Whitesnake je napisao:
Popokatepetl je napisao:
Whitesnake je napisao:
Registruj se! je napisao:
Divlje Jagode -> 80 000 ljudi u Hamburgu '97, pun Marqee (speling?) u Londonu, Don Ejri + poziv Coverdalea, nastup u Tops of the pops ...
Cek aj mi prevedi ovaj drugi dio od Don Ejri,sta si htio reci?
U stvari to je prica da je mrs. Coverdale zvao gosn. Lipovacu da svira u Whitesnake, tamo negdje krajem 80-tih, ali je Zele odbio pod izgovorom da je Whitesnake bend "ispod njegovog renomea". Da li je istina, zaista nemam pojma, cinjenica je da su Jagode u to vrijeme bile mnogo popularne i van SFRJ, radili su album u Londonu, trebalo je tamo da prave karijeru...moguce je.
Thx na objasnjenju,mada 99% sam siguran da se to nije desilo tako kako si napisao.Tj,moguce je da ga je Coverdale zvao u bend,jer koliko je clanova izmijenjao ne bi me cudilo,ali Lipovaca ako je odgovorio tako onda je 100% lud,a ne izgleda mi tako,pa je to izmisljotina.Mislim da je to rekao krajem sedamdesetih,pa ajde da ga razumijem,pocetni albumi nisu toliki kvalitet,ali krajem osamdesetih nemoguce,pa 87.izdan album Whitesnake,a 89.Slip of the Tongue,a sve pijesme su odatle hitovi.Pa da je i prije toga,nemoguce je,jer su 83.u Doningtonu odrzali koncert na kojem je bilo 500 000 ljudi,sto dovoljno govori o popularnosti benda pocetkom osamdesetih,pogotovo od albuma Ready&Willing.
Rekao sam, zaista nemam mnogo pojma o tom dogadjaju, ali ako ga je Zele i odbio na takav nacin, ne bi bilo toliko nemoguce, barem ako gledam iz one perspektive:prvo, Zele i jeste lud na neki nacin, i covjek voli da drzi sve konce u svojim rukama, jebiga, Jagode su u stvari Zele, te bi to mogao biti jedan od razloga, sto nije htio nikog da bude iznad njega, a kao sto sam rekao, Jagode su tada bile na vrhuncu popularnosti, u SFRJ bili su neprikosnoveni hevi metal vladari a nisu lose prolazili ni vani, tako da ne treba gledati stvari kao mali Zele odbio velikog Davida, mislim, to na kraju i jest tako, ali tad su vjerovatno bile drugacije okolnosti. Opet, ko ce ga znati.