim odavno dole pa nisam u toku...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2007, 08:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Banjaluka nije grad za Jazz... prica mi kolega iz WD40 sinoc... malo smo pijuckali i pricali.... swirali oni u Castri, i konobari se uzjebali i zovu gazdu da zove muzicare da otkazu svirku jer kao nema raje, pa se konobarima pusta muzika. Zapravo, konobarima se ne slusa Jazz pa bi da oni odjebu bend, srecom jedan od clanova se izborio sa gazdom da nastave swirati i napuni se Castra kao i obicno.
Sve se to desilo u po svirke, konobari su ih prekinuli i kao "ajd vamo treba vas gazda nesto".
Uzas!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2007, 10:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa nažalost u ovom gradu već dugo "gazde" i konobari diktiraju stanje muzičke scene!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2007, 11:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2006, 22:11
Tiki the Boyler je napisao:
Pa nažalost u ovom gradu već dugo "gazde" i konobari diktiraju stanje muzičke scene!

ovo je previse tacna tvrdnja mada malo vise konobari al ajd' :evil:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2007, 11:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa ako uzmeš u obzir da gazde ugovaraju svirke, a konobari puštaju muziku (tj. glume DJ-a) onda ti je sve jasno...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2007, 14:05 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2007, 11:43
pa znam za Castru da ima istih problema i za druge vrste muzike, ali po meni to i nije neko mjesto iskljucivo za jazz, mozda povremeno ili ljeti u basti - ali nije ni Molos...ima previse svjetla :))

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2007, 15:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2007, 11:41
Tesko je zaista u BL svirati jazz, jer je nekako publika prezahtjevna... :lol:

Da je ipak postojao talas jazza u BL, potvrdjuje cinjenica da je prije par godina bila aktuelna Jelena (iz NS, koja je koliko znam zavrsila u Berlinu na Jazz Akademiji), koja je jako dobro interpretirala jazz standarde, uz pratnju Sanje Zelic-Colic.

Mozda je odgovor da jednostavno mozda nema ljudi koji bi jazz svirkom zainteresovali ljude.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2007, 19:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
F.I. je napisao:
Tesko je zaista u BL svirati jazz, jer je nekako publika prezahtjevna... :lol:

Da je ipak postojao talas jazza u BL, potvrdjuje cinjenica da je prije par godina bila aktuelna Jelena (iz NS, koja je koliko znam zavrsila u Berlinu na Jazz Akademiji), koja je jako dobro interpretirala jazz standarde, uz pratnju Sanje Zelic-Colic.

Mozda je odgovor da jednostavno mozda nema ljudi koji bi jazz svirkom zainteresovali ljude.

Par puta sam slusao Sanju Zelic i jednog saxsofonistu (banjalucanin , zivi negdje vani) i zvucali su jako dobro ... samo sto je to premalo ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2007, 20:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2007, 11:41
Istina da je malo jazz svirki u gradu... Ali kolika potražnja, tolika i ponuda!!! Ne mogu jazz ljubitelji i muzičari na silu da rade, ako ih niko ne želi slušati. Naravno, ima ljudi koji bi nedeljom svratili na neku matine svirku i slušali jazz standarde, ali taj broj je toliko mali da se GAZDAMA taj angažman ne isplati, jer im neće donijeti dovoljno para u kafanu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 51 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]