Ne vjerujem da cemo se naslusati grandza u buducnosti, kao sto se disko 80ih ni glam metal s pocetka 90ih nece vratiti. Smrc

Gradz je nastao i postojao jer je postojala potreba za nekim novim pankom, danas HC a ko zna sta ce sutra biti izgovor za lose sviranje i jos gore pjevanje. Ma bezveze. Ima bendova (Nirvana nije medju njima!) koji imaju neke pjesme koje stvarno volim da slusam a koje ste strpali u grandz ali, sto se mene tice, to je samo dokaz da u svakom kukolju ima zita.
Generalno mi se ne svidja. Vokali -> dernjaju se kao djeca koja su bjezala sa casova muzickog (generalno mrzim vokale koji kad ne znaju pjevati utuve si u glavu da to tako treba pa osnuju novi "muzicki" pravac), gitare -> kao kad komsija u garazi uvjezbava smoke ili smells like ... dokazujuci vrh svog umijeca. Naravno, ne mora nesto biti komplikovano ili tesko (priznacu vam da i mene malko smara trominutno oranje po pragovima) da bi bilo dobro i pokazalo autorovu kreativnost ali imam osjecaj da nekad ne sviraju bolje jer jednostavno ne znaju (citaj: isuvise lijeni da nauce/uvjezbaju). Necu novog vaia ali nemoj biti dosadan ponavljajuci se konstantno. A onda da se ne ponavljamo, skratimo pjesmu na minut i po. Anyway, dobra zika za adolescente koji misle da imaju glavu i da je tri minuta dnevno koriste za razmisljanje, a je to. Ponekad dobro dodje kao osvjezenje, a onda knjigom u glavu pa nazad.
Napomena: Ovaj tekst je u potpunosti licni stav autora i nije u vezi sa sirom niti uvozom banana.