Čisto da prokomentarišem...
O žanrovsko sadržajnom dijelu svirke mislim da je glupo pričati, jer neko voli ovo neko ono...
Sa tehničke strane: Tanker jeste imao najbolji zvuk i tu dileme nema. Po meni su u pitanju dva razloga.
Prvo, u pitanju je bend koji je, po meni i po onom što vidjeh na bini, najviše vremena, energije pa i novca uložio u taj zvuk. I to se čuje.
Drugo, sound je na cijelom događaju radio tonac Tankera, tj. moja malenkost. Kao što reče Popokatepetl, od svih bendova Tanker znam u dušu. Znam tačno kakav sound želim, znam aranžmane pjesama, znam tačno šta se u kom momentu dešava i onda sve zvuči tako kako zvuči!
Da ne bude zabune... držeći do svoje profesionalne reputacije dao sam svoj maksimum da i ostali bendovi zvuče najbolje moguće. Uostalom, svi koji su prisustvovali višesatnoj tonskoj probi su to mogli i vidjeti. Na kraju krajeva... svi bendovi koji su svirali su bili prezadovoljni zvukom koji smo postigli.
Iskreno... meni je žao što ostali bendovi nisu imali svoje tonce pa da čujemo ko šta ima da ponudi u kompletu. Uostalom, ispostavlja se da je "investicija" Tankera u stalnog tonca bila itekako ispravna, te vjerujem da su i ostali nešto naučili iz toga...
Sa malim zakašnjenjem... hvala svima koji su podržali ovaj događaj i koji su svojim prisustvom pomogli Tankeru da napravi možda i najveći korak za heavy scenu ovog grada.
Vidimo se na Wackenu!