banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jun 2025, 11:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1147 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 58  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Демофест
PostPoslato: 10 Jul 2012, 18:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
Sad sam prvi put slušala Vanju i nije loša pjesmica, cura lijepo pjeva, ali čim je prestala pjesma, zaboravila sam kako ide, možda ja nisam bila dovoljno koncentrisana. :)
A Neuro mi bolje zvuči, to je opet subjektivno, više volim slušati tu vrstu muzike.
U svakom slučaju- želim im puno sreće i dobar plasman.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2012, 21:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Panzer je napisao:
Mislim da su to bili Prežderani sa pjesmom "Bit' će to krvav posao". Ta pjesma je odlična kao šprdnja ali ni u ludilu ne bi trebala zaslužiti drugo mjesto. Nikad mi se nije svidio izbor pobjednika na Demofestu...

"Prežderani" su sprdnja u smislu u kojem je to i Rambo Amadeus, mada su mi oni "narodskiji" i rokerskiji, pa se stoga mogu učiniti banalnijim, mada ne mislim da su takvi. Ne znam zašto"sprdnja" ne bi trebalo da je dobro plasirana, ja sam te godine navijao za njih i mislim da su bili bolji od pobjednika, surfera "Threesome".

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2012, 21:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Ma znam, spominjalo se kako kopiraju Ramba i slične stvari. A ne znam, mislim da bi se na nekom takmičenju trebao ocjenjivati kvalitet, a ne duhovitost pjesme kao u ovom slučaju.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2012, 21:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Ako nekoga interesuje i želi da podrži banjalučke bendove na ovogodišnjem DemoFestu, raspored nastupa je sledeći:

26. jula na nastupa NEURO kao deseti takmičarski bend po redu
27. jula nastupaju Vanja the Frog kao četvrti i EMBY & Ministar kao šesti bend po redu.

I prve i druge večeri svira po petnaest takmičarskih bendova.

Slika

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2012, 04:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

@Popokatepetl: Ustvari, poslušao sam još stvari od prežderanih i skontao da su ljudi trebali boga oca osvojiti na Demofestu. Moja greška... :D

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2012, 22:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
Popokatepetl je napisao:
Panzer je napisao:
Mislim da su to bili Prežderani sa pjesmom "Bit' će to krvav posao". Ta pjesma je odlična kao šprdnja ali ni u ludilu ne bi trebala zaslužiti drugo mjesto. Nikad mi se nije svidio izbor pobjednika na Demofestu...

"Prežderani" su sprdnja u smislu u kojem je to i Rambo Amadeus, mada su mi oni "narodskiji" i rokerskiji, pa se stoga mogu učiniti banalnijim, mada ne mislim da su takvi. Ne znam zašto"sprdnja" ne bi trebalo da je dobro plasirana, ja sam te godine navijao za njih i mislim da su bili bolji od pobjednika, surfera "Threesome".

Ona glupost i propao pokušaj sprdnje, parodije, satire ili bilo čega već se ni u kom kontekstu ne smije pominjati uz veličinu kakva je Rambo.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2012, 23:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Ne smije se ni imat žene dvije, pa ljudi imaju.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2012, 14:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Drago mi je što ću u revijalnom dijelu imati priliku da uživo čujem i vidim veliku divu Biseru Veletanlić.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2012, 14:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Fiki, kojeg datuma je ona? To se vec ne bi trebalo propustiti 8)

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2012, 16:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

27.7.2012. :)

Citiraj:
Ритам
Интервју: Бисера Велетанлић
Нема сврхе борити се за квалитет
Мени не треба 15.000 људи на концерту, јер немам потребу да нешто показујем свету

Није ми најважније колико сам зарадила

Једна од најзначајнијих певачица забавне и џез музике, звезда фестивала „Опатија”, „Ваш шлагер сезоне”, „Загреб”, „Београдско пролеће”, „Месам”, „власница” многих хитова, Бисера Велетанлић вечерас ће одржати концерт у Задужбини Илије М. Коларца.

Током каријере сарађивала је са многим музичарима, од Корнелија Ковача до Арсена Дедића, а упркос приличном стажу, иза себе има само три албума: плоче „Бисера”, „Сутра ће бити боље” и компакт диск „Пробуди се”. Пре четири године објавила је троструку компилацију највећих хитова „Прозор” која на најбољи начин сведочи о каријери дугој више од четири деценије.

Вечерас ће се, уз подршку старих сарадника Корнелија Ковача и Васила Хаџиманова, и уз госте – чланове бенда „Дарквуд даб”, поново појавити на Коларцу, месту на коме је пре тачно 12 месеци одржала први прави солистички концерт у каријери, иако је 44 године у музици.

– Пожелела сам да направим репризу, јер је прошле године било толико велико интересовање да је три пута више публике остало испред сале, и то ми је био главни подстицај за још један концерт, с тим што сам овога пута мало изменила репертоар. Унела сам пет-шест „нових” песама, и то тако да сви буду задовољни. Па и они који су ме прошле године питали где је „Фантом” или нека друга позната песма…

С обзиром на толико интересовање, да ли сте размишљали о неком већем простору у Београду?

Јесам, али волим Коларац, ту публику, јер она зна како дишем. То ми је важно. Мени не треба 15.000 људи на концерту, јер немам потребу да нешто показујем свету, просто нисам таква. Више волим да концерт буде прави доживљај који ће и мене и публику „држати”, а није ми најважније колико сам зарадила. Знате, имам потребу да после неких добрих концерата, позоришних представа или филмова ћутим. За мене је успех када се то деси. А надам се и да ћу овим концертом на Коларцу заокружити врло добру каријеру.

Зашто заокружити?

Мислим да је време да се повучем, али не нагло. Треба полако да почнем да се повлачим са сцене. Имам снаге да се бавим музиком, али нема више сврхе. Толико сам се трудила и трудим се и даље око квалитетне музике, а ситуација је све гора. То је разлог.

Али песма „Нешто сасвим извесно” коју сте снимили са бендом „Дарквуд даб” један је од највећих хитова 2011. Зар Вам то није мотив да „гурате” даље?

Јесте, а најдивније од свега је што ту песму воле и млади и стари. Нажалост, код нас постоји подела на младе и старе, а не на добре и лоше. За мене је изузетно важно што су старији људи, који не прате „Дарквуд даб”, одједном упознали групу и свидела им се, а разлог је баш та песма. Зато ми је било потпуно природно да чланове ове групе позовем да буду гости на мом концерту на Коларцу.

Прошле су четири године од објављивања компилације „Прозор”. Да ли планирате нови албум?

Волела бих да направим још један ЦД, па да ми то буде јубиларни други компакт диск у каријери. Јер имам један ЦД и један видео спот, и своју издавачку кућу сам баш „бацила у велики трошак”. Нажалост, нисам имала ни повратну информацију колико је дискова продато тада, једино знам да су изашла три-четири издања „Прозора”. Ако бих скупила добре композиције, урадила бих нови ЦД, сигурно. Али пре неког новог албума, на вечерашњем наступу биће и промоција ДВД издања на коме се налази снимак концерта на Коларцу из 2010.

Ј. Копривица
објављено: 26.12.2011.

http://www.politika.rs/rubrike/spektar/ ... et.sr.html

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2012, 19:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2012, 20:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2003, 16:53
Tiki the Boyler je napisao:
Iskreno... nikada neću shvatiti zašto ljudi očekuju Pink Floyd u Banjaluci?

Ja čekao, čekao... i dočekao!

viewtopic.php?f=57&t=61108

:geek:

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2012, 23:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
cisto da znate, demofest nikad nije bio upitan... sve ono prije par mjeseci oko "borbe" da se demofest odrzi je bio rani pocetak predizborne kampanje. odnosi sa SNSD-om su uvijek bili u najboljem redu, samo su malo potpalili pricom kako grad i ministarstvo TREBA da priskoce u pomoc, a zatim su se kao malo vode uzburkale i odjednom nama mladima se tako velikodusno odobrio ovaj festival.
FUJ!

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2012, 23:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
cisto da znate, demofest nikad nije bio upitan... sve ono prije par mjeseci oko "borbe" da se demofest odrzi je bio rani pocetak predizborne kampanje. odnosi sa SNSD-om su uvijek bili u najboljem redu, samo su malo potpalili pricom kako grad i ministarstvo TREBA da priskoce u pomoc, a zatim su se kao malo vode uzburkale i odjednom nama mladima se tako velikodusno odobrio ovaj festival.
FUJ!

Kako znaš, daj nam neke dokaze.

Ima li negdje lista tačno koji bendovi nastupaju koji dan? Mislim na demo bendove.

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2012, 01:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

points je napisao:
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
FUJ!

Kako znaš, daj nam neke dokaze.

Ima li negdje lista tačno koji bendovi nastupaju koji dan? Mislim na demo bendove.

pa zar nije dovoljno ime Brankice Stojanovic...?
moj izvor je neko ko je jako blizak najuzem krugu ljudi koji vuku sve konce za demofest, a da ga imenujem ne bih bas.

ovim sto sam rekao ne smatram da je demofest kao ideja los, nego se samo iznova pokazuje da u ovoj drzavi ne mozes nista bitno uraditi ako nisi infiltriran u vlast ili na neki nacin nekog iz SNSD-a ceses tamo gdje mu zatreba... sve u svemu, ljudi koji rade demofest su totalni losak, da li je mozda neko primjetio kako su onako, usput, ukrali ideju plavog basa?

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2012, 11:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Bude li uopšte ljudi na tom demo programu...? već 2-3 godine zaredom propuštam demo program jer nemam s kim ići, evo sad cimam svakog koga znam da ide i niko neće. Ići ću sam, baš me zanima bude li publike tad, mislim, to je poenta demofesta a niko ne ide :/

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2012, 14:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Dec 2008, 15:19
Warrior of the Light je napisao:
Bude li uopšte ljudi na tom demo programu...? već 2-3 godine zaredom propuštam demo program jer nemam s kim ići, evo sad cimam svakog koga znam da ide i niko neće. Ići ću sam, baš me zanima bude li publike tad, mislim, to je poenta demofesta a niko ne ide :/

Slazem se! Niko nece da dodje da podrzi bendove, nemaju pojma kako je nezahvalno svirati sam za sebe! Pogotovo na tako vleikoj pozornici. Gledao sam prije neke emisije, proslih godina skoro nikog na bude, sramota! Ekpia iz Gradiske dolazi danas i ide u prvi red podrzavati bendove, sto je i cilj ovog festivala! :)

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2012, 14:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kad ono počinju demo bendovi? U 8?

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2012, 14:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33

Bude!

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2012, 15:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ChildOfRock je napisao:

Slazem se! Niko nece da dodje da podrzi bendove, nemaju pojma kako je nezahvalno svirati sam za sebe! Pogotovo na tako vleikoj pozornici. Gledao sam prije neke emisije, proslih godina skoro nikog na bude, sramota! Ekpia iz Gradiske dolazi danas i ide u prvi red podrzavati bendove, sto je i cilj ovog festivala! :)

ja sam bio, pa mislim na svim DF-ima, i bilo je sasvim dovoljno publike na demo programima.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1147 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 58  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]