banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Maj 2025, 23:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 51 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Maj 2009, 22:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2008, 00:01
ajkula je napisao:
Ne pricamo o vrsti muzike nego o kvalitetu svirke.. A svirka se ne sastoji od solaze elektricne gitare u sto visem tonalitetu.. Ima tu i slap.a i svaceg neceg :D

Socialbug.. ako si muzicki potkovan onda cemo o ukusima ako si amater, caolina 8)

a koliko si muzicki potkovana?

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2009, 22:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 23:07
Ahhh, pusti nju veve, tutonoše znaju sve najbolje, sa njima ne treba ulaziti u raspravu - zatrpaće te... DREKOM :wink:

So Dance Your Own Dance, And Never Forget!

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2009, 22:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

nasmjeshiti luzer je napisao:
Eh, ajkulo sa ljudskim likom :) ...
Jeb'o ti ovo...sta sve danas treba objasnjavati.
Ja, iskreno, ne smijem da kazem cak ni da mi uopste znamo svirati(kad se sjetim prosle probe :confused3: ), ali isto tako moram reci da su stvari koje Soundbeat potencira prosto - njesra.
I sto bi se bilo koji covjek morao stiditi(pa i ovi sto ne znaju svirati), da glasno kaze ako misli da je neki bend (iako tehnicki savrsen) ustvari, obican madjarluk. Budite slobodni :flower: .
Evo ovako recimo :D :
" O.K. band, Dino Merline, pomenuti Soundshit-e, pa i ti svevisnji gospodine Djule iz Van Gogh-a(u zadnje vrijeme doticni pravi samo neopisiv shund;ja to od sramote ne bih ni na ekskurziji svirao), svi ste vi najobicniji smecari koji prave neke bezidejne pjesmice kao instant supu iz vrecica! Pu!!!"
To je kao ona prica da je Malmstin super gitarista. Jest' zamalo! Muzika mu je nepodnosljivo neinteresantna.
Evo ja upravo slusam James-a Brown-a+njegov funky bend i ne mogu da se nacudim koliko su ljudi isli ispred vremena. Izmislili su loopove i hip-hop jos u sezdesetim+svirali sve to uzivo. I kad sam se taman uzivio u njihove beat-ove, ja sam, nesrecnik, bas morao procitati ajkulin post u kom je rekla kako je Soundbeat neki jebeno dobar bend. E pa nije.
P.S. Bio sam ljutit pa sam malo oduzio, izvinite. Izvini i ti ajkulo, nije ovo nista licno, to je samo moja borba protiv instant muzike koja se pravi kao dodatak m:tel-ovim paketima...

Nazovi to pravim imenom - SRANJE

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2009, 01:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
ajkula je napisao:
Ne pricamo o vrsti muzike nego o kvalitetu svirke.. A svirka se ne sastoji od solaze elektricne gitare u sto visem tonalitetu.. Ima tu i slap.a i svaceg neceg :D

Socialbug.. ako si muzicki potkovan onda cemo o ukusima ako si amater, caolina 8)

Na neke stvari covjek jednostavno ne moze ostati nijem...jos nije naucno dokazano, ali je valjda svakome sa zdravim razumom sasvim jasno da je citav istorija muzike imala dovesti samo do jednog - do pojave elektricnih gitara, a one svoju svrhu najbolje ispunjavaju ako se na njima sviraju brze, sto brze solaze, te da se u toku iste sto vise proseta po vratu...u tom slucaju i nije bitno da li basista svira slap ili ne, cak ni da li ga uopste ima, da li pjevac ima problema sa intonacijom ili bubnjar sa ritmom.

Tako da :evil:

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2009, 04:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
A zla :lol:

Nego muzicari, idemo veceras na koncert? :D Ili je i ona iskomercijalizovana smecarka? :lol:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2009, 07:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2008, 00:01
socialbug je napisao:
Ahhh, pusti nju veve, tutonoše znaju sve najbolje, sa njima ne treba ulaziti u raspravu - zatrpaće te... DREKOM :wink:

samo me interesuje koliko je ona muzicki potkovana, tj. spada u profesionalne (skolovane) muzicare ili cisto rekreativno se bavi tim. valjda ce da odgovori!

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2009, 07:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Joj, elitizma oko Soundbeata. :-?

Ima li večeras koja svirka?

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2009, 07:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Valjda ima, Kastel - Josipa Lisac...

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2009, 07:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Vidi stvarno! Pa koliko je ulaz? Potpuno sam zaboravila, nigdje plakata nisam vidjela..

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2009, 08:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Ulaz 20km za Josipu....

@ajkula
Djevojko draga niko tebi nije rekao da Soundbeat ne zna svirat....sta vise likovi ubise puru...ja malo odem na njihovu svirku da vidim sta Zoka radi na basu i dovoljno mi je, al komplet muziku koju sviraju u vecini slucajeva ne mogu da svarim....al bez obzira na sviranje oni su i dalje lokalni tezga bend....a to znaci da nisu autorski bend, nego sviraju iskljucivo tudje pjesme....gradu treba nesto takvo definitivno.....al jel ja to moram hvalit....100 puta sam pohvalio njihovo umjece sviranja al ih to nigdje nije dovelo....da li zato sto nemaju ideje ili jednostavno nece da ih iznose, ne znam, to je do njih....al na takve bendove reagujes u fazonu "bio sam sinoc u toj i toj kafani svirao neki bend, dobro sviraju" i prica zavrsava....ne mogu se ja odusevljavat kad oni sve te pjesme sto sviraju nisu ni jednog momenta uradili boljima, nemaju (ili mozda imaju ali je ne sviraju) ni jednu svoju stvar....nista novo nisam cuo....a ono staro je izlizano vec milion puta....

A sto se tice muzicke potkovanosti...
ajkula je napisao:
Ima tu i slap.a i svaceg neceg
ovi termini sto si ih nabrojala (uzecu i da je "svaceg neceg" termin, mada ne znam kako al eto) te ni jednog sekunda ne cine muzicki potkovanom....istovarit glupost i onda nekoga prozvat da nije muzicki potkovan nema smisla....

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2009, 08:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Vjeverice slatka radoznala :roll: skolovan sam muzicar :wink:
I da me ne bi prozivala kao sto imas obicaj.. sledece tri sed me nece biti na netu.. tako da, svaku daljnju raspravu mozemo ostaviti za period iza toga. A mozda se vidimo na kojoj svirci :D

Ziv'li 8)

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2009, 10:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2007, 11:41
Uuuuuuuuuu sto mi ovde imamo mnoooogo skolovanih muzicaraaaa...

P.S. Samo cu vam reci da je svirka Maje Tatic, koju boldujete, bila odlicna! Mozda nisam ja bas ta koja treba hvaliti tu svirku, ali publika se odlicno provela i tu se svaka prica zavrsava, atmosfera je bila odlicna. Odavno mi nije bilo tako dobro na stejdzu!
Sta da vam kazem kad su okorjeli rokeri, nasi drugari, trazili bis :)! A slag su bili takmicarski rafting timovi, koji su jos vise doprinjeli dobroj atmosferi! Oni Brazilci su lom napravili... :) :lol:
Jako lijep koncert....

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2009, 10:37 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Maj 2009, 10:26
E vak :D . Ne mogoh da ostanem ravnodušan na pojedine izjave pojedinaca poput ajkule pa pošto vas već dugo vremena čitam i divim se ( i pametnim stvarima i gomili gluposti ) odlučih da vam se javim malo. Jedno je poštovati muzičara kao čovjeka a drugo kao njegovo djelo koje ti prezentuje. S obzirom da lično i dosta dobro( pojedine) znam sve članove Soundbeat-a usudim se da kažem da imam jako dobro mišljenje ( manje - više) o njima kao osoba ali to nije tema naše današnje emisije... 8) Što se tiče same svirke preksinoć ne znam šta da kažem. bilo je tu i ponešto pjesama u izboru koje se po mom ukusu daju poslušati... I onda dođe momenat u svakoj od tih pjesma kad idejno stvaralaštvo ljudi koji su komponovali te pjesme počne da se ježi negdje daleko osjećajući jako negativan naboj upućen sa bine... Razlog - jednostavan... Skup predobrih muzičara različitih pogleda na muzičke vrijednosti i segment beskrajnog dokazivanja pojedinaca u svoj svojoj muzičkoj edukaciji i tehnici... Da se radi o nekom jelu koje sam sam spremao ( ma koliko zvučao egoističan 8) ) morao bih da ga nazovem - SPLAČINA ! Složili se ili ne tako je! :evil3:
P.S. A joj pa oni su sinoć svirali u City Pub-u. :lol:
Vozdra raja i do slušanja...

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2009, 10:41 
Početnik
Početnik

Izvinjavam se na sitnim pravopisnim greškama ali se nadam da ćete razumjeti jer nisam čest na forumima a pišem "iz prve" i ne prevjeravam tekst da nebih nešto mijenjao ( osoba=osobama, sve:pojedine znam ups...lapsus)...

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2009, 11:07 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
ajkula je napisao:
Vjeverice slatka radoznala :roll: skolovan sam muzicar :wink:

Ovo me vraca na jedan slucajni susret...
Dakle, otisao ja (divnim cudom) na more. Za vrijeme vecernjeg izlaska upoznam dvije drugarice. Ispostavi se da jedna ide na muzicku akademiju u Beogradu - svira flautu. Kao i sva djeca kad se muvaju, pitam ja nju prastaro najgluplje pitanje koje postoji - ''Sta slusas?''. Tek ce ona, na moje iznenadjenje, jos gluplji odgovor: ''Dinu Merlina, on je tako super''.
Jebote! Aj' da je rekla Borisa Novkovica pa da joj oprostim :D (Ko mi tebe uze Tamara!Yeah!!! :headbang: ).
Pa to je kao kad bih ja, posto sam se skolovao za film i tv, izjavio da se lozim na ''Ljubav u zaledju''. Prosto nema logike. Neshvatljivo.

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2009, 11:19 
Početnik
Početnik

Ovo me vraca na jedan slucajni susret...
Dakle, otisao ja (divnim cudom) na more. Za vrijeme vecernjeg izlaska upoznam dvije drugarice. Ispostavi se da jedna ide na muzicku akademiju u Beogradu - svira flautu. Kao i sva djeca kad se muvaju, pitam ja nju prastaro najgluplje pitanje koje postoji - ''Sta slusas?''. Tek ce ona, na moje iznenadjenje, jos gluplji odgovor: ''Dinu Merlina, on je tako super''.
Jebote! Aj' da je rekla Borisa Novkovica pa da joj oprostim :D (Ko mi tebe uze Tamara!Yeah!!! :headbang: ).
Pa to je kao kad bih ja, posto sam se skolovao za film i tv, izjavio da se lozim na ''Ljubav u zaledju''. Prosto nema logike. Neshvatljivo.[/quote]

Ma ipak mi drago da ima još neko s kim se da nastaviti ( nadam se ) započeta tema... Umjesto Ravela Dino Merlin i slično... A ček da li ti reče da si se upoznao s dvije drugarice??? :lol: Ja sve svoje drugarice već znam...

Poslednji put menjao sve_ce_se_doznati! dana 22 Maj 2009, 11:22, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2009, 11:21 
Početnik
Početnik

A "jelde", neda se primjetiti da sam novi ovdje :-?

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2009, 11:28 
Veteran
Veteran

Upoznao sam dvije osobe zenskog pola koje su se medjusobno nazivale drugaricama. :D

A to sa citiranjem je stvarno patnja. Obrises li slucajno neku od zagrada ili sl, nece htjeti da odradi pos'o. Kompjuteri su stvarno glupe sprave :)

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2009, 11:51 
Početnik
Početnik

...ma kompjuteri su mila majka... jbg,kad kupuješ znaš da im je memorija ograničena :D

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2009, 12:14 
Veteran
Veteran

Aha. A jos kad malo ostare... pa pocnu dobijati crne rupe(bad sektore na HDD-u)...Pa kad si za kompom, k'o da se trijezan druzis s p'janim covom, stalno se pitas: ''Sto mi je sve ovo trbalo?'' :) .

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 51 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]