loveless je napisao:
Inace, posebna tema bi se trebala otvoriti o FANOVIMA.
Znate vec.. fanovi (kasnih) Pink Floyd, Queen, Deep Purple... ne znam zasto ali ovi ljudi su apsolutno skloni DOGMI - gotovo relijska posvecenost s kojom posmatraju svoje favorite...
Primijetite da takvo ponasanje nikad necete naci kod fanova npr. Velvet Underground ili Swans... mozda i to nesto govori...
Ako se razumijemo...
Nije to tako kako ti nama ovdje pokusavas predociti.
Takvi fanovi su zapravo samo osobe koje su ogranicene muzickim ukusom, uglavnom slusaju jedan ili 2 zanra i imaju predrasude prema nepoznatom. E sad ni to ne traje vjecno, neki ce ostati takvi, ograniceni i fokusirani stalno na iste zanrove ali neki ce poceti slusati nove, drugacije stvari, neki ce prestati uopste to da slusaju, a neki ce otici u krajnost slusajuci druge, razlicite stvari da ce se okrenuti protiv tog Purplea koji su nekada slusali i pljuvati po njemu bez ikakve osnove.
I ja sam slusao Purple prije mnogo godina. Ali nisam ga kuci na playlisti slusao dobrih 7-8 godina, uopste. Ali opet ne govorim kako su oni osrednji, nebitni ili dosadni, za razliku od tebe.
Dakle niko tebe ne osudjuje sto slusas i velicas ove lijeve bendove vec sto pljujes konstantno po ovim MAINSTREAM bendovima i izvodjacima, evo koristicu se tvojim rjecnikom.
I ne znam kako si sada dosao do fanova, kad smo vec na 8-9 stranica pricali samo o bendovima i muzici.