Citiraj:
mada se nećeš zvučno puno odmaknuti sa XXL-om. Ista je to tehnologija kao i Bandit (TransTube). Bolje možda da skupiš još love pa kupiš dobro cijevno pojačalo i završiš priču za čitav život.
To je samo moje mišljenje.
Uf, tesko je zavrsiti pricu oko ampova i gitara jednim potezom.
Cijena ovoga gore, sada vec na prethodnoj stranici, je niza od samo glave XXX, ili ne daj boze nekog 6505 ili Marshalla ili Crate-a ili Mesa-e u klasi najvisoj lampaskoj. Znaci, koliko para toliko muzike, a Boze moj, bice valjda para i pojacala jos i gitara...
Radi se o tome da mi je besmisleno dati 2000 Eur za nesto sta cu koristiti povremeno, vrlo rijetko na svirci (vjerovatno bi ga svirali drugi vise od mene samog, bilo bi "ajd, posudi, ajd posudi.... : ) ) a da ga vukljarim na probu, hm... Sumnjam da cu u XXLa na probu vukljarit, Bandit je tu zakon, samo dodatne dve 12", eno kod boleta kad skopcam onaj kabinet Beringerov 412 ma ton ko bonbonica.... za probe.
Elem, meni se bas ovaj transtube fol svidja, ima swe sta meni treba, a te lampe su vise moda nego potreba, tehnologija je mnogo uznapredovala, transtube je odlican, et poslusajte nas demo na nasoj myspace i cujte zvuk gitare na pjesmi Of the Dead snimane na Banditu, najjeftinijoj kutiji na svijetu Beringer 412 (BG cini mi se oznaka) jednom kablu, Peavey Rotor EXP limited i nekoliko osrednjih mikrofona tamo vamo rasporedjenim.... a onda idite na Revoltov myspace i poslisajte gitare snimane sa XXX glavom i JSX kutijom, sve sami vrh i recite mi sta ima vise muda?
Ne mislim da pocne rasprava ko ima bolji ton, vec koliko su nijanse zvuka male a cijene opreme razlicite.
Mnogi vi tube-asi ste u zabludi.... lampe, kuuuul... ali tehnologija napreduje.... transtube zakon. Eto, AntiDope ce potpisati ugovor o sponzorstvu za promociju transtubea u borbi protiv svih XXX, 5150,5150+,6505 i ostalih glavidja od nepar hiljada maraka!