Molotov je napisao:
heh ... ako neko cita ovo ko ce da se takmici neka svoje arpedje i brzine bogovske ostavi kod kuce jer Zele nece padati na te fazone.
Samo meni nije jasno zasto svaki gitarista nebi imao svoju temu jer ... svaki gitarista je jedinstven i to je ono sto ga cini dobrim, ako ga tjeras da svira nesto sto nije u njegovom fazonu gubis ono najbolje od njega.
ja bih dozvolio da svaki gitarista svira svoju originalnu temu u stilu koji mu lezi najvise ... a ziri nek odluci ko je najoriginalniji i najbolji ili sta se vec gleda ...
jer ovako mi sve izgleda kao da se trazi najbolkji tezgaros ... ko ce najbolje odsvirati neciju tudju stvar.
Pa mislim da na ovim takmicenjima jedino i moze da se trazi najbolji, kako si ti rekao, "tezgaros", odnosno najkompletniji gitaros sa nekog tehnickog aspekta. Jedino sto malo treba preciznije definisati zadatke, da bi se gitaristima mogle testirati neke vjestine. Oni gitaristi koji do izrazaja dolaze tek u kontekstu (u bendu, dakle autori ili slicno) nemaju tu puno sta da traze (osim ako zaista nisu dobri u trazenim vjestinama). Mislim da na ovo takmicenje ne treba gledati u nekom "stvaralackom" kontekstu, nego da ono bas treba da pokaze (cak stavi akcenat) na to ko je brzi, navjezbaniji, precizniji, ritmicniji (zato mi se cini da je prosle godine Roni malo bio i ostecen). Uostalom, ne mogu svi biti talentovani autori, treba to neko i da im odsvira u studiju, zato hvala bogu na takvim momcima!
A, kad su vec zvali Zeleta, mogli su i Baneta Jelica, pa da bude "objektivnije"