banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 00:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 66 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Apr 2008, 15:47 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
V@nja je napisao:
Citiraj:
U zadnje vrijeme (negdje od ljeta) slusam vecinski Vladu Georgijeva

Ozenice te Walter :D :lol:

:D Znam ja da Walter ima ukusa!

XIX century je napisao:
sve vrste jazza i bluesa. To sam voljela otkako mi je bilo 7 godina, čini mi se. Mislim znam da je to to, pošto je to jedini žanr koji nikad nisam prestala voljeti. Što se tiče konkretnih imena ili bendova, postoje mnogi, i obično jedan period slušam neki bend ili muzičara, pa onda se prešaltam na drugog, itd.. inače, u poslednje vrijeme češće slušam tišinu. A jazz najviše podsjeća na nedorečenost tišine, od svih vrsta mjuzike. :P

Ljubitelj sam, ali slab poznavalac! Da li znas neku stranicu za besplatno skidanje bluesa i jazza (a po mogucnosti da ne pokupim viruse...), i koga preporucujes?

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2008, 16:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
@liso ,znas da te drugarski volim ali:Ljubitelj sam, ali slab poznavalac! Da li znas neku stranicu za besplatno skidanje bluesa i jazza (a po mogucnosti da ne pokupim viruse...), i koga preporucujes?

to ima dodirnih tacaka sa vladom georgijevim utoliko sto na nekim pjesmama koristi el.piano i sto je on to ko'klinac slusao
inace ,osoba koja voli i ljubitelj je bluza i jazza tesko moze slusati sa ushicenjem uratke v.georgijeva koji btw za taj svijet nisu losi :cat:

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2008, 16:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Nekad sam slušao samo elektroniku, razne pravce, sve dok ih nije pojeo mrak minimalizma :angry3: Od svega toga, danas još samo Goa i dobar melodični Psytrance (nikako full on), recimo Chi-A.D., Astral Projection (stari!), Ra, MFG, Juno Reactor, Ka-Sol, E-Mantra, Lost Buddha...
Zatim Ambient, Psy-Ambient, New Age...
A u posljednje vrijeme (zadnjih 7-8 godina) puno slušam Metal, i to Symphonic, Progressive, Power, Power-Prog pa i Heavy, npr. Kamelot, Symphony X, Ayreon, Nightwish, Therion, Epica, After Forever i tako to.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2008, 16:31 
Stara kuka
Stara kuka

manitu uci da svira je napisao:
@liso ,znas da te drugarski volim ali:Ljubitelj sam, ali slab poznavalac! Da li znas neku stranicu za besplatno skidanje bluesa i jazza (a po mogucnosti da ne pokupim viruse...), i koga preporucujes?

to ima dodirnih tacaka sa vladom georgijevim utoliko sto na nekim pjesmama koristi el.piano i sto je on to ko'klinac slusao
inace ,osoba koja voli i ljubitelj je bluza i jazza tesko moze slusati sa ushicenjem uratke v.georgijeva koji btw za taj svijet nisu losi :cat:

Pricam o stranom jazzu i bluesu i ne zanima me ni da li ima ili nema veze s Vladom.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2008, 17:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
MonaLisa je napisao:

Pricam o stranom jazzu i bluesu i ne zanima me ni da li ima ili nema veze s Vladom.

liso u redu je.....(koja sam ja budala....)

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2008, 18:26 
Stara kuka
Stara kuka

Ne pravi se pametan... Sad smo i temu pokvarili... Ja se duboko izvinjavam.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2008, 23:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
Moj izbor je iskljucivo domaci rock:

-Block out
-Bjesovi
-Nista ali logopedi
-Obojeni program
-Jarboli
-Luna
-Arhangel
-Mizar
-Rambo Amadeus
-Majke
-Qurve
-Plejboj

...i svasta jos.....:)

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2008, 00:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
domatji Hip-Hop,Rap indie,experimental electronica,teKnooooo,reggae,punk,domatji rok,klasiku,psy,goa,,,ambient,chill,dark,full on...i Cojku Smrkasa :D

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2008, 00:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Ау, дје ископа Луну...мислио сам да више не постоји нико ко зна ко су они, кад оно...колега угодно сте ме изненадили... :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2008, 00:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Moja omiljena vrsta muzike jeste progresivni rok, odnosno (skoro) sve ono što se izrodilo nakon tamo negdje šezdeset sedme kad su se na sceni pojavili prvo Moody Blues i Pink Floyd, a ondak i Genesis, King Crimson, Yes, Van der Graaf Generator, Caravan, ELP i slični. Naravno, za početak svoje muzičke karijere smatram otkriće Dire Straitsa, koji su mi i dalje omiljeni bend, ali ih nešto rjeđe slušam. Posljednjih dvije-tri godine najviše slušam Camel i Jethro Tull, a posljednjih nedelja skoro isključivo Van der Graaf Generator i Caravan. Takođe strašno volim Chrisa Reu. Zaboravio sam da spomenem još i krautrok, daklem Tangerine Dream, Can, Kraftwerk i tako to.
Tangerine Dream bih preporučio svima koji vole ekstremno duge kompozicije sa ekstremno dugim gitarskim soliranjem. Caravan bih preporučio svima koji vole beskonačno dugo klavijaturno soliranje (album In the Land of Grey and Pink je nešto što MORATE da čujete ako to volite). Camel bih preporučio svima koji vole timski rad gitare i organa (da prostite) i kompleksne, a opet vrlo melodične i pitke kompozicije. Jethro Tull bih preporučio svima koji vole iživljavanje na flauti uz žestoku hard rok pratnju. Van der Graaf Generator bih preporučio svima koji mrze bas i gitaru a vole saksofon.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2008, 08:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
MonaLisa je napisao:

Na dzuboks.de u podforumu strana muzika postoji tema o soul, jazz i funky i moze se tu interesantnih albuma naci...

J'ai dit, Aicha, prends, tout est pour toi

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2008, 08:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Da, slusam ponajvise ex YU. Pop i rock. Ponekad i stranu muziku ali se nekako vise drzim teritorije od Maribora do Ohrida :)

J'ai dit, Aicha, prends, tout est pour toi

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2008, 08:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Feb 2007, 14:39
metal i punkrock, pomalo i HC

Or somewhere in between.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2008, 09:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
Damaskin je napisao:
Ау, дје ископа Луну...мислио сам да више не постоји нико ко зна ко су они, кад оно...колега угодно сте ме изненадили... :D :D :D

Doskoro nisam ni ja znao da postoji taj bend :D
Slusao na exit-u 2004 (skoro zaboravio :D ) i nedavno dobio od prijateljice (kojoj sam veoma zahvalan :wink: ).
Luna-Nestvarne stvari
La Strada-La Strada

Sada sam navucen...srecno navucen :D

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2008, 10:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2006, 17:07
Harvester je napisao:
Moja omiljena vrsta muzike jeste progresivni rok, odnosno (skoro) sve ono što se izrodilo nakon tamo negdje šezdeset sedme kad su se na sceni pojavili prvo Moody Blues i Pink Floyd, a ondak i Genesis, King Crimson, Yes, Van der Graaf Generator, Caravan, ELP i slični. Naravno, za početak svoje muzičke karijere smatram otkriće Dire Straitsa, koji su mi i dalje omiljeni bend, ali ih nešto rjeđe slušam. Posljednjih dvije-tri godine najviše slušam Camel i Jethro Tull, a posljednjih nedelja skoro isključivo Van der Graaf Generator i Caravan. Takođe strašno volim Chrisa Reu. Zaboravio sam da spomenem još i krautrok, daklem Tangerine Dream, Can, Kraftwerk i tako to.
Tangerine Dream bih preporučio svima koji vole ekstremno duge kompozicije sa ekstremno dugim gitarskim soliranjem. Caravan bih preporučio svima koji vole beskonačno dugo klavijaturno soliranje (album In the Land of Grey and Pink je nešto što MORATE da čujete ako to volite). Camel bih preporučio svima koji vole timski rad gitare i organa (da prostite) i kompleksne, a opet vrlo melodične i pitke kompozicije. Jethro Tull bih preporučio svima koji vole iživljavanje na flauti uz žestoku hard rok pratnju. Van der Graaf Generator bih preporučio svima koji mrze bas i gitaru a vole saksofon.

Moj covjek (ne zato sto smo isli zajedno u razred 8) ).

Ovo ce ti se svidjeti sigurno:

http://www.morow.com - "Progressive rock radio, the best progressive rock of yesterday and today'', pocev od Yes, Pink Floyd i Genesis pa sve do danasnjih progressive lidera poput Dream Theater i ostalih.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2008, 11:06 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2008, 13:24
Slusam uglavnom domaci rock (Van Gogh, Vatreni poljubac,Osmi putnik, Darkwood dub, Smak, Ekv, Poslednja igra leptira, Orgazam, Kerber, Laufer, Generacija 5 itd............ima ih mnogo dobrih.
Od stranih volim poslusati Amy Winehause, Calogero, Christophe Mae.......ma sve sto je dobro... :P :D i sve sto vole mladi.... :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2008, 14:59 
Stara kuka
Stara kuka

Medolino je napisao:
MonaLisa je napisao:

Na dzuboks.de u podforumu strana muzika postoji tema o soul, jazz i funky i moze se tu interesantnih albuma naci...

Hvala!
P.S. Super mi je taj dzuboks, svasta nesto ima! :D

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2008, 16:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Ko klinac slusao Yu grupu, Pusenje, nesto kasnije Maiden, Metallica, Gunsi, Deep Purple i Hendrix, onda me Dado navuko na Satrianija, ACDC i Gary Moorea u drugom srednje. Tad sam negdje otkrio i Thin Lizzy, mog dodanasnjeg favorita. Dosta kasno poceo sa bluzom, klasicna prica, pogledao Crossroads i zapitao se "ko je taj Robert Johnson" (ranije sam slusao Claptona i S.R. Vaughana, ali ne pretjerano), poslije Johnsona isao nasumce: Muddy Waters, Howlin Wolf, Johnny Lee Hooker, B.B. King, T-Bone Walker, trenutno Albert King. Zatim Kraljevski apartman i Divlje jagode, to je pocelo prije neke cetiri godine, njih bar covjek ima priliku cesto gledati uzivo. Extreme je "uletio" prije nekoliko godina i odusevio me, i otada se svako malo navucem na njih (trenutno su mi u svim muzikopustackim medijima Extreme i Queensryche). Prije par godina Freak on a leash me gadno navukao na Pearl Jam, pa i njih pocesto "odvrnem". Ima tu, naravno, jos svakojakih kompilacija, bendova i izvodjaca koje tu i tamo slusam, metala, popa, flamenka, dzeza, uleti svasta pomalo.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2008, 12:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
zavisi od raspolozenja, zadnjih par dana slusam stalno crvenu jabuku i plavi orkestar :) onda imam periode kad se ne skidam sa zabranjenog pusenja :), a vrlo vesto slusam najbolju grupu svih vremena Queen. takodje kad sam u nekom bedaku pustim balasevica . . . volim da slusam slobodana trkulju i vasila hadzimanova. .. ta muzika me totalno opusta . . .
a uz gore nabrojane volim jos svasta ali to je uglavnom domaca muzika :)

p.s. kad idem van uglavnom slusam sve vrste housa i slicno :) eto

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2008, 12:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Popokatepetl je napisao:
(trenutno su mi u svim muzikopustackim medijima Extreme i Queensryche)
. Prije par godina Freak on a leash me gadno navukao na Pearl Jam, pa i njih pocesto "odvrnem".
Ima tu, naravno, jos svakojakih kompilacija, bendova i izvodjaca koje tu i tamo slusam, metala, popa, flamenka, dzeza, uleti svasta pomalo.

Изгледа да слушамо баш исту музику (нисам вјеровао да у БЛ ико слуша Queensryche, досад знам да нас има тројица) :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 66 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]