banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jun 2025, 11:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 970 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 49  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Jan 2013, 22:55 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Jan 2013, 03:47
[
Citiraj:
Napravio se LOBY od 10-15 ljudi u BL,kojih se sve pita, i onda ako nisi dobar sa njima,nema od tvog benda nista.
Donekle si u pravu ali odnekle nisi...naime...Coba ti je odgovorio da se saradnja popravila...sto je tacno...sa druge strane da postoji 10-15 ljudi koje se sve pita...pa...i to je mozda tacno...normalno je da oni koji se druze zajedno guraju jedni druge....poenta price je da imas bendove koji jednostavno nece da se druze sa drugim bendovima samo zato sto ce ih ti drugi pogurati itd....ja govorim iz spostvenog iskustva....nas petorica iz Pajperovog Smijeha (a ima jos takvih bendova kao npr Klikeri, Glazgov Kolac itd) se ne druzimo sa ljudima iz drugih bendova jer imamo svoja drustva sa kojima izlazimo, pijemo kafe, igramo PES-a ili sta vec al opet imamo i vise nego korektan odnos sa ljudima iz drugih bendova (Coba to moze potvrdit s obzirom da smo sa njima bas dobri itd)...znaci u sustini necemo da izgradjujemo neki otrcan i nasilu odnos sa ljudima sa kojima realno nemamo dodirnih tacaka....pozdravimo se, "kako je, sta ima...." razmjenimo koju i to je to....znaci to sa lobijem od nekolicine ljudi ima veoma komplikovanu pozadinu...neko hoce da bude u tom lobiju a neko nece...

Evo,pogodio si u centar.... kazes RAZMJENIMO KOJU RIJEC,KAKO JE STA IMA I TO JE TO i vi onda svojim putem..e to je korektno.E ne kao ostali ( cast izuzecima),sa "OVIMA" su dobri..."SVI SU DOBRI",dajte ljudi molim vas....to je nemoguce u prirodi,da sve valja i da je sve dobro.Zivciraju me takve ulizice,koje su sada sa tobom dobri,a seru ti iza ledja cim stignu.Neko ovdje nece javno kenjati o Tikiju,jer je tonac,pa ce nekad-nekome-mozda valjati...i takva je prica... Ovaj ima gitarsko pojacalo,onaj mikrofon,pa cu ja "BITI DOBAR" sa njim,mada je njegov bend sranje,i on me zivcira,i kreten je,ali pravicemo laznu sliku prijateljstva...Pravi bendovi i muzicari,koliko znam ,uvijek su se bazirali na iskrenosti,karakteru,stavu i ljudskosti,a ovdje je izgleda samo cisti interes...Naravno,kada dodje svirka,nigdje tog covjeka sto si mu posudio instrument,da dodje da te cuje (iako zna da sviras :D ).Medjutim,Posto mene ovdje niko ne razumije (mada mislim da se trudi da ne razumije,tj.pravi se blesav) il me neko donekle razumije,ja mislim da su se stvari malcice iskristalisale,a vrijeme ce pokazati KO JE KO...Cim ima vremena da se laprda na forumu,tu nema muzike,i drago mi je sto sam publika a ne muzicar,tako da meni ni ovo nije gubljenje vremena,stavise simpaticno...Mozda je i najpametnije da ne pricam nista,jer kao sto TIKY KAZE...LAPRDAM...mada ne bih rekao,ali OK...On je stariji,iskusniji ali mozda ne i pametniji ;) ... Nadam se da ce prekidom moje diskusije ovdje,da se vrati narusena ROMANTICNA ATMOSFERA, Banjaluckih bendova,i da ce se vratiti ona stara,slatka HARMONIJA izmedju Vas.... SVAKO DOBRO !!!!!

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2013, 23:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Ne odgovori ti na ono Cobino pitanje koje sam i ja podebljao....

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2013, 23:13 
Početnik
Početnik

Freak on a leasH je napisao:
Ne odgovori ti na ono Cobino pitanje koje sam i ja podebljao....

Pa ovako,sta podrzavam i mislim da ima smisla...

Sopot - Ne znam da li rade sada ista,ali kada sviraju bude ludilo
Pajperov smijeh - Vidim na youtube imaju dosta stvari,meni je skroz OK(ali momaka nema nigdje),nadam se da ce zasvirati da ih cujem
Catrin Noise - Fenomenalan bend i prica ( samo opet ih ne cujem nigdje )
Daria - Isto slusam pjesme online,fantasticne su pjesma,djevojka rastura ali... ( naravno nema ih nigdje isto kao i prethodna dva benda).
Neuro - Isto dobra slika rock n rolla ( valjda snimaju album ),trenutno ih nema nigdje
Tanker - NEMA STA DA SE GOVORI !!!
Benefit - Klinci koji obecavaju i nadam se da ce snimiti album ,opasni su !!!

Kada napravimo rezime,sve sto valja nema nigdje,a sto ne valja vrti se na ELTI,pisu o njima itd...Svi ovi bendovi,po meni imaju neku dozu originalnosti( ne u potpunosti),ali licno meni odgovara ( narano,subjektivno).Postavlja se pitanje,zasto ovih bendova nema,zasto ne sviraju,zasto ih nema u novinama,zasto ih nema na TV-u,zasto neko ne pita za njih,zasto im neko ne ponudi svirku??? Zasto neko od "BL-BENDOVA-DRUGARA) ne pozove te bendove da sviraju,ne sredi im nesto...ali nee...to je zato sto su ne-talentovani ili sminkeri na televiziji,dohvatili se LOBYJA i ne daj...cista politika,dok se mandat ne zavrsi( u ovom slucaju dok nestane para :P )...jasan je odgovor ... eto...to je moje misljenje .....

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2013, 23:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
zar nije lakse napisati "ja sam u tom bendu samo basista i sviram to sto mi daju" nego da glumis politicara i ne odgovaras nista....

Nekoliko puta sam naglasio da sve što ovde pišem pišem kao Tiki. Pojedinac koji iznosi svoje mišljenje. Znači... nema nikakve potrebe da dalje širimo priču na ljude sa kojima sarađujem, jer i oni imaju pravo na mišljenje koje ne mora nužno biti isto kao moje. Ako je jasnije da kažem: "Ja sam samo glupi basista i nemam pojma ni o čemu!" onda može i tako! :blackeye:

blfilozof je napisao:
Kada napravimo rezime,sve sto valja nema nigdje,a sto ne valja vrti se na ELTI,pisu o njima itd...Svi ovi bendovi,po meni imaju neku dozu originalnosti( ne u potpunosti),ali licno meni odgovara ( narano,subjektivno).Postavlja se pitanje,zasto ovih bendova nema,zasto ne sviraju,zasto ih nema u novinama,zasto ih nema na TV-u,zasto neko ne pita za njih,zasto im neko ne ponudi svirku??? Zasto neko od "BL-BENDOVA-DRUGARA) ne pozove te bendove da sviraju,ne sredi im nesto...ali nee...to je zato sto su ne-talentovani ili sminkeri na televiziji,dohvatili se LOBYJA i ne daj...cista politika,dok se mandat ne zavrsi( u ovom slucaju dok nestane para )...jasan je odgovor ... eto...to je moje misljenje .....

Imaš opciju da vjeruješ u teorije zavjere, a imaš opciju da shvatiš da je komunizam propao i da živimo u trulom (najtrulijem mogućem) kapitalizmu. U jednu ruku te cijenim kao idealistu, ali probaj shvatiti da ti kao muzičaru - autoru niko neće nuditi svirku, da te niko neće vući za rukav da se pojaviš na televiziji, da niko neće umjesto tebe davati intervjue i kačiti klipove na YouTube. Moraš malo i raditi jebiga...

I zapravo je to suština priče. Manje priče, više rada i možda nešto i bude od Scene! :salute:

Slika

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2013, 00:24 
Početnik
Početnik

@Tiky

Ja koliko znam svi bendovi kace po yt....Ali OK...Da ja tebe nesto pitam...Zamisli udjes u lokal,sviraju neki klinci,nikada ih nisi cuo...I kazes JEBOTE JEST DOBRA PJESMA ,JEL OVO NJIHOVA...i skontas DA JESTE!!!Da li bi im prisao i rekao.HEY KLINCI,PJESMA VAM JE DO JAJA,JA IMAM STUDIO,HAJDE DODJITE DA JE SNIMIMO,STETA JE DA PROPADA I DA SE NE SNIMI TAKO DOBRA PJESMA???

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2013, 00:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

blfilozof je napisao:
@Tiky

Ja koliko znam svi bendovi kace po yt....Ali OK...Da ja tebe nesto pitam...Zamisli udjes u lokal,sviraju neki klinci,nikada ih nisi cuo...I kazes JEBOTE JEST DOBRA PJESMA ,JEL OVO NJIHOVA...i skontas DA JESTE!!!Da li bi im prisao i rekao.HEY KLINCI,PJESMA VAM JE DO JAJA,JA IMAM STUDIO,HAJDE DODJITE DA JE SNIMIMO,STETA JE DA PROPADA I DA SE NE SNIMI TAKO DOBRA PJESMA???

Eto... sasvim slučajno si prepričao moj prvi susret sa bendom Važno Obavještenje. :)
Nekoliko dana nakon toga su snimljene njihove prve dvije pjesme.

Spoiler:
A budući da su i neki od njih ovde neka mi ne daju lagati!

Slika

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2013, 00:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

I kad smo već načeli temu... tada je to zvučalo ovako...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iyIjMHdTWms[/youtube]

Dvije godine poslije taj bend je izdao album.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=65pDjKV1rxU[/youtube]

Znam da ne znaš, ali lista bendova i muzičara kojima sam nešto uradio za Dž ili za benzin, burek i jogurt je malo duža...

Slika

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2013, 00:45 
Početnik
Početnik

Ako je tako,svaka cast onda !!!

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2013, 01:57 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
...ima nade za mir u covjecanstvu.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2013, 01:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 22:37
Uh, Obavjestenje je trebalo za ovu stvar da snimi spot.
Daleko najjaca sa albuma.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2013, 09:56 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Avg 2012, 21:31
nasmjeshiti luzer je napisao:
...ima nade za mir u covjecanstvu.

:headbang:

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2013, 12:41 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 23 Jan 2013, 12:31
pozdrav
evo nakon dugo vremena ponovo sam na forumu sa jednim ciljem, pogledajte blog koji sam pokrenuo: banjaluka-dreaming.blogspot.com i skidajte albume koje postavljam...ako neko ima neki snimak i hoce da ga podjeli sa rajom, nek posalje na: anatomija.zvuka@gmail.com

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2013, 15:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2005, 15:55
konacno nesto kontruktivno ... , pozdrav ko god vodi blog .

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2013, 16:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

možda će zvučati malograđanski no ko god se misli ozbiljno baviti muzikom mora imati svoj instrument i pojačalo glavu i box itd ... niko nigdje ili iznimno rijetko će vam to htjeti posuditi ... i koliko znam u većini mjesta gdje sam svirao u inostranstvu ljudi su tražili autore pjesama i tekstove i muzike .. tako da u takvim mjestima tezga otpada i mislim da moraju plaćati određene poreze za izvođenje tuđih stvari, no kako god mislim da je sad scena veća nego ikad i da se više radi sada nego prije ...

I na kraju valjda je i bend u kom sviram iz Bl pa i dio Bl scene kakva god bila
i dok su se neki svadjali/pisali na forumu mi (DITH) smo obišli Tuzlu, Novi Sad , Beograd i Temišvar
no kako svako svog konja fali :) ovo su zadnje dvije godine što se tiče svirki ... :
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 421&type=1

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2013, 18:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
... niko nigdje ili iznimno rijetko će vam to htjeti posuditi ...
Pa ne bi se bas slozio sa ovim...dosta ljudi ce to htjet posudit...samo zavisi kako i kome....

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2013, 18:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
groznium je napisao:
i dok su se neki svadjali/pisali na forumu mi (DITH) smo obišli Tuzlu, Novi Sad , Beograd i Temišvar

E, jesi im šuknuo svima!
:smajlikojisezlobnosmije:

:)

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2013, 18:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Jedne prilike mi jedan uvazeni clan foruma u izvjesnom lokalu pokaze jednog drugog uvazenog clana foruma kako na bini stima instrument... Nakon toga popio sam jos dva piva (pazi, vrh za mene) i krenuo kuci...

A on je ostao stimajuci...

To se zove posvecenost :-)

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2013, 19:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Citiraj:
... niko nigdje ili iznimno rijetko će vam to htjeti posuditi ...
Pa ne bi se bas slozio sa ovim...dosta ljudi ce to htjet posudit...samo zavisi kako i kome....

Nisam ni mislio na lokalne svirke gdje se svi manje više znamo.
To nije stvar na koju možete računati, probaj organizovati par svirki zaredom po različitim gradovima , bez instrumenta . Zadnje dve godine sam odradio 70ak svirki, od toga 50ak u evropskim gradovima Većina bendova hoće da posudi box , no glavu pojačala ili popuču i snare iznimno rijetko, ili ako posude poprijeko će gledati :) , Srećom nisam bio u takvoj poziciji no vidio sam šta se dešava.
Na kraju sam lično i posudio i glavu i box na jednom festivalu u Mostaru pa su svi bendovi koji su svirali taj dan svirali na mojoj opreme , iako je neozbilnjo od organizatora što nije nabavio ono što je osnovno. dakle gitarske i bas boxeve ..

Rekao sam ako se želiti ozbiljno baviti muzikom što htjeli na htjeli morate imati ukoliko mislite šta napraviti morate štediti i priuštiti si isto, jer je suprutno neozbiljno. Ne možete svirati dve tri godina a da nemate baš ništa. , to znači da vam nije dovolno stalo i da niste posvećeni.
Pod 1 ako ništa zbog zvuka benda da vam svaki put zvuči približno isto pošto je u svakom prostoru zvuk i uslovi drugačiji . Na kraju treba se privići an instrument koji nije svaki isti. , normalno je na lokalnoj svirci u Bl da ćeš ili će ti neko posuditi posuditi. No smatram i ponavljam opet svako mora imati instrument i ako ništa svoju glavu pojačala .

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2013, 20:04 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
ja mislim isto

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2013, 20:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Rekao sam ako se želiti ozbiljno baviti muzikom što htjeli na htjeli morate imati ukoliko mislite šta napraviti morate štediti i priuštiti si isto, jer je suprutno neozbiljno. Ne možete svirati dve tri godina a da nemate baš ništa. , to znači da vam nije dovolno stalo i da niste posvećeni.
Pod 1 ako ništa zbog zvuka benda da vam svaki put zvuči približno isto pošto je u svakom prostoru zvuk i uslovi drugačiji . Na kraju treba se privići an instrument koji nije svaki isti. , normalno je na lokalnoj svirci u Bl da ćeš ili će ti neko posuditi posuditi. No smatram i ponavljam opet svako mora imati instrument i ako ništa svoju glavu pojačala .
Apsolutno...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 970 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 49  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]