Synonym je napisao:
Isprobacu i to, hvala na savjetu. A interesuje me jos jedna stvar - posto planiram naredne sedmice kupovati i nove zice za svoju gitaru (jer su stare malo zahrdjale od stajanja), pa me interesuje da li da kupim zeljezne ili plasticne zice? Koje su bolje za pocetnike?
Hvala unaprijed
a) Za pocetak je plastika bolja, da ti otvrdnu jagodice, da ne prokrvare bas odmah

b) Kakvu gitaru imas? Mozda na nju ne smijes ni staviti metalne zice da ne iskrivis vrat i od neceg svirljivog napravis ukras na zidu ....
Inace, za pocetak dok ne savladas osnove (pravilno drzanje vrata, oslonac, prsti, bla bla bla ....) zaebi internet i nadji nekog da ti pokaze kako i ispravlja greske bar prvih nekoliko mjeseci. Ako ne nadjes nikog ili si tanak sa lovom, salji pp, mozda nadjem malo vremena (jednom sedmicno max)

Naravno, za dz .... tj. placas kafu/pivu/pivcugu ....

I kad smo vec kod neta i youtube saso mange gitarskih cuda, nije lose pogledati petrucija i njegova rastezanja, satrijanijeva dimska zagrijavanja i dejva vinera (ili kako vec), vaijevog ritam gitaristu .... on je u stvari jedini moj supskripsn na jutjubu (pored pajperovaca .... ali oni se ne racunaju jer nemaju veze sa trvv gitarama i brzim solazama

)
elem, evo link
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CSlZhU9l7DM[/youtube]