banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Maj 2025, 13:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 187 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Jul 2009, 22:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
Festival je tek završen, polako. Sutra je tek pres konferencija, ne vidim zašto bi morali hitno postaviti izvinjenje na sajt. Uostalom, nemaju se zbog čega realno izvinjavati. Vremenski (ne)uslovi su odgodili početak, zbog toga nije moglo biti sve završeno. Dozvola je takva kakva je, ni policija nije kriva, neke stvari se moraju poštovati.

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2009, 22:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2005, 00:21
stormbringer je napisao:
Uostalom, nemaju se zbog čega realno izvinjavati.

?

Kako nemaju?

Sta je sa ljudima koji su dosli samo zbog Divljih Jagoda? I te kako imaju zasto da se izvinu. Ako su videli da bi satnica mogla biti poremecena zbog kise, nisu trebali ni pustiti Divlje Jagode na binu, nije Zele Lipovaca neki lokalni klinac da ga prekines nakon dve pesme i oteras sa bine...

Nebitno kakva je dozvola, opet ponavljam da se mogla redukovati satnica ostalih bendova (po jedna pesma krace, i eto vremena za D. Jagode).

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2009, 09:41 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Mar 2007, 11:50
Apeiron je potpuno u pravu, losa satnica je greska organizatora, koji su dobili dozvolu do 12 i znali su da ne mogu ispostovati sve bendove ali su htjeli da to prodje na guzove, to da li su mogli dobiti dozvolu do 1-2 je vjerujem neka ciganija tipa da bi to vise kostalo ili nesto slicno.

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2009, 12:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Maj 2008, 14:32
Moglo je to i bolje, naravno..

Ali pvi dan sviraju BC Sweet i mo si vracamo na kastel i security nas ne pusta unutra, kazu gotovo je,
a oni odsvirase jos tri stvari koliko sam stajao ispred...

I Jagode su bile osvjezavajuce na moje veliko iznenadjeje al'jbg...

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2009, 13:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Ukratko, organizator je trebao da se pobrine da do ovoga ne dođe kad već zna s kim ima posla tj. da će ih ovi prekinuti.(iako je to nečuveno pa možda nisu vjerovali da će se stvarno desiti) Bilo da su tražili dozvolu s koji sat 'viška' ili ako ne može, prekinuti Formulu prije onih groznih obrada.

I wish to see the lost in me

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2009, 16:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
stormbringer je napisao:
Festival je tek završen, polako. Sutra je tek pres konferencija, ne vidim zašto bi morali hitno postaviti izvinjenje na sajt. Uostalom, nemaju se zbog čega realno izvinjavati. Vremenski (ne)uslovi su odgodili početak, zbog toga nije moglo biti sve završeno. Dozvola je takva kakva je, ni policija nije kriva, neke stvari se moraju poštovati.

Nemaju se zbog cega izvinjavati???
Karta koja kosta kao 1/3 Exita i ovako katastrofalna organizacija festa i nije za izvinjavanje. Da sam na njihovom mjestu zavukao bi se u neku rupu od sramote.

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2009, 16:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Avg 2005, 01:01
ovaj festival je super, jebes sad to sto su jagode prekinute... zamislite da imamo svake godine dvodnevni festival rok muzike i da mozemo gledati bendove tipa uriah heep na kastelu... ok nije bio najbolji izbor bendova nije bila najbolja organizacija... pa sta, kao u BL smo toliko navikli na kvalitetna muzicka desavanja i organizacije pa sad nam je ovo neoprostivo i organizatora treba ubiti?

sva nada da ce sledece godine biti bolje 8)

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2009, 17:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
ignjholio je napisao:
ovaj festival je super, jebes sad to sto su jagode prekinute... zamislite da imamo svake godine dvodnevni festival rok muzike i da mozemo gledati bendove tipa uriah heep na kastelu... ok nije bio najbolji izbor bendova nije bila najbolja organizacija... pa sta, kao u BL smo toliko navikli na kvalitetna muzicka desavanja i organizacije pa sad nam je ovo neoprostivo i organizatora treba ubiti?
sva nada da ce sledece godine biti bolje 8)

Istina od riječi do riječi, nek se sljedeće godine sve ovo ponovi sa istim problemima, ja opet srećan....

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2009, 19:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Organizatori se nemaju zbog čega izvinjavati zbog činjenice da nisu hteli da prekinu festival. Festival je prekinula policija koja 1. nije u nadležnosti (dakle nije komunalna policija već mup, 2. i da treba da interveniše mogu napisati prijavu protiv organizatora a ne prekinuti koncert. Mogli bi prekinuti da je došlo do incidenta a nije, tj. nije bilo nijednog incidenta za oba dana festivala. Inače, satnica je napravljena koliko sam shvatio da svi bendovi sviraju, ali ko je mogao predvideti kišu koja je prolongirala početak drugog dana.

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2009, 19:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ti izgleda uopste ne citas odgovore ovde... Pa ako festival kasni zbog kise, ili bilo kojeg razloga, duznost organizatora je da redukuje satnice a ne da pusti, pa ko stigne da odsvira, stigne. Znali su do kada im je dozvola, znali su da kasne dva sata sa pocetkom zbog kise... skratis svima po 10 minuta osim headlinera, i gde je problem?

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2009, 19:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Avg 2005, 01:01
problem je sto ej ovaj iznad tebe lud :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2009, 02:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Wow, koji argument. Ma ne da mi se raspravljati ovde više. Svi su ovde iskusni u svim vrstama organizacija i sve znaju pa sam jednostavno zatečen. Inače, što da ne, serite po ljudima koji su uspeli da dovedu svetski bend u BL. Iako su izgubili oko 200 000, koga briga. Vlada je dala 600 000 za Lennya, jednog pevača, a 10 000 za 12 bendova, nije bitno. Nek Brena peva do 3 ujutru a ličnosti svetske rok scene do 00....Ko će ljudima ugoditi...

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2009, 08:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Okt 2007, 20:41
ma dobro ljudi nema potrebe da se mi prepiremo.... svi težimo što boljim festivalima...

Ja sam samo za to, da se ispita i objavi ko je kriv za prekid...dali organizator, komunalna ili ova obična policija... ko je tu nadležan a ko ne, i do kada je bila ta dozvola, i sl..

Netreba pustiti da to padne u zaborav da se takvi propusti nebi ponavljali... ipak mislim da je rječ o krupnom propustu...

Dozvola je trebala biti od 19h do 3 ujutru i to bi bilo pravo vrjeme.. dal je to nešto skuplje, ili treba imati posebne veze to treba da i mi saznamo kako bi kritikovali onda vlasti..
znači očekujem od organizatora da objasni : Zašto je prvobitna satnica pomjerena naniže ?

Npr... kako onda Demofest ako je rječ o nekakvom "uznemiravanju javnog reda i mira" (zvuči opasno zar ne :lol: :lol: ) ima predviđenu nešto kasniju satnicu ....

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2009, 08:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
Iako su izgubili oko 200 000, koga briga.

Imas li dokaze za ovo?

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2009, 10:19 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 25 Avg 2007, 01:12
V@nja je napisao:
Citiraj:
Iako su izgubili oko 200 000, koga briga.

Imas li dokaze za ovo?

organizatori objavili na press konferenciji... imas vijest u svim danasnjim novinama.
saglasna sam sa ignjholiom, iako jeste bila velika greska organizatora sto nisu odreagovali na vrijeme, kad su saznali da ce kasniti.

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2009, 15:13 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 27 Avg 2004, 18:03
draganblazo je napisao:
reba im zapalit i ebeni... administrativni centar,,.......

uništli su sve ta seljačka govna ........ u ovm gradu od kulture...
Kad je BRENA ,,,onda moze nek ljulja do zore... moze birat tajming.. a mi moram u 16 h ići ko neki debili na koncerte...

jel to turizam

jel to ono što smo pokazali ljudima iz Slovenije, Hrvatske, Engleske, Srbije itd....

svaka čast momku koji se popeo i i.j...bo ih par minuta bubjnjevima... a mi da smo ljudi branili bi ga a ne ovako puštamo da ga odvedu....

puštamo ih da nam zatvaraju kafićee..
da nam gase svirke...
prekidaju koncerte...
rastjeruju iz naših parkova, naše tvrđave......
da nam unište BORAC
da nam sruše stadion...
da ruše zelenilo i grade luksuzne stanove za svoju "napaćenu" djecu"
da nam gaze pješake po ulicama

pa dokle čovječe ..dokle

nisu me uhvatili.sto vi vise,molili su me da smirim situaciju kad su neki momci krenuli da probijaju ogradu.
naj vise sam se isfurao na ljude koji su krenuli napustati festival cim su ovi prekinuli.svaka cast svima koji su ostali.zele mi je isto izvuko zivac zato sto se povukao ko picka i zato sam mu jebao mater i njegovom rokenrolu poslje mog nastupa.(iako ga slusam vec 15 godina)

neko rece nije bitno jer su jagode u pitanju.cista glupost.radi se o principu i izjavama organizatora kako cine nesto za ovaj grad.osramotili su ga.banjalucanin sam ali ne zivim ovdje i mogo bi me boliti kurac,ali ipak sam uletio tamo nadajuci se da ce se nesto desiti.
nagledao sam se koncerata i festivala po evropi ali ovako nesto nisam nikad dozivio od organizatora i VLASTI.
sa pendrecima i gestapovskim sinjelima krenuli tjerati raju ko ovce.ma daj.
sa ovakvim nacinom razmisljanja cemo se nacekati dobrih koncerata.
ovo zadnje se odnosi na VLAST.publika je bila svjetska.

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2009, 15:53 
E kad sam ja pod teskim uticajem alkohola je*o m***r organizatoru nekog koncerta ispod music halla (pored Vrbasa), prekinuli party i dali mi da najavim party koji se trebao odrzati za par dana, a ja kreno psovat sve, od penzionera (inache su se oni zalili na buku), do policije... :D :D :D

Glupo sam se osjecao par dana nakon toga, ali dan-danas mi nije zao sto sam im sve ispsovao...tako sam se i osjecao... :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2009, 19:47 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Okt 2007, 20:41
e sjećam se tog prekida ako je to bilo pre koju godinu..... kod Vrbasa...

to je taj period otprilike kad se počelo organizovano prekidat sve iza 23h a što je imalo predznak ALTERNATIVA

bilo je toga naravno i prije... ali poslednjih godina baš aktivno...

Mislim da iza svega stoji pritisak gazda klubova koji žele upotpunosti uništiti alternativnu scenu i privoliti mlade ljude u svoje ;s,bane tehno-turbo-folk klubove u kojima je pivo 4 marke, a da o atmosferi i muzici nepričam...... užas je moja furka.... :lol: :lol: :lol:

Drugi motiv je potpuna kontrola svih društvenih kretanja.... nedozvoliti bilo kakav slobodan oblik izražavanja mladih... poput navijačkih grupa, grafita, rock muzike, okupljnja na javnim mjestima, .... i sl.

Da samo napomene neke stvari u planu: :evil3:

1. Rušenje stadiona i rasturanje FC Borac
2. Osvjetljavanje studentskog ( poznatog mjesta okupljanja mladih) i što češće posjete od strane plavaca radi rastjerivanja ljudi koji se tamo okupljaju
3. potpuno preoravanje i "rekonstrukcija" parka Mladen Stojanović uz uvođenje što veće količine asfalta
( takođe sprječiti noćno okupljanje)
4. privatizovat što veće količine javnih površina, zelenila, - staviti ih pod kontrolu ili izgraditi stanove... na svim mogućim i nemogućim lokacijama....

Još jednom čestitke čovjeku koji je stao sami ispred svega i pružio pa bar i na kratko primjer kako se bori za mišljenje, za stav, za slobodu da se ima pravo na nekakav sadržaj pa bio to i muzički koji mi želimo..

JER MI SMO VLAST.... i mi biramo šta hoćemo a šta nećemo......

evo jedne pametne za likove koji samo misle da mogu da nas sprječe :fist:

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2009, 20:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

@ Doa - svaka ti cast prijatelju za ono, da smo svi takvi od 1500 prisutnih u publici, i generalno u ovim muzickim vodama, i da znamo istrajati za ono sto nam je najbitnije (a ovde je rec o nacinu zivota, ne o samoj muzici), drugacije bi stvari izgledale, ali avaj...

Ali nije stvar samo u publici, stvar je i u medijima, niko kako treba nije iskritikovao ono sto se desilo, nema kvalitetnih ljudi na konkretnim pozicijama u lokalnim TV i radio stanicama, i zato ovakve stvari i mogu da se desavaju, tj. niko nikoga nece pozvati na odgovornost, i da javno obrazlozi zasto se desilo sta se desilo.

I zato Banja Luka ne moze da bude GRAD, dok je god takvih stvari, za pocetak.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2009, 17:38 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 27 Avg 2004, 18:03
tu si 100 % u pravu.citao sam novine sljedecih dana i kao sve super.takode na tv-u isto.niko ne spominje prekid koncerta i tjeranje publike od strane vlasti.cak se i organizatori nisu oglasili kao da im je to bilo u interesu da se tako desi.

meni i burazu ostalo jos 20ak onih kastelona i kontamo da ih zamjenimo poslje sranja,tek picke se zatvorile u kontejner i mashu kao nema gotovo je.
sve u svemu zestko jebanje u zdrav mozag od organizatora i do jebene vlasti.

al dobro ipak smo mi samo cupavci i drogirani dzilkosi.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 187 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]