Citiraj:
To reci Antidopu. Ni ja ih nisam poredila.
Nije jazz u pravom smislu te riječi???

Jazz je jazz!!!
Ako misliš na jazz standarde tipa Sarah Vaughan, Elle, Delle Reese, Lene ili Satchmo-a, bla, bla bla, nisu te stvari samo jazz....
Šta je jazz-ako te zanima pročitaj knjigu Miloša Krstića!
Od bendova i muzike poput Revolta (iako lično protiv ljudi nemam ništa, da me se ne shvati pogrešno), nikad i nećeš moći očekivati improvizaciju, za to treba i dosta muzičkog znanja i spretnosti.
Naravno to važi za improvizacije koje se pamte, u smislu kvaliteta!!!
Ok idemo redom:
1. F.I. svaka cast, a ja mislio niko ne moze nadmasiti Tikija
2. Osim sto lupas imena onako nasumicno znas li ti uopste ista o muzici? Da znas, znala bi da Fusion muzicari i ne vole posebno da se svrstavaju u Jazz. Procitaj malo, informisi se, naletjeces na par izjava tipa: \\\\\\\"sviram sve osim Fusiona\\\\\\\" - receno npr. od strane studijskog Jazz muzicara, ili naravno suprotne izjave. Dakle, da ti uprostim: WD40 je bend koji je pokusavao svirati Fusion, i pripada Jazzu upravo onliko koliko Revolt izvornom R\\\\\\\'n\\\\\\\'R-u. A svi znamo da Revolt od pocetka spada u Crossover pravac.
3. Zasto li sam rekao:\\\\\\\"WD40 je pokusavao svirati Fusion\\\\\\\"? Eh da! - zato sto se taj bend raspao i prije neofesta, a ZBOG PARA su skrpili par IMPROVIZACIJA

sa Ronijem i otisli vama glupanima da uzmu pare. A Revolt opet je, s druge strane, nastupio bukvalno ne pitavsi za koje se pare svira, i krupnim koracima ide napred prema snimanju drugog albuma
4. I da se vratimo da te vase \\\\\\\"improvizacije\\\\\\\" jos jednom, jer debilno izvrcete Pameline rijeci:
Citiraj:
Od bendova i muzike poput Revolta (iako lično protiv ljudi nemam ništa, da me se ne shvati pogrešno), nikad i nećeš moći očekivati improvizaciju, za to treba i dosta muzičkog znanja i spretnosti.
Znaci jedna od glupljih izjava pogotovo za nekog poput tebe ko se fura u kao neko poznavanje muzike ili je to poznavanje prestalo negdje sa krajem 70-ih. Naime, svi rock pravci su postali teski profesionalizam prije 20ak godina, i osim savrsenih muzickih reprodukcija (i definitivno NEIMPROVIZACIJA) tu su i vijerne scenske i VJ \\\\\\\"performansi\\\\\\\".
I ti se sad nasla da pricas o nekom znanju i spretnosti??!?
Pogledaj koncerte od Stonesa, do Slipknota, a pogotovo zesceg Rocka - fanovi jednostavno cijene da cuju sve dionice i sitne detalje koji su im usli u uho preslusavanjem materijala. Improvizacija se u takvom tipu muzike cijeni samo onda kad visa sila natjera da se nesto mora promijeniti (npr. ostecenje opreme i sl.) Po tebi ispada da sadasnji Rock/Metal muzicari nisu \\\"spretni\\\".
A inace o Improvizaciji kod Jazz ili ajd Fusion bendova iz malih gradova:
kome to uopste treba? Koliko ljudi ovde toliko zdusno prati WD40 (i + da se dovoljno razumije) da moze komentarisati \\\\\\\"improvizacije\\\\\\\" (evo Tiki, i ima li jos koji)? Uz to moram jos jednom napomenuti dovodjenje Ronija kao improvizaciju nad improvizacijama - samo se vi divite toj umjetnosti dodatnog sakupljanja para.
Uostalom, publika je rekla svoje, vasih par jadnih tekstualnih frustracija nemaju ama bas nikakav znacaj...