Ok, ljudi, spustite loptu. I ti Vanja, a i ostali koje necu imenovati.

Nije to poenta diskusije/debate, ako je ovdje i moguce je imati.
Emocionalne reakcije nisu podlozne zdravom argumentisanju.
Stvar koja meni licno smeta je stvar upadanja u klub. Citiracu ovaj dio posta, pa cu nastaviti u sljedecem dijelu obrazlozenje.
F.I. je napisao:
Ne zaboravite da je osnovni cilj DFK-a da napokon muzicari koji dodju svirati imaju savrsene uslove, a slusaoci odlican zvuk! To je jedino mjesto u gradu u koje je ulozeno malo vise u sam zvuk, nego u sam enterijer, sto je sasvim normalno s obzirom na svrhu!
Upravo zbog toga sam ja neku vece otisao dole, sa jos dvije starije osobe, da posjetim ovaj Jazzlook festival, ili kako se vec zove.
Nisu me pustili, pod objasnjenjem "imas manje od 24" (zar neko ne spomenu 22 negdje gore?!).
U redu, shvatam da klubovi imaju izbacivace i sve, ali meni kao punoljetnom gradjaninu ovo stvarno ne izgleda OK. Kao nekom ko stvarno voli party-je, ples (makar me kostao i iscasenog koljena, kao trenutno

), muziku i zabavu, svaki put po dolasku u BL, ovo mi se cini kao najveci, cesto uzaludni problem.
Eto, uzecu cist primjer drugih gradova za upad.
Mostar. Dole sam vecinu vremena u godini i postoji slicna stvar za muzicare, ljubitelje dobrog zvuka i slicno, Abrasevic OKC (omladinski kulturni centar).
Bio sam na dosta svirki, nedavno i na Jazz festivalu i slicnim dogadjajima; i sam nastupao; i nikad se nisam susreo sa problemima sa ulazom i selekcijom ljudi.
Tako da... eto... i kad se hoce poci sa dobrim namjerama, ne moze se.
Ali dobro, nije sve za svakog, izgleda.