banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 00:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Sep 2008, 21:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
taksi je napisao:
Vikom je pojam organizacije za njih.
Opet mi nije jasno kako je mogao neko da organizuje koncert Vlade Georgieva sa solidnim ozvucenjem, i neke druge koncerte. Dakle, postoji i neko drugi koji se tim bavi.
Ipak, celni ljudi BALFA su krivi za mnogo toga jer su im dali odrijesene ruke, pa smo trebali gledati predstavu a u zadnjem trenutku dobili show Laneta Gutovica koji je dno dna (citanje viceva sakupljenih iz dnevnih novina), amatere baleta iz Beograda ( pocetnike kojima niko ne daje ni da statisti budu jer je i moje amatersko oko primjetilo da nijedan skok nije zavrsio bez nesigurnosti), koncer Rade Sebedzije (sve se zna).
Moje 3 posjete Balfu i dovoljno da kazem da vise lici na zbor ( vasar je velika rijec) a ne na festival.

ti izgleda nisi bio na ovom chasu druze, georgijeva je isto organizovla queen e. samo je bilo vishe sponzora, vishe para od grada a i georgijev dodje dan ranije ili ujutro i cjeli dan shtima razglas i za sve nedostatke trazi zamjenu ili ne svira. ko je tu profesionalac, pitam se....

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2008, 22:24 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
Znaci izvodjaci bi trebalo da bacaju grah, hoce li im biti dobro ozvucenje ili ne?
Ako sa nekim saradjujes,a taj neko je dio " ljetnog festivala koji se ne odrzava prvi put", ono sto ocekujes je dobro ozvucenje.
Covjek je gostovaos vugdje i nigdje nije naisao na tako lose ozvucenje. Meni ovo lici, sto je neko napisao " stavi lose ozvucenje, da bismo ustedili pare".
Ipak, razlika je izmedju loseg ozvucenja i sumova, mikrofonije, prizvuka...ko jos ono moze nazvati ozvucenjem.
Ko je finansirao koncert? Vlada? Grad? Ako su izdvojili novca za onakvo ozvucenje, onda njih krivim. Ako su izdvojili vise, a gospoda mislila da ce "recitacije i neki glumac" se cuti sa ozvucenjem satorskog benda, onda krivim njih.
Gosti su navikli da imaju bar pristojene uslove rada (sigurno su im to obecali a i prvi put saradjuju sa njima), dodju, odu ( aneki se vise nikad ne vrate). Krivim one koji ce i dalje organizovati festival.

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2008, 22:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
ne trebaju bacati grah, nego trebaju provjeriti sa kim rade i traziti rider l.- osim ako u ovom slucaju to nije bilo bitno, nego samo tejk mani end ran. sad cak sumnjam i u iskrenost sherbedzijine ljutnje, sve je to tako jadno i naivno: shta narod zna sta je razglas

a u prethodna dva posta sam ti sve objasnio, samo ti ne chitash :wink:

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2008, 22:40 
Veteran
Veteran

Procitao sam ali ako neko napise da je organizovao koncerte, sta ja znam, svih onih sa Kastela ( neki su bili ok), ljudi povjeruju u toi pristanu na saradnju. Cisto sumnajm da su znali kakvo je ozvucenje i dosli na koncert.
Ja ne znam sta je rider l., kao neko ko se ne razumije u te poslove vec kao posjetioc koncerta smatram da organizacija nije dobra i ne krivim nikada goste vec one koji organizuju. Mislim da R.Serbedzija nije toliko jadan da mu treba neka hiljada km u zamjenu za onakav koncert.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2008, 07:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
@ Taksi
Rider lista ti je je dokument gdje izmedju ostalog bend naglasi organizatoru stamu sve treba od binske opreme i specijalne opreme da bi izveo svoj nastup. Nesto kao "optimum requirements" :)

E sada, kako kod nas cesto fali svega i tako to i jadna nam je ponuda u drzavi(iako se i ovo mijenja na bolje odavno i vec ima super razglasa i rasvjete u gradu, samo sto u ovakvim slucajevima ljudi ne zele kvalitet vec kvantitet), ti napravis "minimum requirements" i ne ides ispod toga.

Queen Estrada jest losa agencija za organizovanje kvalitetnih zivih svirki, ali menadzer Serbedzije je bas usro motku do kraja kada je dozvolio da mu se klijent provaljuje, crveni i nervira. Al to se valjda zapare istrpi sve. Samo sto kontam da to Radi ne treba uopste u zivotu, ali eto, da ne zaboravi ni on odakle je.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2008, 10:18 
Veteran
Veteran

Ko je organizovao Demofest? Ozvucenje je bilo ok.
Kad vec kazes da je Qeen estrada organizovala i Vladu G., tek sada znam razlog zbog cega su ljudi se pentrali po zidinama tvrdjave, lomili noge da bi zadrzali svoje mjesto, izlazili ranije sa koncerta ( ja) jer je postalo mucenje gurati se i izvinjavati ljudima. Pustiti onoliko karata u prodaju je idiotski. 2 sata kasnjenja koncerta, sok samog pjevaca i konstatacija da je trebao odrzati 2 koncerta...Katastrofa!

Nadam se da ima ljudi koji ce se svojom kvalitetom ( Kratkofil, Demofest) izboriti za organizaciju koncerata u BL i potisnuti one koji se tim poslom sada bave.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2008, 11:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
heh ... :roll:

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2008, 08:03 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 01:22
Citiraj:
2 sata kasnjenja koncerta, sok samog pjevaca i konstatacija da je trebao odrzati 2 koncerta...Katastrofa!

8) volish ti samog soka

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]