banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 23:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1147 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 58  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Jul 2011, 13:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Citiraj:
Bendovi koji idu dalje su:

(Prvo vece:)
1.Plišani Mališani
2.Punčke
3.Knapp
4.Nova i
5.Blaya Dub Playa

(Drugo vece):
U finale su prošli
1.Dub Rebellion iz Brčkog, Asthetic Empaty iz Sarajeva, Bitipatibi iz Beograda, The Schtrebers iz Beograda sa osvojenih po ukupno 24 boda, te
2. Big Bug iz Pirota, Indigo Pop iz Podgorice i Plastic Sunday iz Niša sa osvojenih po ukupno 23 boda.

Izvor: demofest.org.

Dakle, veceras slusamo ovih 12 bendova u finalu.

Citiraj:
Program za veceras:
Petak 29.07.2011.

10.00h - 12.00h - Bašta session - DJ Vanja - Bašta DFK puba

13.00h - 17.00h - Interaktivna radionica Institute - izrada drevnih instrumenata + mini koncert - plato ispred DFK

13.00h - 17.00h - Strip radionica - plato ispred DFK

17.00h - Promocija albuma Threesome-a - DFK klub

20.30h - 22.00h - Finale 4. Jelen Demofesta - Tvrđava Kastel

22.30h - 23.00h - Threesome - prošlogodišnje 1. mjesto - Tvrđava Kastel

23.15h - 00.30h - Skindred - Tvrđava Kastel

00.45h - 04.00h - Necone&Big Bud - Aferparty - Tvrđava Kastel

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2011, 13:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
A joj, sad mi zena prica da sam napadao onu voditeljicu sinoc :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2011, 13:14 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Off topic.

Acrobatico je napisao:
Ajde sta lupetate, svako ziv zna da je Aquarius Dodikova (SNSD) agencija, ...za njih rade sve kampanje, oglase i manifestacije.

Ne rade vise.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2011, 13:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
I ja sam čuo da ne rade više za njih i da je to jedan od osnovnih razloga nedostatka love. Budući da politiku prezirem iz dna duše, mogu reći da mi je drago zbog toga što ne rade više s njima, iako me u osnovi zaboli ćošak za tim... Bitno je da se festival dešava, istina da se osjeti taj nedostatak love, ali dobro je i ovako. Trickyja sam gledao jednom na Exitu i čini mi se da je sinoćnji koncert bio još bolji. Generalno nisam neki fan ali čova odrađuje koncerte za čistu desetku i sviđa mi se posebno kako podivlja k'o nezdrav uz lagane stvari (jer i ja volim da mosham uz downtempo/ambient, pa smo tu na istim talasnim dužinama :D ). Onaj Ward, pustio je Beltrama i F.S.O.L. za šta mu svaka čast, ostatak je bio uspavanka i ponavljao je stvari, ne kontam zašto... ništa posebno.
Večeras bih mogao konačno da ispoštujem događaj od početka, i demo bendove i taj famozni Skindred, ali me najviše zanima drum'n'bass after... ima da bude čaganja u blatu :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2011, 14:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
Citiraj:
Onaj Ward, pustio je Beltrama i F.S.O.L. za šta mu svaka čast,

Joey i Future Sound of London?!ne ode sinoc,a bas kontao upast na after jbg,al ako je to pustao mogu citirat`svaka cast` :cat:

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2011, 15:03 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 12 Jan 2007, 00:30
skitnica je napisao:
Drugo vece
U takmicarskom dijelu mi se najvise dopao Bitipatibi (Beograd). U samom startu me zvuk podsjetio na EKV. Ne bih da se upustam u neko teoretisanje sto se tice njihove muzike, treba ih cuti. Sviraju od srca, nepretenciozno, a to je rijetka pojava. Prosli u finale. Moji favoriti!
Inace, zborg ocito boljeg sadrzaja u drugoj veceri-napravljen je presedan, i cak 7 bendova je proslo u finale.

Gledao sam ih sinoć na TV-u (večeras idem uživo) i meni su se mnogo dopali (odmah sam pomislio na EKV). Mislim da imaju potencijala za nešto više :D

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2011, 15:07 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
MonaLiso, stoko, jaučeš što nisi na Demofestu a ni na kraj pameti ti nije da upališ TV!!! Slika Na kom programu bude?

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2011, 15:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
insp_CaLLahan je napisao:
Citiraj:
Onaj Ward, pustio je Beltrama i F.S.O.L. za šta mu svaka čast,

Joey i Future Sound of London?!ne ode sinoc,a bas kontao upast na after jbg,al ako je to pustao mogu citirat`svaka cast` :cat:

Baš to, energy flash i papua new guniea, bilo je još par starijih meni polu-poznatih stvari (npr. počeo je s Daft Punk), ali sve u svemu ništa posebno u cjelini...

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2011, 16:47 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
Moze li mi neko reci koji bi to domaci voditelj dobro odradio posao, ako vec toliko kritikujemo izabrane voditelje?

Raspravu odakle je Brankica necu komentarisati. Neko ko sa strane cita ovaj forum jos ce pomisliti da ima razlike ako je neko iz Banja Luke.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2011, 16:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
taksi je napisao:
Moze li mi neko reci koji bi to domaci voditelj dobro odradio posao, ako vec toliko kritikujemo izabrane voditelje?

Raspravu odakle je Brankica necu komentarisati. Neko ko sa strane cita ovaj forum jos ce pomisliti da ima razlike ako je neko iz Banja Luke.
Pa nema takvih voditelja, to smo zaključili još prošle godine... Jedino onaj nabildani što je vodio Dnevnik na Pinku. :D
A što se razlike tiče, naravno da je ima evo ja npr sam rođen sa božanskim iskrom koju je imao i moj pradjed i mnogi moji preci prije njega. Al jebo to jedva čekam večeras, probaću da stignem na prvi demo bend a uz to i da se uplusam za kabanicu kao modni detalj...

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2011, 11:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Ajmo jel bio neko sinoć il sam samo ja hardkor :lol:

Čestitke Plišanim pobjednicima iako sam ja navijao za Plastic Sunday. Ne zbog muzike, nego zato što su mi nekako mali i ja b njih zagrlio, što sam navodno i pokušavao, a u toku večeri i uspio.

A Skindred. :notworthy:
Publici svaka čast, pogotovo onim pacijentima u lokvi, vrijedilo je čekati, jebeno dobar bend.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2011, 13:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Trece vece

Od onih koji nisu osvojili nista u finalu izdvojila bih kao iznenadjenje za mene licno- one tri curice Puncke. Zaista su otprasile zestoko i mocno. Vidi se da uzivaju u svemu i ne prave kompromise. Nisam ih slusala prve veceri i bila sam malo skepticna vidjevsi ih na sceni, medjutim...

Plastic Sunday isto odlicni!

Threesome kao proslosogodisnji pobjednici (koje cuh prvi put) su odlicni. Zaista je muzika pravi surf. Dinamicna, avanturisticna, a ipak bezbjedna voznja, vozac je jak i talentovan. Instrumentalna muzika je pravo osvjezenje u svijetu suvisnih i istrosenih rijeci. Bravo!

Cak cetiri benda dobila utjesnu nagradu od 1000 EU ako dobro cuh, medju njima i moji favoriti Bitipatibi .

Trece mjesto: Aesthetic Empathy i binska oprema (3 000 EUR)
To nije bas neki zvuk koji preferiram, ali mogu prepoznati da je dobro. Mislim da im je dobra fora to sa dva vokala koja se smjenjuju, jedan emotivan i misteriozan, drugi pomahnitao i neobuzdan. Zestoka, brza svirka puna energije.

Drugo mjesto: Big Bug binska oprema (5 000 EUR)
Zanimljiva svirka, pokrece, sve fino uklopljeno.

Prvo mjesto: Plisani malisan -ALBUM (7 500 EUR)+TV spot, TV kampanja+MTV spot i MTV kampanja
Inace volim ovaj zvuk. Volim taj nacin pjevanja, tu vrstu svirke, pogotovo uzivo. Prija mi ta iskricava muzika koja "nosi" i "voza", a pjevacev tenor se odlicno uklapa u to. Dakle, ja zadovoljna. Publika im nije klicala nakon pobjednickog nastupa, a oni su djelovali malo previse zbunjeno.

Skindred-zvijezde veceri, u skladu s tim i svirka.

Inace, imam zamjerku na kisu. :D Trebala je biti ona sitna-sitna-sitna, topla kisa. I od nje se pokisne dobro, ali je kisnjenje prijatno. Ovako, imali smo na raspolaganju prilicno krupne i ne bas tople kapi, eh! Ali dobro, i takva kisa je ucinila vece posebnim.

Podrzavam ideju nekog intervjuisanog lika (neko ih zirija, cini mi se) da se snimi kompilacijski CD sa pjesmama finalista jer su svi manje-vise bili fantasticni. Jos uvijek van sistema, potrebe da se dopadnu po svaku cijenu, nepatvoreni, naivni, mocni.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2011, 13:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2010, 22:09
znaci ne vjerujem,plisani malisan,sta je bio cilj festivala,izabrati najbolji ili najgori bend :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2011, 14:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2009, 20:51
Bi dobro sinoc, jest' da je kisa malo pokvarila sve. Malo je tesko skakutati sa kabanicom i kisobranom. :) :oops:

Bendovi su bili dobri, mada mi je zao sto neki nisu prosli u finale, ali jbga ziri odlucuje.
Big bug i Bitipatibi su mi bili favoriti i drago mi je sto su osvojili nagrade...

Sto se tice pobjednika, ne znam, dobri su ali nista posebno...

Threesome isto dobri, pola njihove svirke sam provela pod suncobranom Jelen piva ...

Skindred odlicni... Ljudi su stvarno napravili odlicnu atmosferu.
Jedino mi je zao sto nisam mogla ostati do kraja njihove svirke, ali ovo sto sam cula bilo je zaista odlicno...

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2011, 15:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Taj Plišani Mališan je samo jedan iz gomile potpuno istih bendova sa potpuno istim zvukom, ciljem i idejom. Ne vidim po čemu su bili toliko posebni da pobijede oni na kraju ali valjda žiri zna najbolje... :roll:

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2011, 15:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
alal vam ku...,kad ste mogli po onakvom vremenu da stojite...ja izasao iz kafane i kontam na after,a ono nebo se obrusilo nad BL.(a bas sam se fino bio uslagirao,steta)

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2011, 16:02 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Maj 2009, 15:48
Po relevantnim stavkama:
- Galeb je crnac;
- Kabanice su odlična ideja;
- Situacija na sceni je jako loša.
Zaključak:
- Ubrzati rad na kloniranju Seada Lipovače Zeleta;
- Više droge i alkohola.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2011, 16:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Finale je ipak ponudilo kvalitet što se bendova tiče, izgleda da je drugo veče, na koje ne odoh, bilo jače po tom pitanju. Još od prvog dana se po nekim pričama i izjavama dalo naslutiti da Plišani mališan visoko kotira, te em njihova pobjeda nije nimalo iznenadila. To što su mi najdosadniji bend finala (a to je uspjeh, pored Bitipatibi, koji uživo zvuči mnogo iritantnije nego na snimku) nema neke veze, a ni to što su lošija verzija Darkvud Daba. Uostalom, i gro publike je slično mislio (jest da su ispred bili metalci, i da su bili najglasniji).

Mene su najviše oduševili Štrebersi, veoma energična svirka. Nadao sam se da će dobiti drugu nagradu i 5000 evrića, jer je to obično nagrada za najbolje svirače, ali ni tisuća nije loša. Knapp mi je takođe ostao u dobrom sjećanju, fina mješavina RATM, Faith No More i, možda i najviše, Primusa. Simpatični su mi i Blaya Dub Playa, a njihova "Radi, radi gun" će mi ostati hit ovogodišnjeg Demofesta.

Očekivao sam da će se Punčke bolje plasirati, ako ništa što su cure i što su simpatične. Najviše sam se ismijao na Indigo Pop, i ne kontam kako je onakav šlager bendić uopšte došao do finala, a kamoli osvojio četvrto mjesto. Plastic Sunday mnogi nahvališe, ali je meni ono teška smorina od benda. Ne vidim ništa zanimljivo u tome što se jedan rif (uzgred, milion puta kopiran do sada) ponavlja do besvijesti, uz sjajan jednorečenični tekst. I inače nisam neki ljubitelj minimalizma, ali ono je dosadno ubij bože.

Za vrijeme nastupa Threesome, skontao sam zašto su pobijedili prošle godine - zato što su svirali samo jednu pjesmu. Da su svirali duže od 10 minuta, smorili bi i boga i narod i žiri i ispali odmah na početku. Ono mi je ličilo na jednu dugačku dosadnu pjesmu koja nikako da se završi, stalno isti ritam na bubnju, mutan zvuk gitare (što možda i nije bilo do njih), sve rezultira dosadom. Za njih je pisanje muzike za filmove nekog srpskog Tarantina, a ne smaranje ljudi po festivalima.

Skindred dobar, kako se i očekivalo, energična i čvrsta svirka, a opet dovoljno ritmična da se ljudi rasplešu.

Moj zaključak - još jedan dobar Demofest. Minusi - loš zvuk, loše a skupo pivo, kiša (sila viša). Plusevi - dovoljno dobrih bendova, simpatična Ida, solidna posjeta uprkos svemu. Jedino, možda, da sljedeće godine razmisle o nekoj prodaji seta karata, recimo za 20 KM. I da Idu upare sa nekim manje tupavim i iritantnim.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2011, 21:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Vlaja1 je napisao:
- Ubrzati rad na kloniranju Seada Lipovače Zeleta;

:puke:

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2011, 22:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Ocekivano je bilo da ce pobijediti bend sa onakvim zvukom, nista neobicno. Skindred odlicni... steta sto je kisa padala...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1147 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 58  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]