banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Maj 2025, 19:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 109 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Kako Vam se svidja pjesma? (tekst, muzika, arr.)
5 extra 37%  37%  [ 7 ]
4 vrlo dobro 5%  5%  [ 1 ]
3 dobro 11%  11%  [ 2 ]
2 jedva zadovoljava 5%  5%  [ 1 ]
1 shit totalni 42%  42%  [ 8 ]
Ukupno glasova : 19
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Mar 2008, 15:13 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 12 Mar 2008, 19:34
XIX century je napisao:
A šta je kliše ako nije ovo? ajde, molim te, prosvijetli me?

Mislim da je klise kad je nakon Vlade Georgijeva (ne poredim, samo dajem njega za primjer jer je i SSova pjesma pop-muzika) 5 ili vise muskih vokala izdalo skoro identicne albume, slicnih (djecijih) textova, aranzmana, boja instrumenata pa cak i nacina pjevanja ili boje glasa, i to se pusta non-stop. Kad ljeti sjednes u "modernu" kafanu u BL idu 5 istih pjesama razlicitih izvodjaca, e to mi je klise. Nema potrebe za svadjom, ova pjesma se nekome ili svidja ili ne svidja ali mislim da je momak napisao odlican text, koji nije klise tipa ti i ja, sta cu sad, ne volis me vise, kuku meni.... :D a muzika, pa sve i da neke podsjeca na Crvenu Jabuku, mislim da je pohvalno da se neko ugleda i na njih a ne opet na recimo Georgijeva. Mada mene ovaj text podsjeca na Miladina Sobica iako je druga vrsta muzike.

Mislim da je bolje da se drzimo teme, tj, da komentarisemo pjesmu(muziku,tekst,aranzman) i da ljudi treba da imaju u vidu, da bez obzira sta slusamo kod kuce, ovo je pop pjesma. Dobra pop pjesma, po meni. A pop je u posljednje vrijeme ruzna rijec, svugdje u Evropi, jer se najvise komercijale i smeca i proizvodi upravo pod okriljem pop muzike.

A ko generalno cijeni muziku, mislim da ce traziti dobro u svakom zanru. I mogli bismo komentarisati pjesmu ko pjesmu, mene stvarno interesuje svacije misljenje, i interesuje me, ako neko smatra da je pjesma "nidje veze", da kaze zasto? (npr. ne valja mi harmonija, gitara fula, prateci vokali skripe itd... ) A ne "nidje veze" jer slusam Roberta Fonsecu ili Preston Reed-a a ova pjesma ne spada u taj zanr pa je zato "nidje veze".
Ako nista drugo, onaj ko je stavio ovu pjesmu na ovaj forum, iz komentara moze izvuci nesto sto ce mu pomoci u daljem radu, zato je najvjerovatnije i stavljena na forum.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 15:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Ova pjesma je nastavak Crvene Jabuke i niza domaćih pop bendova baš na isti način kao što su ti bendovi iz tvog primjera nastavak Vlade Georgijeva. Sad si sam sebe demantovao. Tekst me podsjeća na najnaivniju poeziju na svijetu. Bez uvrede, ali ko kaže da je ovo dobar tekst, ja automatski znam koliko je on književnih djela u životu pročitao (raznih žanrova). Iz muzike nisam stručnjak, ali mi zvuči jednolično, jadno, nemaštovito, dosadno, zastarjelo, ubuđalo. Treba li još?

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 16:03 
Početnik
Početnik

XIX century je napisao:
Ova pjesma je nastavak Crvene Jabuke i niza domaćih pop bendova baš na isti način kao što su ti bendovi iz tvog primjera nastavak Vlade Georgijeva. Sad si sam sebe demantovao. Tekst me podsjeća na najnaivniju poeziju na svijetu. Bez uvrede, ali ko kaže da je ovo dobar tekst, ja automatski znam koliko je on književnih djela u životu pročitao (raznih žanrova). Iz muzike nisam stručnjak, ali mi zvuči jednolično, jadno, nemaštovito, dosadno, zastarjelo, ubuđalo. Treba li još?

hehe, meni uvijek treba jos. A ja nisam rekla da ovo lici na Crvenu Jabuku, nego neko drugi, znas citati ali na preskok.

Tekst me podsjeća na najnaivniju poeziju na svijetu.
Ok, koji je tebi pop text dobar?
A procitala sam knjiga i knjiga i mozda cu tvojoj djeci predavati knjizevnost jednog dana, sorry. :D

...neka se trnje plete gusce, nebo je tvoja precica...

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 16:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

:roll:

tekst je naivan, bez forme i strukture, toliko se upeo da mu doda liriku, a ustvari se dobio suprotan efekat. naivac, naivac, la la la la :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 16:16 
Početnik
Početnik

Mozda je poezija imala formu i strukturu u XIX vijekum, mozda.

Danas je to malo drugacije.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 16:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Lunja je napisao:
Mozda je poezija imala formu i strukturu u XIX vijekum, mozda.

Danas je to malo drugacije.

'malo drugačije' ti ne bi priznali za odgovor na ispitu, ne? pošto kažeš da studiraš književnost, ajde akademskim argumentima onda. Slušam.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 16:25 
Početnik
Početnik

Poezija je toliko siroka i sveobuhvatna... Akademski cu da razgovaram sa akademicima. Meni se tekst svidja, tebi ne, sama sam rekla da treba da komentarisemo pjesmu a ne da vodim "licni rat" s tobom. Postujem tvoje misljenje ali mi nisi odgovorila koji pop tekst smatras kvalitetnim, pa da poredimo?

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 16:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nijedan pop tekst ne smatram kvalitetnim. To je čista komercijala. A ti, u nedostatku argumenata, izvaljuješ nešto tipa "umjetnost danas nema strukturu i formu." Slušaš li ti sebe uopšte, ženska glavo? Ako moja djeca dospiju u tvoj razred, prebacujem ih smjesta, a školu ću da tužim! :x :-? isto ću te tužiti za silovanje Patosa. :lol: A ne daj Bože da mojoj djeci propovijedaš u razredu kako je ova SS-ova pjesma umjetnost i tekst divan, ne znam šta bi onda bilo. :cat:

'poezija je toliko široka i sveobuhvatna' - veoma precizan i stručan odgovor od jednog studenta književnosti. Tako bi mogao i Ale legenda odgovoriti.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 17:20 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 12 Mar 2008, 23:26
Evo da i ja kazem nesto, vidim da se zakuvalo pa da malo pametujem i jednoj i drugoj :D

Prvo, poezija nema formu. Poezija se moze klasificisirati i dijeliti na razne pravce (kao sto se i radi) i to iskljucivo radi lakseg analiziranja iste (npr. ljubavna poezija, rodoljubiva poezija, poezija ovog ili onog vijeka itd...) , a forma i struktura su nesto sasvim drugo. Knjizevno se mozemo izrazavati u razlicitoj formi, tako imamo knjizavna djela u stihu(poezija), proza itd... Ali to je sve nebitno za ovu temu, osim sto sam i ja htjela da se malo pravim pametna :D

Citiraj:
toliko se upeo da mu doda liriku
Ovo bas nisam shvatila, sta znaci dodavati liriku?

Citiraj:
Nijedan pop tekst ne smatram kvalitetnim.
Sa ovim bih se skoro slozila, s obzirom da kako Lunja rece pop muzika je postala smece i komercijala(kako receXIX), eto nek ste se bar u necemu slozile...

I na kraju, da se vratim na temu i odgovorim na pitanje : meni je pjesma OK. Tekst solidan, melodija mi je dobra i to je to... U BL i nema bas pop muzike, bar koliko ja znam, osim Rezaka, i ovo mi je sasvim OK...

Pozdrav!

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 17:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
cestitam
kakava tema takav i nik.....pih.provincija :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 17:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

manitu, objasni joj šta je lirika, molim te. jer ja ne mogu... :angry4:

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 17:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

lirika je kad skupina ilira prolazi pored tirane...a onda boom :D 8)

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 20:24 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 17 Mar 2008, 22:32
meni se cini da ljudi zloupotrebljavaju ovaj forum. :argue: koliko vidim, pjesma, tj centralna tema je izgubljena i ljudi se koncentrisu samo na to da poklope jedni druge i na taj nacin izrazavaju neka svoja nezadovoljstva cija sustina vjerovatno ima veza sa daleko ozbiljnijim stvarima.
ja cu jos jednom da pohvalim pjesmu i cestitam kantautoru na trudu i da se odjavim!

zivite i uzivajte u ljepoti, cvijecu, nebu, Ducicu, ljubavi! :love9:

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 20:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

kad opet padne tema na 6 list ti se opet javi.......

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 20:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

:lol:

pjesma je divna, krasna, doživjela sam klimaks, katarzu i na kraju, naravno, dijareju. :cat:

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 21:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

oce to od jakog sexa :lol:
super sex-S.S.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 21:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2006, 21:46
Citiraj:
A procitala sam knjiga i knjiga i mozda cu tvojoj djeci predavati knjizevnost jednog dana, sorry. :D

Poezija je toliko siroka i sveobuhvatna... Akademski cu da razgovaram sa akademicima. Meni se tekst svidja, tebi ne, sama sam rekla da treba da komentarisemo pjesmu a ne da vodim "licni rat" s tobom. Postujem tvoje misljenje ali mi nisi odgovorila koji pop tekst smatras kvalitetnim, pa da poredimo?

A omiljeni pisci su ti LJ.Habjanovic Djurovic i Paolo Koeljo.

Ti si literarni Zeljko Joksimovic! :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 21:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

tomasd je napisao:
Citiraj:

A omiljeni pisci su ti LJ.Habjanovic Djurovic i Paolo Koeljo.

Ti si literarni Zeljko Joksimovic! :lol:

:lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 22:38 
Početnik
Početnik

:D :D :D

Slatko se nasmijah, od zenske glave do Joksimovica.

Tomasd, bar znas koji ti se pisci ne svidjaju pa ne moras vise gubiti vrijeme...

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 22:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ne na tomasd-a
ti spavas,ti spavas,ti spavas,ti spavas,ti spavas

ssssssssszzzzzzzzzzzz....tema zaspala

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 109 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]