prasica je napisao:
Ispod mog posta, a nije meni upućena. Baš si me naljutio.
Toliko, da sam izmjenila svoj post - a onda kontala zašto ti tako naglo mijenjaš način razmišljanja??? Jer, inače, sviđa mi se kako razmišljaš. Pa se iznervirah
Napisala sam da mi je VRIJEME jedan od najvažnijih kriterijuma za vrjednovanje umjetnosti. Neke stvari su jednostavno bezvremenske i to im daje posebni značaj.
I dodala bih da to nije jedini, naravno(al ja napisah da jeste

) kriterijum.
Mislim da svi imamo pravo da diskutujemo o umjetnosti, jer je ona dijelom ili dijelićima dio svih nas. Prema tome, to nije privilegija samo školovanih.
Ako biste htjeli razgovarati o elektrotehnici ja bih bila srećna, al ona ne interesuje svakog i nije dio svakog od nas. A umjetnost...
Uh.
Mislim da nisi u pravu...kada kažeš da je umjetnost dio svih nas...
Možda umjetnost življenja na ovom prostorima, jer... koliko smo mi ovdje okruženi umjetnicima, umjetničkim djelima, kompetentnom publikom i kritičarima???
Naše "umjetničko" okruženje je nažalost "estradna umjetnost", to mediji serviraju, ne Mocarta ili Stravinskog, te veličine mladi ne vide na TVu i da li oni onda mogu o tome razgovarati?! Naravno da NE!
Mada je pozitivna stvar, ako neko radi na sebi i širi svoje vidike...
A vjeruj mi i kada je elektrotehnika u pitanju, da će se naći neko ko nema veze sa tim, a tebe koja studiraš to, učiti Osnovama Elektrotehnike...
Zato sam u jednom momentu napisala da je najbolje kad bi svako radio svoj posao...