banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 22:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1147 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 58  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Демофест
PostPoslato: 21 Mar 2012, 11:34 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Pih :( :lol: E jbg, kako je krenulo razbacivački, ja sam mislio da ću u Bl gledati koncert Muse-a napucaniji nego onaj na Wembley-u. :lol: :lol: :lol:
Samo da se ne odaju sad čoban-roku tj, bivšim članovima dugmeta, jagoda, p.orkestra i sličnim. Ne, ne i samo to ne.

Imam i jedan konstruktivan prijedlog za organizejšn - skinite one hotele i motele( :o ???) sa vašeg sajta i smjestite ljude u đačke domove. Ćušnite glavnom koju milju maraka u džep ako ne može drugačije(a vjerovatno može), posredno istjerajte studente kod rodbine na 7 dana(neće pomrijeti iako budu kukali kao da hoće :) ), nećete platiti faktički ništa i zdrao-živio! Troškovi za 20%dole. Hotel Bosna i bend(a pogotovo bend koji počinje) nisu kompatibilni pojmovi.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2012, 11:58 
Veteran
Veteran

Guess who i points...Ako hoćete da gledate nešto superekstramegagigapopularno samo uključite TV. Ja mislim da je vrijeme da se malo obrati pažnja na muziku, jer para nema da se plaćaju zvijede. Banalan primjer - Eyesburn(pominjem njih jer su oni primjer i dobrog i popularnog kod nas) sa samo 2 svoje pjesme u svakom smislu(sem u marketinškom)sahrani sve albume svih tih kao kvalitetnih strendžera. Ajd sad da se okrenu trendovi, kad je to već osnovna parola manifestacije, pa da se promoviše ono što je dobro kod nas, a ne da se ljudima serviraju stvari po principu McDonaldsa. Ja i dalje više volim punjenu leskovačku od big mac-a, samo zato što sam pod fer kriterijumima isprobao i jedno i drugo. Ako stalno pratimo istu logiku, protiv koje se navodno borimo, nikad se ništa promijeniti neće. U svemu što čovjek radi, pa i u ovome, moraju biti jasni principi koji se poštuju i ciljevi zbog čega se to radi. Sve ostalo je prolazna stvar.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2012, 11:58 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
nasmjeshiti luzer je napisao:

Imam i jedan konstruktivan prijedlog za organizejšn - skinite one hotele i motele( :o ???) sa vašeg sajta i smjestite ljude u đačke domove. Ćušnite glavnom koju milju maraka u džep ako ne može drugačije(a vjerovatno može), posredno istjerajte studente kod rodbine na 7 dana(neće pomrijeti iako budu kukali kao da hoće :) ), nećete platiti faktički ništa i zdrao-živio! Troškovi za 20%dole. Hotel Bosna i bend(a pogotovo bend koji počinje) nisu kompatibilni pojmovi.
Kontam da se to kosi sa osnovnom filozofijom DF,barem sa onim što su rekli prve godine :"Pružiti demo bendovima osjećaj i uslove koje imaju uspješne grupe". Tako nekako....
guess who je napisao:
_зока je napisao:
poznati ali već na silaznoj putanji u karijeri ( Stereo MC's, Kelis, Kosheen)

Ali ovi koncerti su bili krcati. Više ljudi od tog ne može. Jedino da se prebace na neki veći prostor pa privuku još više ljudi.

Ja bih svakako više volio da dođu 3 benda u rangu gore spomenutih, nego 6 domaćih bendova koji dolaze u BL svake 2-3 godine. Cijena je tu negdje.
Ne vjerujem da je cijena slična. Plus,ima toliko kvalitetnih bendova i izvođača sa prostora bivše nam države koji ne dolaze u BL svake dve-tri godine.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2012, 12:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Citiraj:
Ja bih svakako više volio da dođu 3 benda u rangu gore spomenutih, nego 6 domaćih bendova koji dolaze u BL svake 2-3 godine. Cijena je tu negdje.
Ali 3 gore spomenuta benda ne mogu dovest u BL 10000 ljudi iz okolnih gradova...6-7 jakih domacih bendova moze dovest ljude iz okoline koji ce nastavit da dolaze iz godine u godinu jer ako budemo racunali na BL publiku necemo daleko dogurat....cijena nije ni blizu "tu negdje"...strani izvodjaci uzimaju grdnu lovu (ne kazem da ne vrijede nego samo mislim da za nase uslove nisu komercijalno isplativi)....i meni je bilo extra vidjet Kosheen uzivo ali prevelik je to zalogaj...Goblini, Elemental, TBF, Urban, Superhiksi, Eyesburn (mozda i neko iz Slovenije, njih bas ne pratim nesto...) i siguran sam da publika nece izostati (naravno opet ne BL publika)....ili ako vec hoces da budes faca iskesiraj nekih milion i po pa dovedi RATM, Muse, Jamiroquai, Iron Maiden pa da vidim kako ces proc kroz gospodsku od gomile ljudi....ne treba bit pretjerano pametan, treba samo prekopirat od ostalih....al pravit polualternativni festival za 200 ljudi iz BL koji to slusaju i voljni su izdvojit 10km za tako nesto - mislim da nema bas puno smisla....

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2012, 12:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
guess who je napisao:
_зока je napisao:
poznati ali već na silaznoj putanji u karijeri ( Stereo MC's, Kelis, Kosheen)

Ali ovi koncerti su bili krcati.

Bio džaba upad na Stereo MC's, Kosheen, ADF...

guess who je napisao:
Izgleda da neće biti niko od stranih bendova, samo ex-YU :(

Oćel' bit džaba upad?
Ako se i bude plaćalo, onda mogu i sniziti cijenu karata. 30 KM za demo + ex yu bendove je previše.

_зока je napisao:
Kontam da se to kosi sa osnovnom filozofijom DF,barem sa onim što su rekli prve godine :"Pružiti demo bendovima osjećaj i uslove koje imaju uspješne grupe". Tako nekako....

Pa članovi "uspješnih" grupa znaju i prespavati u kombiju/busu dok su na turneji.
Da iznajmimo po kombi za svaku grupu i vozamo ih po gradu dok ne zaspu :P Da steknu taj osjećaj uspješnosti 8)

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2012, 12:26 
Veteran
Veteran

Ne bi bilo dovoljno ni da se svi bacimo u kolektivno ropstvo svake vrste (čak i kad bi htjeli) da bi doveli Rejdž, Džamira, Mjuz.
Al' meni nikako nije jasna jedna stvar, pošto sam to vidio svojim očima pa ne mogu da zaboravim :lol: - Kako na livadu pokraj Zaječara(7 puta manjeg od Banjaluke) može doći između 7 000 i 10 000 ljudi (a može biti i više, jer livada je ogromna, al' neću da pretjerujem) na koktel prilično prosječnih, većinom izlizanih tipova i gomile potpuno anonimnih bendova, a da se za sve to ne potroši ni jedna petina para kao u slučaju DF-a?

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2012, 14:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
_зока je napisao:
Pa ako ne opstane financijski,neće ni na bilo koji drugi način.

Mislis finansijski? 8)

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2012, 15:50 
Administrator
Korisnikov avatar

Jbg,uticaj jedine televizije koju se na ovim prostorima isplati gledati :wink:

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2012, 16:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Citiraj:
(mozda i neko iz Slovenije, njih bas ne pratim nesto...)

Iz Slovenije npr. Siddharta, iz Hrvatske npr Omega Lithium i Rising Dream, to su bendovi koje bih ja volio čuti.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2012, 16:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Uh kad bi dosli Siddharta bilo bi super, ali nemaju oni para za njih...

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2012, 16:05 
Administrator
Korisnikov avatar

Warrior of the Light je napisao:
Iz Slovenije npr. Siddharta,

Zbog ovoga bih i ja došao na Kastel :)

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2012, 16:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Freak on a leasH je napisao:
Citiraj:
Ali 3 gore spomenuta benda ne mogu dovest u BL 10000 ljudi iz okolnih gradova...6-7 jakih domacih bendova moze dovest ljude iz okoline koji ce nastavit da dolaze iz godine u godinu jer ako budemo racunali na BL publiku necemo daleko dogurat....cijena nije ni blizu "tu negdje"...strani izvodjaci uzimaju grdnu lovu (ne kazem da ne vrijede nego samo mislim da za nase uslove nisu komercijalno isplativi)....i meni je bilo extra vidjet Kosheen uzivo ali prevelik je to zalogaj...Goblini, Elemental, TBF, Urban, Superhiksi, Eyesburn (mozda i neko iz Slovenije, njih bas ne pratim nesto...) i siguran sam da publika nece izostati (naravno opet ne BL publika)....ili ako vec hoces da budes faca iskesiraj nekih milion i po pa dovedi RATM, Muse, Jamiroquai, Iron Maiden pa da vidim kako ces proc kroz gospodsku od gomile ljudi....ne treba bit pretjerano pametan, treba samo prekopirat od ostalih....al pravit polualternativni festival za 200 ljudi iz BL koji to slusaju i voljni su izdvojit 10km za tako nesto - mislim da nema bas puno smisla....

Dobra..

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2012, 16:26 
Veteran
Veteran

Evo ga riješenje iz Hrvatske za privlačenje i starog i mladog i rokera i rejvera(nema porebe za plaćanje after-parti didžejeva). Dolaze garant za 1500 evra i okrenutu pečenicu.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eiJhXku5LaM[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2012, 13:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Citiraj:
(mozda i neko iz Slovenije, njih bas ne pratim nesto...)

Iz Slovenije npr. Siddharta, iz Hrvatske npr Omega Lithium i Rising Dream, to su bendovi koje bih ja volio čuti.

giometar je napisao:
Uh kad bi dosli Siddharta bilo bi super, ali nemaju oni para za njih...

_зока je napisao:
Iz Slovenije npr. Siddharta,

Zbog ovoga bih i ja došao na Kastel :)

+1

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2012, 13:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Što se mene tiče, neka dođe ko god i neka vi svi budete zadovoljni. :D Meni je samo želja da se Demofest održi i preživi.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2012, 00:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 22:37
Definitivno bih isao kada bi dosla Siddharta mada cu ga vjerovatno posjetiti i ove godine samo ako se zadesim u to vrijeme u BL.
A o Brkovima da ne pricam hahaha, takve budale vrijedi poslusati uzivo :D

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2012, 16:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

http://www.klix.ba/magazin/muzika/na-ovogodisnjem-demofestu-u-banjoj-luci-nastupa-39-bendova/120614110

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2012, 17:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Citiraj:
I ove godine, ulaz na sve sadržaje festivala je potpuno besplatan", poručila je glasnogovornica Demofesta Brankica Stojanović.

:wav:

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2012, 17:25 
Administrator
Korisnikov avatar

Malo su se prizvali pameti i skontali da za manje novca mogu dovesti jednako interesantne bendove, samo sa ovih prostora.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2012, 18:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Djelimo misljenje....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1147 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 58  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]