banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 23:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 71 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Pearl Jam
PostPoslato: 06 Nov 2011, 21:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Freak on a leasH je napisao:
Citiraj:
A ako cemo o vokalnim sposobnostima, Vedder Staleyu nije ni do koljena a kamoli onaj bijedni poderanko iz Nirvane.
Pa onako iskreno...kad su u pitanju vokalne sposobnosti svi se oni mogu saget Cornellu....a njih trojica su mi u pola kile...pokusaj otpjevat jedno pa drugo pa trece...jedino je Soundgarden nemoguc...Nirvana teska....PJ onako...AiC jos laksi....govorim za ljude koji znaju pjevat...ja ne znam....

Volis da obrnes pa to ti je.
Nirvana teska za otpjevati??
Boze...

Linija bi isla ovako, Nirvana - Vrapcici - Pearl Jam - Soundgarden - AIC.

Sully Erna (ko zna ko je, zna o kakvim se vokalnim mogucnostima radi) je izjavio da jedino Staleya ne moze da skine (a AIC su mu idoli, kao i citavom Godsmacku).

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 21:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Ja ti govorim o stvarnim vokalnim sposobnostima....ne o tome koliko je ko ovakav ili onakav na bini ili mozda boja glasa ili neke takve tripove....govorim za vokalne linije koje su lake ili teske....svirao sam sa ljudima i AiC i Pearl Jam i Nirvanu....nisam jedino Soundgarden ali jesam Audioslave sto mu dodje na isto....uvijek najvise problema sa Cornellom i Kurtom....

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 21:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Veder je gotivan zato što ima specifičan vokal, i način pjevanja, nije on sad vokalni krem, kao ni Stejli, samo što AIC ima one lijepe vokalne harmonije, pa više prija uvetu, a tu zasluge ima i Đuro Selaković :D A Kornel je jedan od najboljih hard rok vokala uopšte, on je sa te vokalne strane, rame uz rame sa Gilanom, Plantom, Fredijem, Brusom, i ostalim velikanima.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 21:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Cornell ima glascinu, tu nema sta, on ima prednost jer ima mozda najvisi raspon od svih doticnih koje pominjemo ali energicnost kakvu ima Staley nema niko od doticnih.
Mislim da Man In The Box ne moze niko ziv da otpjeva ni priblizno onako kako je to uradio Staley.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 21:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

E vidis...ti sad pricas o necemu potpuno drugom....Staley je bio faca sto se tice same izvedbe....ne samo u AiC nego i u Mad Seasonu....al to je vec stvar ukusa....meni npr je Vedder neprejebiv po tom pitanju...al opet kazem...stvar ukusa...

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 21:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne, mislim na energicnost u samom pjevanju, vokalnu energicnost, koristenje svog glasa.
Kurt je bio energican (onda kada nije stenjao kao dijete) ali je imao prosjecan glas.
Staley ima glascinu ali je uvijek pjevao na maksimumu. Slusao sam Sullya kako pjeva mislim bas Man In The Box negdje uzivo, bio je koncert posvecen Layneu, pjeva on ali se napreze do zla boga, Staley je to pjevao bez po' muke.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 21:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A jesi tezak pa to je zlo...aj malo prosetaj pa priupitaj likove koji znaju sta im je teze pjevat.....to koliko se ko napreze onda ili sada objesi macku o rep....Staley je dobar...Cornellu nije ni do koljena...bio je veliki nindza i frontmen...kraj price....

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 21:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sta imam pitat' neke likove??? Otkad je to mjerilo? Mjerilo je kako neko skine glas i performans. Moze neko reci da mu je tesko pjevati Cecu i da li to znaci da je Ceca jebena pjevacica? Svasta i ti pricas.

Moze neko reci da mu je teze pjevati osobu x od osobe y ali kakve to veze ima, ono sto je bitno je sta ce biti bolje skinuto.

Cornell jeste dobar, mozda cak i bolji u tehnickom smislu ali cak ni Cornell ne bi mogao otpjevati ovo:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5rwZiTVr7Sk[/youtube]

Kao sto komentar dolje i kaze "Deniers, be absolved at 4:56. Layne at his most immortal..."

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 21:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Stvarno si nedokazan....glas i performans je uzalud skidat....jedino sto mozes je skinut bas tacno te tonove koje je taj neko otpjevao i ti ih onda otpjevat....a to kopiranje glasa, energicnosti, pojave...to je suludo...ja licno mislim da Veddera ne moze niko ziv na ovoj planeti skinuti...al da li ga to cini najboljim pjevacem...pa i ne bas....razgranici tehnicke mogucnosti od svega ostalog....tehnicke mogucnosti te cine dobrim pjevacem....sve ostalo te cini na neki nacin besmrtnim....dobrih pjevaca danas imas buljuk....pogledaj sve i jedan talent show i imaces ih tovar....al ni jedan ne postaje besmrtan....Man in the Box ne moze niko izvest kao Staley...tacno...ne moze ni jednu AiC pjesmu...al niko ne moze ni jednu PJ pjesmu izvest kao Vedder...ma koliko se trudio....al tu je naglasak na izvest...otpjevat u ton moze dosta ljudi...

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 22:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Loveless je TV u boji.

Prije ih nisam nesto gotivio, ali u zadnje vrijeme ih slusam sve vise.
Liso, "Just Breathe" :thumbright:

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 22:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
Elvis Presley je napisao:
Freak on a leasH je napisao:
A ako cemo o vokalnim sposobnostima, Vedder Staleyu nije ni do koljena

Ovo je jedna jako subjektivna stvar.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 22:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Priče "ovaj ovome nije do koljena" su bezveze. Najmoćnije karakteristike vokala u roku su autentičnost i energičnost, a nju imaju (ili su imali) svi spomenuti pjevači. Stejli je imao možda i najmanji raspon od te četvorke, ali ga to nije sprečavalo da pjeva na jedinstven način. Prosto, ti ljudi su pisali te pjesme, prilagođavali ih sebi, i teško je očekivati da ih neko može otpjevati na način na koji su to oni radili. A od podražavanja nečijeg glasa dobijem nagon za povraćanjem (pogotovo na ovim domaćim idolima, kad se pojavljuju n-te kopije pokojnog Proeskog). Glas je jedna od najličnijih stvari koje imamo, te će dobri pjevači iste pjesme pjevati različito, i na svoj način, a ne bolje ili lošije.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 23:13 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 08 Sep 2011, 13:59
Popokatepetl :thumbright:
I jos bih dodala da je svaciji dozivljaj necijeg glasa i emocije koju prenosi jako subjektivan...samim tim, ovakve rasprave su suvisne...beauty is in the ear of the listener :D

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 23:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 22:37
Popokatepetl opet najpametniji od svih.
Bravo za post

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 23:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ona parola "o ukusima ne vrijedi raspravljati" je najgluplja floskula svih vremena.

Umjetnost niti teorija umjetnosti ne bi postojala kada bi se ta recenica uzela kao validna.
A vi sad kako hocete.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011, 00:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 22:37
Slazem se ja sa tobom da ta parola nema bas nekog smisla ali ti i Freak se natezete na par tema i stalno se vrtite oko iste stvari, ti imas svoje misljenje a on svoje i obojica mislite da ste u pravu i tu nema pomoci. 50 stranica mozete ispisati i i dalje ce stvari ostati iste :D :wink:

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011, 01:28 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Ja bih se slozio sa tezom da je sve subjektivno. "Just Breathe" je meni jedna od najdosadnijih dzemovih pjesama :lol: . Booooooring :confused2: :confused3: :confused4: :lol: :lol: :lol: .

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011, 02:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ona parola "o ukusima ne vrijedi raspravljati" je najgluplja floskula svih vremena.

Umjetnost niti teorija umjetnosti ne bi postojala kada bi se ta recenica uzela kao validna.
A vi sad kako hocete.

Što se fraze tiče, slažem se. Ako ništa, bilo bi prosto nezanimljivo, ako se o ukusima ne bi raspravljalo. Uostalom, sve tvoje prethodne tvrdnje su bazirane na ukusu, ne na nekim objektivnim pokazateljima.

Elem, kao što Kornel ne bi mogao da otpjeva Man in the Box kako spada, Stejli nikad ne bi mogao Cochise. Posmatranje tih ljudi van konteksta nam često daje nepotpunu sliku. Svi ovi spominjani momci, van svojih bendova vjerovatno ne bi ostavili neki veći trag kao pjevači, osim možda Kornela. Međutim, njihove vrline u potpunosti dolaze do izražaja tek kad ih posmatramo kao kompletne stvaraoce, a ne samo "tamo neke momke koji su se drali u mikrofon".

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011, 02:24 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Popokatepetl je napisao:

A vi sad kako hocete.

Što se fraze tiče, slažem se. Ako ništa, bilo bi prosto nezanimljivo, ako se o ukusima ne bi raspravljalo. Uostalom, sve tvoje prethodne tvrdnje su bazirane na ukusu, ne na nekim objektivnim pokazateljima.

Elem, kao što Kornel ne bi mogao da otpjeva Man in the Box kako spada, Stejli nikad ne bi mogao Cochise. Posmatranje tih ljudi van konteksta nam često daje nepotpunu sliku. Svi ovi spominjani momci, van svojih bendova vjerovatno ne bi ostavili neki veći trag kao pjevači, osim možda Kornela. Međutim, njihove vrline u potpunosti dolaze do izražaja tek kad ih posmatramo kao kompletne stvaraoce, a ne samo "tamo neke momke koji su se drali u mikrofon".

Jope omanji referat. Pocni pisati roman, pomoci cu ti oko razvoja likova :lol: .

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011, 02:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne moraš me citirati, ako pišeš odmah psolije mene, a ne naglašavaš ništa posebno,
Spoiler:
ljaneru jedan budžački :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 71 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]