banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 00:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 100 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Jun 2009, 11:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2008, 00:01
Freak_on_a_leasH je napisao:
veverushka je napisao:
gresis! skolovan pevac, ako zna znanje, on u sustini moze sve da peva. a za svaku vrstu pevanja potrebno je uciti, jer ako znas zasto ti se neke pozitivne i negativne stvari desavaju u toku pevanja i interpretacije, onda mozes sebi i da pomognes da ti se ne desavaju, ili da ih usavrsis. ljudi misle da svako moze da peva, i da je to super. niste ni svesni koliko pevanje, sada govorim o nepravilnom pevanju, moze da naskodi organizmu,a narocito da nasteti i trajno osteti glavni glasovni organ- glasnice. a prvi stepenik ka propasti je promuklost, cesca ili redja, nebitno. alergicna sam na one koji misle da samo trebaju da uzmu mikrofon i da pevaju kako god znaju i umeju.

evo jedan savet: ako ste amaterski pevac, jako dobro i koncentrisano se slusajte, jer u pevanju, glavni pokazatelj pravilnosti i nepravilnosti je vase uvo!!!!!!!! pomocu njega cujete dobre i lose emisije tona, tj. da li je vase pevanje lepo i opusteno ili ruzno i, tesko i napeto! onog trenutka kada vas zaboli grlo ili ton pocne da se orekida, odmah prestanite sa pevanjem. mi svi mislimo da ce nase glasnice izdrzati sve. i hoce, u tom trenutku, ali ce se posledice tek kasnije osetiti. i molim vas, nikakve septolete kao prevencija ili protiv bolova i promuklosti. ako ste promukli, ni sam bog vam ne moze pomoci. samo jedna metoda omogucava oporavak, a to je CUTANJE! SAPUTANJE, ili tiho pricanje (navodno suzdrzavanje), je stetnije cak i od dranja!

ako vas grlo jako boli, tad jedino posisajte bombone koje se zovu Tantum Verde, kupuju se u apoteci.

post jeste dugacak, ali zaista bi bilo dobro da ga neskolovani pevaci procitaju

pozdrav uz najbolje namere i zelje!

Djevojko draga nemoj me pogresno shvatit al ovakav post moze napisat samo neko ko nema dve ciste o pjevanju....

hvala na komplimentu, ali nisam sigurna koliko ti imas! da bismo oboje svoje znanje o pevanju dokazali, predlazem da se nadjemo, pa cu ti i teorijski a i prakticno pokazati!

a tvoje znanje o pevanju me jako zanima!!!!

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2009, 13:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Ako ces iskreno ja znanja o pjevanju nemam uopste al barem ne odvalim glupost....

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2009, 13:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Freak, ne bi ti sad bio u kozi...Ko vidi veveruskino lice (kad je ljuta) umire u najstrasnijim mukama! :D :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2009, 13:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Cuo sam....rekao mi Block out....al aj stacu sad kad sam zakuvao....ostaje mi samo da casno poginem.... :D

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2009, 13:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Cuo sam....rekao mi Block out....al aj stacu sad kad sam zakuvao....ostaje mi samo da casno poginem.... :D

block out? hm...

a koju sam to glupost ja izvalila?

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2009, 14:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

veverushka je napisao:
skolovan pevac, ako zna znanje, on u sustini moze sve da peva.

veverushka je napisao:
ljudi misle da svako moze da peva, i da je to super. niste ni svesni koliko pevanje, sada govorim o nepravilnom pevanju, moze da naskodi organizmu,a narocito da nasteti i trajno osteti glavni glasovni organ- glasnice.

veverushka je napisao:
alergicna sam na one koji misle da samo trebaju da uzmu mikrofon i da pevaju kako god znaju i umeju.

Mislim da ce bit dovoljno....imala si ti tu i korisnih savjeta.....al posmatras pjevanje iz jednog ugla....a postoji vise uglova....

veverushka je napisao:
block out? hm...

Ha...da ne povjerujes....al ova banjaluka je malamalamalamala

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2009, 14:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ovaj prvi citat sam objasnila u postu posle onog velikog posta. a naravno da moze sve da peva, ali da li ce tim nacinom pevanja pogotiti stil, to je druga stvar.

a svi ostali citati,ne da nisu glupost vec su cinjenice iza kojih stoje naucna istrazivanja! decko, da ne bih rekla nesto pogrdnije kao sto je idiot ili debil, uzmi neki udzbenik vokalne tehnike, pa kad to procitas, onda se javi.ak oista shvatis! do tad, odbij! jer ti si toliko ogranicen, da nemam reci za takve kao sto si ti!

nepravilno disanje i pevanje, itekako mogu da naskode! hoces da kazes da je promuklost pravilna pojava? ili polipi na glasnicama i jos mnogo toga...?

a sto se tice disanja, u drevnoj kini su pravilnim disanjem mnoge bolesti lecili. joga se zasniva na pravilnom disanju...i jos mnogo toga...

zato, odbij od tema o kojima blage veze nemas!

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2009, 14:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Legendo....ne uci se sve iz udzbenika....pogotovo ne moderna muzika.....

Citiraj:
posmatras pjevanje iz jednog ugla....a postoji vise uglova....

Procitaj ovu recenicu vise puta dok ti ne legne kako treba....

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2009, 14:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Legendo....ne uci se sve iz udzbenika....pogotovo ne moderna muzika.....

Citiraj:
posmatras pjevanje iz jednog ugla....a postoji vise uglova....

Procitaj ovu recenicu vise puta dok ti ne legne kako treba....

ti teoriju procitaj, a ja cu ti praksu pokazati. a koliko si ogranicen govori cinjenica koliko ti ne kontas kada ti se nesto lepo napise. ja svaku rec necu da ti objasnjavam, kada su mnoge stvari logicne, a tebi ocigledno nisu, jer ih ti ne kontas. a ti mi nemoj govoriti o tome kako se pevanje treba posmatrati. to znam bolje nego sto ces ti ikad biti u mogucnosti da shvatis!

pozivam te da upises pevanje na akademiji! ja cu ti predavati! mozda tad nesto i naucis...

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2009, 14:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Opet ti.....moderna muzika je u pitanju...znaci ne klasicna....znaci ne skola....znaci samouki ljudi u 99% slucajeva (onih 1% cine sve one pevaljke koje su jos kao male pocinjale u skolskom i crkvenom horu)....

Skoro svi pjevaci kojih sam se ja naslusao su uzeli mikrofon i pjevali....kad je zvucalo - zvucalo je...kad nije onda su popravljali....disali su kako su disali...i nepravilno se dernjali zato sto su se curice lozile na to....to se zove samouki ljudi....nikakve filozofije, nikakve skole....skontavali su sve sami....i danas su vrlo cijenjeni pjevaci u svijetu "moderne muzike".....

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2009, 14:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

uzaludno je objasnjavati neke stvari. poslednje sto cu reci je da uglavnom svi ti koji su uspeli u pop ili rock muzici ili kojoj god, su uzimali casove... sta god da pevas, trebas da znas sta radis i zasto se neke stvari desavaju! i to uopste nema veze sa operskim pevanjem.

svoje vreme i znanje ne zelim da trosim na gluposti i to sa osobom koja pojma nema!

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2009, 14:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

veverushka je napisao:
svoje vreme i znanje ne zelim da trosim na gluposti

I nemoj....i ne treba da ga trosis na gluposti....zadnji put kad si ga tako trosila stvarno su ispadale gluposti....

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2009, 14:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

veverushka je napisao:
svoje vreme i znanje ne zelim da trosim na gluposti

I nemoj....i ne treba da ga trosis na gluposti....zadnji put kad si ga tako trosila stvarno su ispadale gluposti....

jadna tvoja mama kad te rodila sa toliko pameti! gde je njoj pamet bila....verovatno se i ona pita....

cova , mozes slobodno da od*ebes!!!!

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2009, 14:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2007, 11:41
Kako nepotrebni komentari i sukobi... ili mozda i potrebni! Skolovanom muzicaru je jako tesko kada shvati da neko ko nema ni dana skole koristi instrument podjednako dobro kao i onaj sto je sjedio u klupi i vjezbao svoj instrument godinama... a ovaj neskolovani na sve to cak ima i naslove i koncerte i slavu!

Ja cu jos jednom iznijeti svoje misljenje da skolovan pjevac, citaj operski pjevac, nije u stanju (s obzirom na to da je godine i godine svog zivota potrosio kako bi zvucao kao operski pjevac i svoj instrument oblikovao za izvodjenje takve muzike) tek tako pjevati neklasicnu muziku. Svako ko misli drugacije neka proba otpjevati punim glasom npr. ona ispjevavanja kod Ivane iz Negativa (lupam, ima i gomila drugih primjera, ona mi je sad pala na pamet, jer sam je malo prije nesto slusala), pa ce vidjeti da ce glas sam odreagovati na operski nacin. Necete moci pjevati kako taj stil pjevanja nalaze! A ima i nekoliko primjera kada operski pjevac pokusa samouvjereno da pjeva "zabavnjake"... to zvuci presmjesno.... nakaradno! A i sama sam prosla fazu, podugu fazu, kada sam pocela pjevati u bendu, nakon samo par godina ucenja pjevanja u srednjoj skoli... Ali, radom sve postignete, samo je vazno koliko vam je vazno to oko cega se trudite....

Svaki pjevac, narocito onaj skolovan bi zavidio jednoj Ymi Sumac ili Mariah Carey koje nisu skolovane....

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PggLccRN6Ds&feature=related[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=k4mUkmUfGDA[/youtube]

izvolite uzivajte...

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2009, 15:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nije ona samo uzela mikrofon i samo tako pevala sve to sto peva. snezana savicic je dala jako dobar komentar kada smo pricale o ovakvim pevacima. neces mi reci da maraja peva one visine na dahu?!

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2009, 15:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Cek cek...imam i ja jedan....
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fc3XClcTI-s[/youtube]
Molim da mi neko objasni u kojoj se skoli uci ovako pjevat....

@veverushka
Pripazi malo na rijecnik...i nemoj se puno nervirat...nije dobro za zivce...

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2009, 15:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PggLccRN6Ds[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2009, 15:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

A sta mislis kako ih pjeva? Jedna je tehnika disanja... da ne pjeva tako nikad ne bi uspjela otpjevati one tonove na onakav nacin, a pogotovo da ne zazvuce "operski"...
S druge strane, i pjevaci koji uce moderno pjevanje, pogledaj po netu, imam ih ja kuci gomilu - skola modernog pjevanja, i tu ima sta da se nauci...

Otpjevaj ih ti onako, ne bas one ekstremne visine, pa ces vidjeti da zvuk nece biti mnogo drugaciji, ako pjevas dinamicki kao ona....

Poslednji put menjao F.I. dana 07 Jun 2009, 15:13, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2009, 15:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
@Freak

Eddie je tata za sve skolovane i neskolovane pjevaljke :lol: :lol: :lol:
(a da ne pominjemo sad Chrisa Cornella i Geoff Tatea i ostalu kompaniju)

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2009, 15:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Cek cek...imam i ja jedan....
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fc3XClcTI-s[/youtube]
Molim da mi neko objasni u kojoj se skoli uci ovako pjevat....

@veverushka
Pripazi malo na rijecnik...i nemoj se puno nervirat...nije dobro za zivce...

F.I. ce ti to bolje objasniti. majo, ni ti ih ne bi mogla otpevati osim falsetom. kod zena se to drugacije zove.

ja se ne nerviram, samo se pitam postoji li granica tvoje gluposti?! :-?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 100 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]