banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Maj 2025, 02:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 47 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2006, 11:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2005, 12:01
Whitesnake je napisao:
altoid je napisao:
Svi moderni pravci nastali iz r'n'r?!

Elektronika, rap, hip-hop, r'n'b, jazz, blues, country...sta sam zaboravio?

'Ajde dobro, ako ti tako kazes. :roll:

P.S.: Sad rokeri i elektronicari mogu da se druze zajedno u paklu! :D

Cek jel ti stvarno mislis da je su rap i hip - hop,r'n'b muzika,ili izrecitovani tekstovi uz neki ocajan ritam,daj majke ti sta pricas?

blues,jazz i contry jesu li to slucajno moderni pravci????

Sto se tice elektronike cova jel to mozes nazvati muzikom???Pitam se samo na kojim se instrumentima svira i sta bi sa vokalima gdje nestadose???

Drzi se ti Whitesnake-a i nepricaj gluposti...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2006, 11:24 
monument je napisao:
ali nikad necu odbiti da poslusam i nesto sto nije u tim granicama, ako je kvalitetno i dobro ja cu to da slusam!

Potpisujem....bitan je kvalitet muzike, a ne na chemu se pravi i kako se pravi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2006, 12:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
Whitesnake je napisao:
Sto se tice elektronike cova jel to mozes nazvati muzikom???Pitam se samo na kojim se instrumentima svira i sta bi sa vokalima gdje nestadose???

Eno ga Chopin prevrće se u grobu, mica :|

:lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2006, 13:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2002, 13:34
e ne znam tachno ko. al neko gore lupa bash...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2006, 17:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2006, 18:18
Ako sam to rekao za hip-hop,rap i r'n'b,kao i elektroniku ne mora znaciti da je to pravilo.Ima izuzetaka koji su dobri,ali ne pretjerano.

Elektroniku sam napao,jer smatram da kompjuteri ne trebaju da zamijene instrumente,i da je to bzv.

Hip-Hop,R'n'b i rap sam napao jer se ne koriste instrumenti,mozda se negdje i koriste,ali ja to onda nikada nisam poslusao,a poslusao sam dosta stvari u zivotu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2006, 17:25 
Whitesnake je napisao:
Elektroniku sam napao,jer smatram da kompjuteri ne trebaju da zamijene instrumente,i da je to bzv.

Hebiga....mozda treba da se malo edukujesh prije nego shto napadnes da se muzika pravi preko kompjutera.....
Jedan od razloga zasto se elektronska muzika pravi na kompjuterima je i cijena sintisajzera....i naravno pristupacnost home studija.
Pogledaj koliko kosta jedan sintisajzer kao shto je clavia nord lead....oko 3000 eura, a zatim pogledaj koliko kosta VSTi (virtual studio technology instruments) tj. softverski sintisajzer.....istina da je velika razlika u cijeni , ali kvalitet zvuka je nevjerovatno identican.
evo ti josh jedan primjer:
hardverski bass-station:
http://www.vintagesynth.com/novation/nov_bsk.shtml
cijena 400 dolara...
softverski bass-station:
http://www.kvraudio.com/get/606.html
cijena 98 dolara...
Prochitaj zadnji review....i bice ti jasno...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2006, 18:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Da,mozda stvaraju isti zvuk,ali nije softverski i hardvesrski isto.Razumijem ja da se negdje nema para za pravi sintisajzer,ali mislim da softverski samo degradiraju muziku.

@Temple of the king
Zaboravio sam ti zahvaliti zato sto si me podrzala.Thx.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2006, 19:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2005, 16:44
Opet ja!
Pazi R'n'b i ovaj komercijalni hip-hop snimaju najbolji muzicari koje novac moze kupiti, pjevaci ili izdavacka kuca imaju pare i to plate, to ti govorim jer sam o tome citao. Odu u studio, snime svoje, dobiju pare i gotova stvar!
Poslusaj ti malo bolje, ja recimo gledam te spotove i uvjek cujem odlicno odsviranu bass gitaru, zasto? zato sto je nisam snimao ja nego neko ko kida svoj instrument!
Jednoj Ceci svira jedan od najboljih bubnjara na balkanu pa ti sad vidi hoces li da pljunes na njegovo sviranje!

Tanker-Southern Sludge Metal

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2006, 19:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

monument je napisao:
Opet ja!
Pazi R'n'b i ovaj komercijalni hip-hop snimaju najbolji muzicari koje novac moze kupiti, pjevaci ili izdavacka kuca imaju pare i to plate, to ti govorim jer sam o tome citao. Odu u studio, snime svoje, dobiju pare i gotova stvar!
Poslusaj ti malo bolje, ja recimo gledam te spotove i uvjek cujem odlicno odsviranu bass gitaru, zasto? zato sto je nisam snimao ja nego neko ko kida svoj instrument!
Jednoj Ceci svira jedan od najboljih bubnjara na balkanu pa ti sad vidi hoces li da pljunes na njegovo sviranje!

Skontao sam sta hoces da kazes,mada onda ne shvatam kako ti muzicari se mogu prodati da poboljsavaju kvalitet takvim vrstama muzike?
Ma nema nista bes elektricne gitare:-))))))))))).

Vrh

Tema posta: Hm...
PostPoslato: 14 Okt 2006, 22:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Citiraj:

Dobro, to je stvar ukusa :-)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2006, 23:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2005, 18:57
ima svasta bez elektricne gitare!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2006, 00:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Temple_of_the_king je napisao:

Ma zezam se,zar mislis da sam stvarno ogranicen samo na zvuk koji daje elektricna gitara? :lol:
nego jednostavno volim malo zejebancije ubaciti u neku temu,nekako skoro su sve teme dosta s*ebane,pa malo treba ponekada dodati neke zivosti.
Jedina tema koja se cesto popunjava i gdije ima vise od 5 ljudi je now playing 2.,a ostalo sve je monotono. 8)
I da vidis da nisam ubacio to da su svi moderni pravci nastali iz r'n'r-a ne bih cuo izjavu da su blues,country i jazz moderni pravci :lol: :lol: :lol:.
A sto se tice elektronike i rapa to su moja subjektivna misljenja,a nemam nista protiv ljudi koji slusaju to,iako je to mene sranje nevidjeno,al ima ih i koji to vole.......... :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2006, 07:29 
Whitesnake je napisao:
Temple_of_the_king je napisao:

Ma nemam nista protiv ljudi koji slusaju to,iako je to mene sranje nevidjeno,al ima ih i koji to vole.......... :roll:

Jebga zamisli kako je meni...slusham metal i elektrosku muzika....kad sam metalac onda sam chupo i smrdim....kad sam trancer onda sam narkoman i tako dalje....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2006, 08:30 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
a inace si cupavi, smrdljivi narkoman? :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2006, 08:41 
VeLiKi je napisao:
a inace si cupavi, smrdljivi narkoman? :lol: :lol:

:lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2006, 10:36 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jun 2003, 10:36
Whitesnake je napisao:
Ako sam to rekao za hip-hop,rap i r'n'b,kao i elektroniku ne mora znaciti da je to pravilo.Ima izuzetaka koji su dobri,ali ne pretjerano.

Hip-Hop,R'n'b i rap sam napao jer se ne koriste instrumenti,mozda se negdje i koriste,ali ja to onda nikada nisam poslusao,a poslusao sam dosta stvari u zivotu.

The Roots bi ti odgovarao...mozda i nash domaci...Marchello (jer se fura na njih :) )

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2006, 10:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2005, 16:44
Whitesnake je napisao:
monument je napisao:
Opet ja!

Skontao sam sta hoces da kazes,mada onda ne shvatam kako ti muzicari se mogu prodati da poboljsavaju kvalitet takvim vrstama muzike?

Ne prodaju se oni, to im je posao, kao sto ljudi idu u kancelariju tako i muzicari odu do studija i snime nesto, veliki plus je i to sto u takvoj vrsti muzike mozes da eksperimentis koliko ti je volja a to je njima najbitnije! Ne vidim nista lose u tome, ja volim da sviram bass gitaru i kad bih jednog dana mogao da zivim od tog instrumenta bio bih presrecan, prvo zato sto bih zivio od necega sto volim da radim, a ne bih umirao u nekom skladistu ili kancelariji, a drugo sto bih tad mogao sebi da kupim instrument koji hocu a ne onaj koji moram da kupim zato sto nemam dovoljno novca za nesto bolje! Stvar je u tome sto ljudi pogresno shvataju studijske i koncertne muzicare, kao "prodali" su se, ako je prodaja biti ziv i svirati svoj instrument za nekog ko ti je to platio, a iskrenost da crknes od gladi sa 25, jebi ga nekako mi je bolje biti ziv!

Tanker-Southern Sludge Metal

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2006, 10:43 
monument je napisao:
Whitesnake je napisao:
monument je napisao:
Opet ja!

ako je prodaja biti ziv i svirati svoj instrument za nekog ko ti je to platio, a iskrenost da crknes od gladi sa 25, jebi ga nekako mi je bolje biti ziv!

E to sam ja nekim ljudima pokusao objasniti, ali nisam moghao natji rechi..svaka ti dala monumente... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2006, 11:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2005, 12:36
Whitesnake je napisao:

chekaj dok odrastesh, pa napadaj ... :wink:

"Born to Lose, Out to Lunch" - Ian Fraiser Kilmister

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2006, 09:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
psyborg je napisao:
...slusham metal i elektrosku muzika....

:rainbow1:
Ej, i ja sam ti taki. Mene je bila bas uzela ona ekspanzija housa 98-2000. A s druge strane kad pustim Slayer :headbang:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 47 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]