Pozdrav svima,
posto cu se uzdrzati od pisanja nekih odgovora na forumu jer onda odgovori na to traju vijekovima, zelim da se zahvalim svima koji su procitali clanak te nadam se izvukli neku pouku iz svega toga.
Nastavak ce biti kad bude inspiracije.Ovaj put koristim vrijeme da obznanim cijenjenoj javnosti da sam sinoc dogovorio jednu konkretnu aktivnost.
Naime, u okolini Zagreba vec dvadeset i pet godina, zivi Zdenko Franjic, covjek koji je tada pokrenuo izdavacku kucu Slusaj Najglasnije. Po pocetku svog djelovanja, objavljuje prve albume grupama i otkriva Majke, Satan Panonski, Kaoticne Duse, S.C.H. i drugima.
Najpoznatiji doprinos ovog covjeka rokenrolu je kompilacija sa svim gore navedenim bendovima pod imenom "Bombardiranje New Yorka" cija cijena na trzistu ploca dostize 250 eura.
Zdenko i Slusaj Najglasnije je najaktivniji balkanski izdavac koji mjesecno objavljuje u prosjeku 5 albuma. To je underground totalni ali se desi da Zdenko otkrije neki bend, tj. objavi im album a da onda taj bend postane poznat i sljedecu plocu snima za drugog, veceg izdavaca. To se desilo sa Majkama, Goriborom, Damirom Avdicem itd.
Juce smo se druzili na odlicnom kreativno avantgardnom festivalu SAJETA u Tolminu te smo postigli dogovor da cemo objaviti kompilaciju sa banjaluckim bendovima koju cu ja urediti, tj. napraviti i izabrati muziku za nju. bice to jedna noise/pop/garage/rock/avangarda kompilacija sa probranim snimcima iz perioda od 1989-2008....73 minuta
kompilacija ce se prodavati a sav prihod ce ici izdavacu a bendovi mogu otkupiti cdove po cijeni izrade cda, tj. kopiranja i izrade omota. takav dogovor Zdenko ima sa svima, tako ce biti i u ovom slucaju.
bendovi koji se interesuju za ovo a imaju snimke nek mi se obrate na: vucina_2000@yahoo.comkreativni i konkretni pozdrav.
Dragan V.