Jedva nađoh sliku, ovo nije moja gitara, ali je identična.
Prema serijskom broju, proizveden 1986. Imam ga već pet godina, kupio sam ga u prilično jadnom stanju, ali sam ga renovirao koristeći originalne dijelove, do posljednjeg šarafa. Zvuk mi se svidio ali su mikrofoni imali poprilično šuma, pa sam ih zamijenio za DiMarzio HS2, HS3 i Class of '55, tako da ima solidan zvuk, bilo koju vrstu muzike da sviram. Lično preferiram malo žešći zvuk, mada i rockabilly zvuči dobro na njemu. Vrat mi odgovara više nego kod Les Paula (doduše, bila je kopija, ali sam probao mnoge), od kojeg sam dobijao grčeve u lijevoj ruci. Nisam samo siguran koji je profil vrata (imaju različite oznake), ali se razlikuje od drugog "strata" kojeg imam (takođe "posuđena slika" ali identična gitara):

Srce mi se cijepa dok pišem, ali što duže sviram na ovoj gitari, sve više me nervira. Zvuk preko pojačala ili razglasa je OK, bolji nego kod mnogih drugih gitara koje sam probao, ali "unplugged" ne zadovoljava baš. Možda nisam još potrefio žice, probao sam sa originalnim (.012-.052), bila je tvrda, a sa .009 je prviše mekana i raštimava se. Ostaje da probam još .010 i .011 pa da vidim da li da je zadržim ili da je se riješim. Ionako sada ima mnogo boljih a jeftinijih gitara.
Probavao sam neke Washburn, Ibanez i Epiphone, sve zvuče dobro i odgovaraju mi pod rukom, pa ćemo da vidimo.