Trece vece
Od onih koji nisu osvojili nista u finalu izdvojila bih kao iznenadjenje za mene licno- one tri curice Puncke. Zaista su otprasile zestoko i mocno. Vidi se da uzivaju u svemu i ne prave kompromise. Nisam ih slusala prve veceri i bila sam malo skepticna vidjevsi ih na sceni, medjutim...
Plastic Sunday isto odlicni!
Threesome kao proslosogodisnji pobjednici (koje cuh prvi put) su odlicni. Zaista je muzika pravi surf. Dinamicna, avanturisticna, a ipak bezbjedna voznja, vozac je jak i talentovan. Instrumentalna muzika je pravo osvjezenje u svijetu suvisnih i istrosenih rijeci. Bravo!
Cak cetiri benda dobila utjesnu nagradu od 1000 EU ako dobro cuh, medju njima i moji favoriti Bitipatibi .
Trece mjesto: Aesthetic Empathy i binska oprema (3 000 EUR)
To nije bas neki zvuk koji preferiram, ali mogu prepoznati da je dobro. Mislim da im je dobra fora to sa dva vokala koja se smjenjuju, jedan emotivan i misteriozan, drugi pomahnitao i neobuzdan. Zestoka, brza svirka puna energije.
Drugo mjesto: Big Bug binska oprema (5 000 EUR)
Zanimljiva svirka, pokrece, sve fino uklopljeno.
Prvo mjesto: Plisani malisan -ALBUM (7 500 EUR)+TV spot, TV kampanja+MTV spot i MTV kampanja
Inace volim ovaj zvuk. Volim taj nacin pjevanja, tu vrstu svirke, pogotovo uzivo. Prija mi ta iskricava muzika koja "nosi" i "voza", a pjevacev tenor se odlicno uklapa u to. Dakle, ja zadovoljna. Publika im nije klicala nakon pobjednickog nastupa, a oni su djelovali
malo previse zbunjeno.
Skindred-zvijezde veceri, u skladu s tim i svirka.
Inace, imam zamjerku na kisu.

Trebala je biti ona sitna-sitna-sitna, topla kisa. I od nje se pokisne dobro, ali je kisnjenje prijatno. Ovako, imali smo na raspolaganju prilicno krupne i ne bas tople kapi, eh! Ali dobro, i takva kisa je ucinila vece posebnim.
Podrzavam ideju nekog intervjuisanog lika (neko ih zirija, cini mi se) da se snimi kompilacijski CD sa pjesmama finalista jer su svi manje-vise bili fantasticni. Jos uvijek van sistema, potrebe da se dopadnu po svaku cijenu, nepatvoreni, naivni, mocni.